KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 21 november 2015

NATURBILDER

Jag hade tänkt skriva något fint, eller roligt, eller tankeväckande, eller..... Men det har stått helt stilla hela dagen och inga nytagna bilder har jag heller. Ingenting har jag fått till, alltså så får jag se vad det här inlägget kommer att handla om! Ganska spännande faktiskt!!
Gamla naturbilder har man ju, det är bara att gå in i alla album och kolla runt och se vad man gillar idag. Här ovan är det en typisk Gotlandsvy med betad (kan vara av får eller rabbisar) mark och så sten som sticker upp. Det är mycket sten på Gotland.....

Det här är också typiskt Gotland; Hav, badstrand, ett par hjulspår och så en härlig parkering och lite låg skog. Kan inte bli bättre.....


Jo, förstås, visst kan bli ännu bättre, vilket jag hoppas det blir nästa år. Då SKA jag bada i poolen varenda dag!!
Ovan en typisk naturbild från andra sidan ön. Här är det lite mer obebott och kargt och väldans vackert med enar, sten och Cotoneaster (oxbär) som blivit illrött nu på hösten.

Det här är också en typisk Gotlandsbild. Just hit kommer kanske inte så många turister, men vill ni komma till nått som är ganska orört så ta er hit. Man kan ta den pyttelilla vägen mellan Hallshuk och Kappelshamn och halvvägs stannar man ovanför havet. Där är det bara en mjuk stensluttning. 
Men stannar man för tidigt så har man en jättebrant klint mot havet (syns längst bort). Så första gången vi åkte här, så trodde jag att det var en brant klint hela vägen. Rolle stannade där man inte såg havet trots mina protester (jag är vansinnigt höjdrädd), så jag blev lite snopen när det var en så svag sluttning. 
Då näckade vi faktiskt här. Underbart!

På tal om Rolle så kom han nyss hem. Han hade varit 3 timmar i Hemse och handlat mat!?
Mjae, det blev väl lite annat också, men det var det han åkt dit för att göra. Själv har jag känt mig lite risig idag, så jag har sovit ett par timmar på förmiddagen. Men när Rolle åkte så fick jag inte ligga kvar i sängen. Santos är så jobbig för vi har löptikar i byn, 2 stycken bara 400 meter bort. Och han har varit en avelshane som har 3 kullar efter sig, så han vet precis vad som gäller!

När vi var till veterinären i torsdags - han har fått en liten knöl i ena ljumsken - så ville både jag och veterinären att han skulle kastreras. Jag med kemisk kastrering, "vetten" med operation. Men Rolle vägrade! 
Dom här senaste 3 timmarna när Rolle inte var hemma, så pep och gnydde Santos hela tiden. Och ovanpå det så skrek han som om han hade fruktansvärt ont ett antal gånger. 
Men nej då, det var bara det att han längtade efter sin husse!? Duger inte jag längre! Fortsätter det till onsdag när han ska operera bort knölen, då får dom ge honom en spruta. Jag står inte ut med en pilsk liten gnällig hund..... *fniss*

5 kommentarer:

lavendia sa...

Se där. Det blev ett inlägg, fast du knappt trodde det.
Visst känns det ibland, som man inte har en aning om vad man ska skriva om. Men litet fina bilder är ju alltid sevärt.
Stackars Santos. Är det någon nackdel med kastrering om han ändå inte får ägna sig åt avel? / Britt

Evas Kvarnaro sa...

I bland är min skallen tom och innehållslös men oftast är den full av skit,'fniss'
eller en röra som heter duga . . .
*Hasse och Tage* sa: livet är som en påse tomt och innehållslöst, om man inte fyller den med något* . . . .
De hade många roliga bra repliker de gubbarna . . . .
Vad bra att du fick ingång tankarna och skriveriet, 'gamla' bilder blir ändå som nya för oss läsare, pool bilden gjorde så att jag fick lust att hoppa i jämte Rolle, hi hi .... det hade varit kul.
Men stackars lille 'gubben' Santos, men skulle han inte kunna få 'pippa' lite,
ge honom en kondom så han inte gör någon tjej med barn.
Det måste vara hemskt att vara så pilsk och inte få göra 'det', *fniss*
Hoppas allt blir bra med Santos sjukbesök.

Jag tänkt oxå göra ett inlägg, skallen är full men tankarna känns tomma.
Men bara jag sätter mig vid datorn och börja skriva, då flödar det ut . . .
Jag har massor av Polen bilder, men jag måste rensa där så det får bli nån
höstbild från oktober innan resan.
Det var bara jag som reste i tre veckor, Rolf hade jobb här hemma, renovering av 'Tinas rum' som ska bli nytt gästrum. Jag hjälpte Slawek att rensa i hans mors hus även hans mormors, men nu är de döda alla huset är tomt. Han och frun bor i eget i Lodz, men måste fixa en massa i huset.
Han vet inte om de ska behålla det eller inte, svåra beslut m.m.
Rolf har rivit upp golvet och börjat om från början med att fixa knirret (mkt jobb med bara det). Det har varit irriterande med golv som knakar,
men huset är ju från 1890 (vad begära).Efter golvet blev det måla taket, som är av panel, måla vägg och tapetsera m.m. Alla rummen fick panel år 1983, vi flyttade in då och det renoverades givetvis, men nu behövs det ny ansiktslyftning.
Det roliga återstår att pynta till det, men det tar jag i sakta mak.
Denna helg är tjejerna Lina o Annie här, föräldrarna åkt till Malmö- Köpenhamn. Tjejerna vill ofta baka eller göra någon god maträtt och det säger jag aldrig nej till, de är mkt duktiga och ordningsamma.

Jag förstår att du har haft en mkt jobbig tid och fortfarande är det en tid kvar till det blir helt okej. Året 2015 var inget höjda år för dig (er).
Jag är med dig i tankarna ska du veta . . .
Massor av kramar/ Eva

Ingrid sa...

Vi hade en tax när jag var barn och han var totalt omöjlig när grannens schäfertik löpte. Han pep nätterna igenom och ibland blev pappa så trött på honom att han bar ut hunden i badrummet och duschade honom med kallt vatten. Då blev det tyst ett tag i alla fall. ;)
Du har fina gotlandsbilder Susie!
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Fy så jobbigt för dig/Zantos med löptikar runt knuten. Det måste vara ett problem med en hanhund. Hoppas att han ger sig snart!
Får sommarlängtan när jag ser poolbadaren. Fast jag älska vinter och snö också. Nu ser jag fram emot advent och alla ljusstakar.
Ha en fin vecka i väntan på advent!
Kram

Ölandsvindar sa...

Det där har jag upplevt många gånger! Att karlar är så emot att deras hanhund ska kastreras. Nej, istället får de gnälla, skälla skvätta, matvägra, nosa och rymma och allt vad de kan hitta på så fort en tik i närheten löper. Husse blandar ihop sina egna känslor med hundens. Jag var ute och "pryade" på djursjukhus ibland och var med en gång när en boxer låg sövd och skulle ta bort en testikeltumör på ena sidan. Under operationen gjorde veterinären bedömningen att det var stor spridningsrisk till den andra testikeln, varvid husse ringdes upp och fick frågan om de kunde plocka bort den andra också, för hundens bästa. Oh,nej, det fick de absolut inte göra. Man blir förvånad. Hellre risken med ytterligare cancer än att "förstöra hans maskulina utstrålning".
Kram /Kerstin