KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 26 januari 2018

MIDDAGSFUNDERINGAR OCH KAMELIOR

Sitter och grubblar på vad vi ska ha för mat i helgen? Rolle ska åka och handla så nu kan jag inte dra ut på det längre! Jag måste bestämma mig nu!!

Camellia x sasanqua `Winter´s Joy´ (Ackerman) som blir 2,5 m/10 år. Får lysande
rosa blommor i nov-dec och ska vara den bästa Ackerman-hybriden. 

Jag tror att vi börjar med stekt strömming med sursöt dillsås och potatismos ikväll och sen nån typ av köttfärs med ugnsbakade potatisklyftor och lök som man sen häller vinäger, dill, pepparrot och lite chili på och till slut klyftade körsbärstomater. Brukar gå hem hos alla.
Det är så gott att man egentligen inte behöver nåt sovel till det.....


C. x japonica `Fed Fellow´(Ackerman) som blir 2 m på 10 år och har lysande röda
blommor i feb-mars.  Den får gå in som ett "Första val" - måste ju ha en röd - och sen
flyttade jag om lite bland "alternativen". Ska bli kul att se vad man får.....

Som synes så tog det för lång tid sen det tidigare inlägget om kamelior *fniss*. Efter att ha bestämt mig för 3 stycken hittade jag naturligtvis en till...och till den måste jag också ha ett alternativ.
Så nu har jag besämt mig och snabbt skickat iväg ordern - innan jag kommer på fler!

TREVLIG HELG

Susie

5 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Hej,jag funderar också på middag i helgen ska ha gäster i helgen från Göteborg. Funderingarna är inte långa för jag vet på ett ungefär vad som går snabbast och bäst. Eftersom de gillar soppor även barnen 9 - 14 år (de är allätare) så blir det polsk rödbetssoppa och kyckling med tillbehör en dag sen får vi se, jag älskar wokgrönsaker så det måste vi ha.
Vi ska även gå på ett barnkalas, Emelie fyller 9 år /kusin barnbarn).
Kamelior är så enormt vackra älskar dem, men de är svåra att behålla länge,
du har ju ditt växthus som tur. Jag har sett dem på Madeira och jag beundrade dem länge. Åhh jag skulle vilja resa till den blomstrande ön igen.
Två meter på 10 år nästan som min rumsgran från Madeira, den når snart upp till taket och ger mig och Rolf lite huvudbry, hihi . . .
Ni får höja taket på växthuset, hihi . . . kanske lättare . . . .
Då har du något spännande att se fram emot Susie.

Jag har varit tusan så seg med att komma igång med mitt blogg-skrivande,
inte med att jag är tom på berättelser men alltid är det något som kommer emellan. Jodå emellan kommer alltid vovven,sätter jag mig vid datorn går han direkt under bordet och börja nafsa mig på benen och bita i tårna eller bita i elkablarna, det är irriterande. Den rackaren vill bara leka och jag vill inte leka jämt och inte Rolf heller, det är som om promenaderna inte räcker till. Visst hundar behöver stimulans men på vintern är det inte så lätt att hitta på något kul och jag har varit oerhört trött.Rolf är den som går långa promenader med honom och tröttar ut honom, men Rolf blir mer trött än Ludde, hehehe . . .
Som tur blir dagarna ljusare så man kan välja senare 'promissar' det passar mig bättre. Idag har vädret varit grått hela dan, då mörknar det fortare, suck.

Ha en trevlig helg Susie, hälsa grabbarna.
Kram/ Eva

Anonym sa...

För mig tar det nästan en hel månad innan jag hunnit plocka bort alla ben. Då brukar maten var kall. ;) Jag satsar på rätt nummer två.
Sena höstblommor och vinterblommor är extra välkomna. Hos oss finns snödroppar. Har du några?
Helgkram Bosse

HWIT BLOGG sa...

Låter gott! Ja alltid dessa "problem" med vad man ska äta...
Önskar dig en skön o mysig helg nu!
Kram från Titti

✿ chica sa...

Decidir sobre jantares, escolher pratos é legal! Lindas flores também! beijos, chica

Ölandsvindar sa...

För en hel rad år sedan var jag på kameliautställning i Göteborg. Det var den här danska trädgårdsgurun som jag just nu har glömt vad han heter. Så vackra arrangemang och så vackra kamelior. Den utställningen tänker jag tillbaka på då och då, det var en upplevelse.
Kram /Kerstin