KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 11 april 2018

GARDINMYSTERIET

I mitt förra inlägg så berättade jag om dom 5 skyddsgardiner vi har till växthuset, 3 blå och 2 i aubergine. Vi letade i timmar efter dom, precis överallt och flera gånger på samma ställen, utan att hitta dom i förrgår kväll. Hade nämligen tänkt hänga upp dom igår efter det vi tvättat rutorna.
Jag kunde dra mig till minnes att jag hade tvättat dom, vi hade sen tillsammans vikt ihop dom snyggt och lagt dom i en påse. Men sen.....!?

Bild från i höstas!

Till slut dök det upp en svag - mycket svag - minnesbild av att Rolle hade bett mig att lägga upp gardinerna. Han gillade inte att dom hängde mot golvet, utan ville att jag skulle kapa dom och sen lägga upp dom ett par decimeter.
JAG som verkligen hatar att sy, som knappt kan sy en rak söm och då skulle jag alltså fixa dom här gardinerna i florstunnt silkigt tyg!? Nä, det skulle jag adrig greja.....

Bild från gårdagens fönstertvätt!

En bit ifrån oss på vägen mot Klintehamn har vi dock en syateljé där en mycket duktig dam mot en ringa penning fixar sånt som ska sys. Hade Rolle kanske åkt dit med dom i höstas eller vintras!?
Ja, jo, även Rolle började dra sig till minnes att han nog hade gjort det - och samtidigt till sömmerskan påpekat att "det var ingen brådska"! (Ska man ju aldrig säga!!)

Tyvärr finns det dom i familjen som hellre ligger och njuter i solen än jobbar!

Nu var det så passande att Rolle hade lämnat in ett par jeans han ville ha upplagda i förra veckan. Så igår när han ringde och kollade om dom var klara så frågade han om gardinerna - och dom fanns där naturligtvis och var också klara!
Så idag har jag roat mig med att trä upp alla gardinerna på sin tråd, nu ska bara Rolle spänna upp tråden - det fixar inte jag!!


Dom fantastiskt vackra och mycket väldoftande liljorna vi fick av Ingmar & Margareta! Nu är det fyra blommor som slagit ut och doften har spritt sig i hela huset!!

Att vi måste ha gardinerna redan nu trots att alla rutor i växthuset inte har tvättats (det är bara dom på gavlarna kvar) beror på att i morse när det var +3 grader och strålande sol, var det hela 32 grader inne i växthuset!
Det är inte klokt vad varmt det blir trots att dom två stora automatiska takfönstren är öppna, men det blir inte något genomdrag om inte dörren också är öppen. Och det går ju inte att ha på natten när det är jättekallt!!

Förutom gräset så har det tillkommit en Monstera i hörnan. Måste ju ha nåt i krukan!

Så fort vi är klara med all fönstertvättning samt med övrig städning i växthuset så ska jag be Rolle ta fram den stora fläkten också, då jäklar ska det väl bli riktig genomvädring.....
Vi får väl se hur långt vi kommer idag, det var inte så enkelt som man hade räknat med att tvätta med den nya fönstertvätten. Dessutom ska man ju aldrig tvätta i sol, varenda fläck och rinning syns och så är det alldeles för varmt i solen. Egentligen skulle man vänta tills en molnig dag - men vem vill göra det när jobben ute i trädgården hopar sig!?


KLOCKAN 12.25: Det här ovan skrev jag i morse när jag varit ute i växhuset och fixat lite. Efter det var det dags för lunch och först därefter gick vi ut för att hänga upp gardinerna. Och det blev faktiskt väldans bra...där hade han faktiskt rätt min käre gubbe!

Bild tagen för en kvart sen!

Längden var alldeles perfekt, men...nu måste Rolle tvätta, slipa och måla golvet med vattentålig färg nedanför långsidan som är illgrönt av alger. Att göra det idag var inte att tänka på, det är ganska varmt där inne om man säger så!
Dessutom måste jag nog vila ryggen lite, känner att jag kanske gjort lite för mycket igår och idag. Men...man är ju så sugen på att få allt iordning NU, OMGÅENDE, DIREKT!!
För att ha nåt tålamod är jag inte känd för precis!Susie


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Det stämmer som ordspråket säger: Det som inte är stulet kommer igen.
Väldigt snygga är gradinera, så det var tur att du fick tillbaka dem.
Kram, Ingrid

✿ chica sa...

Tudo sempre lindo, bem cuidado e arrumado. Adorei a pose do cachorro,rs beijos, chica

Anita sa...

Men det var väl tur att gardinerna kom tillrätta och nu pryder sin plats i växthuset. Värmen stiger snabbt nu. På morgnarna är det 8 grader i uterummet och mitt på dagen närmare 30. Det blir lite samma effekt som i ett växthus. Idag är det torsdag, kanske det är dags för kameliorna att anlända?

Kram Anita

Laila sa...

Här är en till som måste akta ryggen - lätt att ta i för mycket i rena våryran!
Även här har vi stora temperatursvängningar mellan dag och natt. Värmepumpen kör för fullt nattetid och på dagen måste jag öppna tvärdrag för att tomater mm inte ska förgås. Mycket styr nu. Borde tvätta fönster i växthusen och orangeriet, undrar om min gubbe går att övertala?
Häftiga gardiner!
Önskar dig en trevlig helg!/Laila

Carina sa...

Härligt att de kom tillrätta :)

Ha det gott! Carina