torsdag 25 februari 2016

LITE LEDSAMT

I morse när man vaknade var allt gråvitt. Urtråkigt väder alltså, med tanke på hur det var igår. Då var det strålande sol och riktigt skönt. Men å andra sidan så stämde vädret med hur jag känner mig idag; Lite deppad!


Vi var till Visby igår (skulle varit där i tisdags men det blev tyvärr ändrat) för att jag skulle till sjukhuset för en kontroll på kirurgavdelningen. Och det var inte kul!
Sist jag var där så bestämdes att jag enbart skulle träffa några sjuksystrar - men OM dom behövde konferera med överläkaren så var det bara att ropa på honom. Ha! För visst behövdes det!!
Men han var NATURLIGTVIS inte där igår!!!

Det rinner faktiskt mer ur mig nu än för en månad sen när jag var på kirurgen sist. Dessutom kommer det en massa blod, som ALLA hitintills säger kommer från dom känsliga blodkärlen
inne i hålan i magen.
Men...i går tog dom en sån där lång topspinne dom har och petade uppåt. Alltså inte nedåt där jag tidigare haft hålor för där är det läkt - och den försvann nästan! Den kom aldrig till slutet på
hålan - och pinnen är 10 cm lång!! Dessutom tryckte dom och klämde på magen och nu rinner det massor av blod ur mig!!!!!


Tackbuketten jag fick börjar se lite medtagen ut - alltså precis som jag känner mig!
Så dom skulle försöka få tag på en annan kirurg och höra vad han tyckte. Syrrorna - och jag - vill att man ska gå in med ett verktyg och kika inuti mig. Det har aldrig gjorts någon gång. Problemet är dock att det måste göras sterilt på operationsavdelningen. Alltså inget dom kan göra på kirurgavdelningen.  

Nejlikorna jag fick av Rolle för 10 daga sen är lika fin fortfarande!

Så nu sitter jag här och väntar på telefonbesked. Jag hoppas verkligen dom hör av sig idag, för i natt rann det massor av blod - och jag är som sagt lite deppad!


Jag tröstar mig dock med att av alla chilifrön och paprika jag sått (13 sorter, varav 11 chili) så har alla utom 4 chili kommit upp redan. Det är riktigt trevligt och snart är det dags för omplantering. Då ska dom stå i fönstren på verkstan - det är svalare där - och dessutom få extrabelysning med ett lysrör 2 dm ovanför. Har fungerat förr.....Här fattas det två sorter längst till höger!


Ja, ja - det gäller att trösta sig med det man kan. Men det allra roligaste är att växthuset är beställt. Men det blev lång leveranstid eftersom jag vill ha det lackat svart. Så det kommer nog inte hem förrän i början/mitten på april. Men...då borde det inte vara någon snö, så det är nog bara bra!
Sen kan jag meddela att nu skiner solen för fullt! Det blir nog en trevlig dag  i alla fall!!
6 kommentarer:

Berit sa...

Men jisses !!! Hoppas du får hjälp med en gång för så här kan du ju inte ha det!!
Skickar massa tröstekramar till dig.

♥Min Eden♥ sa...

Här kommer massor av positiv finsk super sisu energi till dig via cybern!! /Kram Nina

lavendia sa...

Stackars, stackars dig! Även om det inte låter jättekul att de ska kika in i dig, tycker jag också att det låter nödvändigt. Något kärl måste ju stå och läcka litet hela tiden. Lycka till! /Britt

Ingrid sa...

Fy så trist Susie! Undra på att du deppar. Jag tycker att du varit fantastisk på att hålla modet upp. Hoppas att du får hjälp snart, för så här ska du väl ändå inte behöva ha det.
Varm kram, Ingrid

Unknown sa...

Önskar di av hela mitt hjärta en snar läkning!
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Jag förstår att du känner dig deppig, för vem skulle inte göra det, fy fasen !!!
Kan du aldrig få klara besked, jag blir så arg, grrrrrr man borde åka dit och
'ställa dem mot vägen' och begära ett vettigt svar, för nog finns det andra ord än NOG och VET INTE.
Nu kokar jag av ilska Susie, jag tänder på stubinen, jag tycker att läkarna är nonchalanta behandla folk som skräp, grrrrrrrrrrrrrr . . . . .

Rolf fyller år idag och jag bjudit ut honom på bio en torsdag, det är bio vecka.
Vi är sju stycken vänner som samlar oss där och sedan en gemensam 'fika' i centrum.

Vu hörs jag ringer, kram/ Eva