KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 15 december 2017

Blommig Fredag - Julklappstips för trädgårdsnörden!

Det här ämnet är perfekt! Inte för att jag kommer att berätta om nån klapp jag ska ge till nån trädgårdsvän eller fått av nån, utan för att här kan jag ge tips om vad jag själv verkligen vill ha till julklapp - om jag nu skulle råka få någon!!
För det är ju så illa att vi ger inte varandra några julklappar, gubben och jag. Dessutom är alla jag önskar mig så pass dyra eller komplicerade att jag bara av den anledningen inte skulle kunna tänka mig att han gav mig en sådan klapp. Men...det är inte förbjudet att drömma, eller hur!?

Främst på min önskelista står en alldeles egen trädgårdsmästare - eller rättare sagt en trädgårdsjobbare. Mästare kan jag fungera som alldeles själv, bara jag slipper göra allt
tungt grundjobb.
Däremot har jag inget emot att göra det roliga; Planera rabatter, plantera nya växter en fin vårdag t.ex. och framförallt, bestämma exakt vilka växter som ska köpas in och bestämma var dom ska grävas ner. Jag är nämligen bra på att peka med hela armen!
Men är det däremot t.ex. lökar som ska planteras en regnig höstdag, då får min trädgårdsjobbare sköta det. (Snacka om att man blivit lat! *fniss*)


Om jag nu inte får någon trädgårdsjobbare som julklapp - vilket är ganska otroligt - så önskar jag mig en sån där liten grävmaskin som t.o.m. jag skulle kunna sköta alldeles själv. Gissa om min trädgård skulle se annorlunda ut. Och vad uppgrävd den skulle bli, massor med nya rabatter samt kanske en stor sjö i "parken". Det skulle sitta fint!

Sen måste man ju bara önska sig tre saker, så jag har funderat lite på vad det 3:e skulle kunna vara. Kanske en ny, riktigt stor trädgårdsbod/garage så att ALLT man sparar på får plats.
Nä, jag tror att den klappen skulle passa Rolle betydligt bättre! Vi har ju ett jättegarage, där det numera efter det Rolle sålt sina traktorer, får rum med MASSOR av saker. Och en sån klapp skulle nog inte vara så snygg och inte passa på vår tomt!!


Fast en sak som jag kanske skulle kunna tänka mig är en snickare som kunde bygga alla konstiga saker jag önskar mig i trädgården. Rolle gör ju så gott han kan, men han gillar inte att jobba i trä
- alltså måste jag välja saker i metall hela tiden! Fast vill jag verkligen ha mer saker i trädgården!?


Njae, jag tror att en ny grön och frodig gräsmatta vore betydligt bättre. Alltså en utan ogräs och framförallt utan Bellis (tusensköna). Det skulle naturligtvis gå att få till själv. Men vilket jobb och att först och främst skala av grästorven överallt, sen lägga på och fräsa in ny gödslad jord och därefter rulla ut en färdig gräsmatta - det är inte ekonomiskt försvarbart med en så stor trädgård som vi har!Alltså, mina tre tips om julklappar till mig kommer aldrig någonsin att gå i uppfyllelse - vilken dålig stil, Tomten!!


För seriösa tips om vad ni kan ge era trädgårdsvänner gå till Bland Rosor & Bladlöss.Jag tänkte passa på att berätta att jag har gjort 1184 inlägg på bloggen och det första inlägget här på blogger var den 29 januari 2010. Innan dess bloggade jag i ett annat trädgårdsforum - där jag också gjorde ett antal under åren. Man börjar bli en riktig veteran!!

GOD JUL
med många trevliga julklappar
önskar


4 kommentarer:

Marlise sa...

Hej Susie
Ich wünsche dir, das deine Weihnachtswünsche in Erfüllung gehen.
An erster Stelle, eine Hilfe für euren schönen Garten!
Danke für deine schöne Weihnachtskarte
und die guten Wünsche
und den langen Brief.
Ich hoffe, das auch mein Brief,
bei dir in Gotland angekommen ist?
Liebe Grüße an euch "drei".....habt eine gute Zeit!

Jag önskar er att jules önskemål blir sanna.
Först och främst, en hjälp till din vackra trädgård!
Tack för ditt trevliga julkort
och de goda önskningarna
och den långa bokstaven.
Jag hoppas att för mitt brev,
anlände till Gotland med dig?
Hälsningar till dig "tre" ..... ha det bra!
Även hälsningar från Brigitte
Kram Marlise

Anita sa...

Grattis till 1184 inlägg! Otroligt många ... och dessutom har du alltså gjort en massa i ett annat trädgårdsforum. Imponerande. Jag skrattade gott åt dina julklappsönskningar. Hoppas du får någon av dom, den lilla praktiska grävmaskinen kanske? Men en gräsmatta utan Bellis får mig att tänka på en gräsmatta i Rom, översållad med Bellis. Såååå vacker, men så var den väl tänkt att vara täckt av Bellis också. Nu hoppas vi tomten skärper sig och ser till att du får åtminstone en av dina önskeklappar!

Ha en skön lördag kväll och en fin 3:je advent!

Kram Anita

Marlise sa...

Alleine zum Weihnachtsmarkt gehen, ist nicht schön, da hast du Recht.
Komisch, das die Karte noch nicht bei dir ist,
ich habe sie am 6.Dezember verschickt.
Ja, der Weg aus der Eifel bis nach Gotland ist weit,
aber ich hoffe, sie kommt noch vor Weihnachten an.
Ich wünsche euch einen schönen 3. Advent.

Ensam att gå till julmarknaden är inte bra, du har rätt.
Roligt, att kortet inte är med dig ännu,
Jag skickade den den 6 december.
Ja, vägen från Eifel till Gotland är långt,
men jag hoppas att hon kommer före jul.
Jag önskar dig en trevlig 3rd Advent.
Kram Marlise

Evas Kvarnaro sa...

Tack vänner för julklapp och julhälsningar.
Är stört-förkyld med flera bikupor i skallen, kan inte somna för att jag sovit på dagen men det behövdes då.
Ringde en dag men ni var ej hemma, jag ringer när jag kan tala.
Godnatt kram/ Eva