KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 22 juli 2017

VATTNING OCH DAGLILJOR

Dagen har börjat med det vanliga; Vattning! Men idag har jag enbart vattnat på stora altanen och i växthuset. Tog c:a 45 minuter, alltså fick det räcka som dagens första "jobb".....
Rolle däremot har varit upp sen sju och han började med att lasera "lilla altanen" andra och sista gången (den första gjorde han igår) och nu klipper han det sista i "parken". Jag tog det mesta igår, men längst bort är det så ojämnt att han vill ta sin gräsklippningstraktor. Den behöver man inte vara så rädd om.....

Höstflox i pallkragsrabetterna.
Jag måste dock vattna två växter i "långrabatten". Det är en liten amerikansk buskkastanj och en järnek, båda slokar trots att vi hade bevattningsslangen på där i två timmar i förrgår!
Men nu visade det sig att precis där är rabatten lite extra bred och Rolle la slangen framför den gulstammiga bambun och dom här två växer på baksidan!!


Mitt emot oss på andra sidan landsvägen, på det som numera är ett kalhygge, växer massor av fina växter. Just det här är rosenmalva och i bakgrunden ser man ett kungsljus och till höger några purpurklätt - alla kommer från vår trädgård eftersom tidigare hade vi vår kompost här ute i skogen!
Tidigare växte det massor av Hesperis (trädgårdsnattviol) och vårkragar här!!

Och på tal om kungsljus så kom Rolle hem igår efter en hundprommis alldeles lyrisk. Han hade hittat en fantastiskt vacker växt i diket utmed vägen som han inte hade en aning om vad det var för nåt - det var alltså ovanstående kungsljus! Och vi som har massor av sådana på tomten.....

Den här lilla japanska lönnen hade jag i en stor bunke i vätxhuset sen i höstas. Anledningen var att den inte trvides något vidare där jag planterat den för massor av år sen. Men det gjorde den inte i växthuset heller trots "sur" jord och vattning med specialgödsel. Så när jag flyttade den hade jag ingen större förhoppning att den skulle trivas och överleva.
Men...med massor med okalkad torv i jorden och specialvattning så har den t.o.m. växt till sig och äntligen fåttdom  röda blad som den ska ha! 😊


Dom här dagliljorna hade börjat blomma igår - och fler sorter är på gång. Favoriten av dom här är den orange ner till höger trots att blomman inte är störst och att plantan bara har några få blad.
Men när man såg den inifrån köksfönstret så lyste den i pallkragsrabatten - och den kommer med två knoppar till!

5 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

En del växter får man verkligen krusa för att dom ska trivas.Satt ut en liten rödbladig lönn i höstas som jag haft i kruka och naturligtvis så blev det en kall vår med mycket barfrost och det gillade den inte.Nästan hela hade dött men nu har den börjat repa sig men måste vattna den då och då.
I dag ska vår dotter gifta sig för tredje gången.Hoppas det är tredje gången gillt nu.Tur med vädret ser det ut att bli.Dom ska gifta sig i deras trädgård Som är så fin.
Kram Gunsan.

Ingrid sa...

Kungsljus kan verkligen vara en imponerande växt, så jag förstår Rolles reaktion.
Det är så vackert hos dig, precis som vanligt.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Du har verkligen många tjusiga dagliljor Susie och jag vet att du gillar dem alla, synd bara att de blommar så kort tid, en dag är ju inget.Vattna är oxå viktigt, en del säger att man inte ska skämma bort växterna de får söka vatten med rötterna, att de blir längre. Vad jag har sett är det inte så, en del klarar torkan förvisso längre och andra mindre, men i längden blir de 'torra och magra', hi hi hi . . . ja du fattar vad jag menar.
Vattna har jag gjort till och från, vill man ha vackra blommor måste man ge dem mat eller hur. Regn har vi fått men alldeles för lite, SMHI bara lovar och lovar så jag tror inte längre på dem. Vi blev lurade att åka hem från Ängelholm för det skulle ösa ner hela fredag sa de ,men icke en droppe, men just nu regnar det mitt i natten. Jag rusar ut och flyttar på en del krukväxter som redan fick sin ranson idag, men nu får det gärna ösa ner.
Kunde inte somna efter den duschen ute, hi hi . . . så jag satte mig vid datorn. Det har varit fullt ös med gäster, ja min familj har kommit i omgångar även släkt från Göteborg har tittat in och stannat över natt, bara kul tycker jag. Det har varit toppen väder för grillning och att få vistas ute med barnen så de kan få härja av sig. Hundar har det också funnits här, Ludde har fått leka med två st. och de haft så kul vovvarna.
Men besök tar också på krafterna för man vill ju vara på alerten med mat och hela alltet, ja du vet hur det är, sen tar åldern ut sin rätt, jäkla vad sur jag blir att man blir trött för så lite. Hur hann och orkade man förr . . .
När vädret är som bäst måste man också passa på att 'leva lite busigt'.
Denna veckan ska det bli sämre väder ser jag, men om det blir så . . . ???
Hi hi hi . . . jag flinar åt Rolle, han är en kul kille, men han lär sig.

Nu skriver jag godnatt och tar sovmorgon/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Tack för mejl.
Nu ska vi åka och köpa en hund-trimmer, få se hur den funkar.
Köpte en i Ullared igår men är icke nöjd med den, tung i hand och skorrar alldeles för mycket, man blir darrhänt efter någon minut, usch !
Kram/ Eva

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com