KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 18 april 2018

FUNDERINGAR

Idag börjar jag med att skriva ner mina funderingar, bilderna tar jag senare - förmodligen efter klockan sex då jag går ut med Santos.

Klockan är 18.15, solen är fortfarande uppe och det är 14 grader ute - en underbar kväll!

Den som följt min blogg undrar kanske varför jag sitter inne framför datorn när det är ett perfekt trädgårdsjobbsväder och jag har massor att göra, men det finns fler skäl. Det första är att igår när jag var ensam hemma, Rolle var till Visby, så jobbade jag kanske lite väl hårt. Så i natt har jag inte sovit speciellt bra. Rent ut sagt så har jag haft för jäkligt ont i ryggen och dessutom kramp ett antal gånger i ett av benen.
Alltså MÅSTE jag ta det lite lugnt idag. Jag tänker dock gå ut på eftermiddagen och jobba så det blir inga bilder förrän ikväll!

Här är en rabatt som måste rensas dom närmaste dagarna, plus att allt prydnasgräs måste klippas ner!

Det jag gjorde igår blev inte alls vad jag tänkt mig (rensa under rosenspaljén vid infarten). Istället kom jag förbi några buskar som jag var tvungen att beskära - annars blir det ingen blom och så var några alldeles för stora. Det här skulle naturligtvis ha gjorts betydligt tidigare, men på grund av det hemska vädret så blev det aldrig så.
Så om en stund går jag ut för att börja rensa i rabatten blad klängrosorna. Inte världen roligaste jobb, man brukar se ut som man levde ihop med en vildkatt!

Dom första små påskliljorna (tet-a-tet) har slagit ut!

 Rolle har varit jätteduktig idag, så nu får han vara inne och vila sig och passa telefon. Han har tvättat klart fönstren inne i växthuset för nu har golvfärgen torkat så man kan gå in där. Hela golvet är dock inte målat utan endast 3/4-delar, alltså runt kanterna där det var angripet av alger och den gamla färgen dessutom flagade plus halva inre delen
När han var klar med glasen gick jag ut och "Göstade" lite. "Gösta" betyder i vårt fall att man ställer saker och ting precis som man vill ha det - och i växthuset är det alltså jag som bestämmer hur jag "vill ha det"!

Här är golvet färdigmålat och glasen tvättade, så nu är det klart för dom fyra kamelior jag beställt hem från
Esveld i Holland!
Varför vi kallar det "att Gösta" beror på att min pappa hette det och hur bra man än ställde saker och ting så var han där och flyttade på dom. Om det så bara var några mm eller cm, eller ibland t.o.m. tillbaka till samma plats som dom stod från början!
Och jag har väl kanske ärvt dom idéerna, så det är ett perfekt uttryck..... *fniss* 

När jag kollade i långrabatten så upptäckte jag nåt fint som blommade för fullt; Ogräs!

Det andra skälet till att jag inte gått ut ännu är att jag är fullt upptagen med att översätta Rolles journal till engelska. Hans behandling nu med implantat av könshormon funkar jättebra, men den tar inte bort cancern. Den finns kvar och till slut fungerar inte hormonet längre och därför vill läkaren att han ska strålas. Vilket inte Rolle vill på grund av alla biverkningar.
Han vill istället - och hoppas kunna - åka till Hamburg för en väldigt speciell och nydanande behandling med ultraljud - s.k. HIFU - som är en betydligt bättre och oskadligare behandling än strålning.

Trädgårdsdekoration i "parken"!

Försökte igår få journalen från sjukhuset på engelska, men se det gick inte! Ville då ha journalen mailad så man kunde översätta den i datorn, men det gick inte heller!!
Alltså får man själv ladda ner journalen från Vårdguiden, kopiera sida för sida (och dom är många, för jag vet ju inte exakt vilka som behövs) och sen översätta sidorna. Därefter lusläsa allt och ändra alla fel. För fel blir det!
Nu har ju jag en gång i tiden jobbat på apotek så lite latin kan man ju, dessutom klarar jag mig bra på engelska - men det tar massor av tid att göra det här.

Utsikt från "parken" mot "innertomten". Nu när den jättestora ädelgranen som växte här är nertagen så ser man avloppsbrunnen väldigt väl! Där måste jag göra något, men det måste vara lätt att tömma från vägen.....

Vi har naturligtvis varit i kontakt med sjukhuset, men den första sköterskan var inte behjälplig alls. Idag ringde dock en annan upp och hon tyckte det var jättekonstigt att vi inte kunde få den på engelska och skulle kolla upp det hela. 
Så nu väntar jag på att hon ska ringa tillbaka innan jag översätter fler sidor! Så här sitter jag.....

Nyss ringde den trevliga sköterskan och berättade att dom skulle skicka en översatt journal
i morgon. Tänk att det alltid är frågan om att få tag i rätt person!

Susie


2 kommentarer:

Inger sa...

Hej Susie, hoppas du haft en lugn dag idag.
Allt gott!

Marlise sa...

Hej Susie
Schöne Fotos von deinem Garten.....wie immer.
Aber du hast immer noch Probleme mit deinem Rücken?
Das ist für die Gartenarbeit ja nicht gut.
Und Rolle will nach Hamburg, wahrscheinlich in die Martini Klinik?
Gibt es denn die HIFU Behandlung nicht in Schweden?
Es braucht doch auch eine Nachbehandlung?
Könnte die denn in Schweden sein?
Oh,Oh Probleme......
Nicht so schön, aber genießt trotzdem den Frühling.

Trevliga bilder av din trädgård ..... som alltid.
Men har du fortfarande problem med ryggen?
Det är inte bra för trädgårdsarbete.
Och Rolle vill åka till Hamburg, förmodligen till Martini Clinic?
Finns det inte en HIFU-behandling i Sverige?
Det behöver också en efterbehandling?
Kan det vara i Sverige?
Åh, oh problem ......
Inte så snällt, men njuter fortfarande av våren.
Kram Marlise