KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 29 april 2018

KVÄLLSTUR I TRÄDGÅRDEN

För att riktigt dra läsare till min blogg börjar jag med två otroligt färgstarka bilder på två ruggar hyacinter nedanför rosenspaljén vid infarten. Jag har fler, i lila och i vitt, men det var så kallt ute nu ikväll att jag ville skynda mig in.....bara +9!


Idag i det fina vädret har jag endast roat mig med att "leka" i växthuset som Rolle kallar det. Det var nämligen så att jag köpte en ny Jonas Potatisskalare härom dagen. Rolle älskar ju potatis så efter några år finns det inga skär kvar på dom. 

Så i förrgår skulle jag använda den här nya fräscha och supervassa potatisskalaren för första gången och vad händer!? Jag hann inte mer än ta i den så höll jag på att skala av en hel pekfingertopp. Som tur var på vänster hand! Men...det gör att för att skriva på tangentbordet får jag hålla fingret rätt upp i luften, att skala potatis just nu går absolut inte (alltså blir det gubbens jobb) och inte heller att göra någon större nytta ute. Det senare grämer mig otroligt.....

Som tur var i oturen så har det idag varit Formula One och om en liten stund börjar Nascar. Det senare racet brukar hålla på i 4-5 timmar, så man har ju i alla fall nåt att roa sig med!
Dom här vita narcisserna växer under buskarna vid infarten - och det verkar dom trivas med. Dom har kommit tillbaka under minst 6-7 år nu.
 

Ute i "parken" har jag också under flera år satt en massa narcisser (dom äts ju inte upp) av alla möjliga olika namnsorter. Men...det är helt klart dom vanligaste som överlever bäst och som kommer tillbaka. Ja, t.o.m. blir fler!
Det kan man se överallt här på Gotland, dom växer mer eller mindre vilt!! Just dom här små nedan satt jag i höstas i 7 olika ruggar runt om i parken och dom har alla kommit upp och blommar. Dom mer storblommande är bara på gång.....


I pallkragarna har det växt till sig riktigt ordentligt nu när det kommit ett par mm´s regn. Bl.a. den
här rosenpionen, som i år kommer med stora bulliga knoppar. Den är näsrtan snyggare i knopp än med blommorna utslagna.....

Susie


2 kommentarer:

Ingrid sa...

Du har så mycket vackert i trädgården Susie!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Så härliga vårbilder du visar, så duktiga ni är och jobbar på fast krämporna jävlas. Idag är det en kanon fin dag att fixa i trädgården på, fast vindarna är lite för ystra. Vi hade tänkt elda våran Valborgsbrasa men det återstår att se om vindarna mildras och att de ändrar riktning, fniss ja det är mycket som ska stämma när man ska elda, (rishögen är mäktigt stor oxå.)

Jag har åter haft strul på datornätet, ingen kontakt på 5 dar. Har haft Maria och sonen som kan 'det där' de hjälpt och ring supportern oxå, svåra frågor för mig, hihi . . .
Köpte ny rauter och nu funkar det (hoppas jag) men något konstigt är det ändå.
Är så evinnerligt trött på allt strul med det tekniska så ibland har jag lust att slänga ut allt genom fönstret i ilskan.
Hade tänkt ringa flera gånger till dig och tala om varför jag inte kommenterar hos dig och andra, mer bråttom har jag inte än jag hade kunnat skicka in en enkel hälsning till er alla. Men strular det så blir det så. Jag kom inte till skott att ringa, du vet hur det är, hihi . ..
Ikväll ska vi åka till en sjö som heter Majsjön (passande) och fira med musikorkester (älskar att höra dem spela) körsånger-tal-tombola-grillning-fyrverkeri- brasa m.m. Vi brukar göra det när vädret tillåter, men vid ösregn tackar jag nej.

Hoppas ni får en fin dag och kväll.
Kram till er tre och må väl/ Eva