KOMMENTAR


VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 21 maj 2014

KONSTIGA SAKERIbland händer det riktigt konstiga saker, vilket den här historien kommer att visa!
En snygg "flammig" pelargon från Jonas i När

Vi hade vår firma (sålde specialtillbehör till race-, sport- och veteranbilar) på söder i Stockholm. En dag kliver det in en tjej i vår ålder (25-30) i butiken och går fram till Rolle som stod vid disken och så skrek hon;  ”-Du var en fräck jävel som bara stack. Här har du din tröja som du glömde!”

Spansk klockhyacint

Både Rolle och jag - som hade stått inne på kontoret - tittade undrande på tjejen.  Rolle sa dock snabbt att han inte visste vem hon var eller vad hon pratade om. Tjejen tittade på mig och påpekade mycket syrligt att hon förstod varför han inte ville erkänna.


Tulpaner, allium, alunrot och näva

”-Vadå erkänna”, sa Rolle!?  ”-Jo, när jag och min väninna var på krogen i förrgår kväll, så träffade vi dig och din kompis. Sen följde ni med oss hem till mig och där glömde du den här tröjan när du smög iväg utan att säga adjö. Nu såg jag dig genom skyltfönstret när jag gick förbi nyss och rusade direkt hem och hämtade den!”

Rödbladigt klippstånd och gulbladig blåklint

Så slängde hon upp en svart cardigan med svart mocka på framsidan på disken. Och - jovisst, Rolle hade mycket riktigt en sådan tröja. En ganska ovanlig modell som Rolle köpt på Hollywood i city många år tidigare. Tröjan hade nån gång fått några små frätskador på ena armen, så han hade den enbart i vår kabinbåt. Båten låg i marinan i Skurusundet och i båten låg alltså tröjan. Det visste både Rolle och jag. 
Grönblommig gullflocka

Vid närmare besiktning av tröjan som låg till beskådande på disken så visade det sig att den hade några små hål på ena armen! Vad fasicken vad det här!?
Tjejen var nu ganska upprörd och tyckte Rolle var en fegis som inte ville erkänna och sa till Rolle att hon kunde prata med honom på tu man hand så att inte jag skulle bli förbannad!Aubretia och mossflox

Det hör dock till historien att jag visste till 100% att Rolle inte hade varit hemma hos den här tjejen. Det var nämligen ”tekniskt omöjligt”. För det första jobbade vi ihop hela dagarna, dessutom hade han hade inte varit hemifrån en endaste kväll på flera veckor! Alltså var det något mycket konstigt med hela historien…..     


Sparrispotatisblast - jag grävde ner 10 stycken i pallkragarna som jag fått över inne och som fått massor med groddar

Tjejen tog tröjan och drog ilsket iväg, men påpekade att hon skulle höra av sig igen med sin väninna. Vi i vår tur kastade oss i bilen och körde ut till marinan. Där letade vi fram tröjan - som mycket riktigt fanns på plats i båten!Vy över baksidan

Några dagar senare dyker tjejen upp igen. Den här gången i sällskap med en kille, inte väninnan. Just den killen hon förväxlat Rolle med visade det sig! 
Det roliga var att han var längre, han var yngre och han liknade inte Rolle ett dugg. Tjejen bad först Rolle om ursäkt, sen bad hon mig om ursäkt. Hon sa att hon förstod att hon hade kunnat förorsaka en äktenskaplig kris med sitt uppträdande!Nederst en Hosta som jag ska provodla

Man kan i efterhand säga att det är tur att man inte var svartsjuk, att vi jobbade ihop hela dagarna och dessutom framförallt var tillsammans på kvällarna. Annars vet man ju aldrig hur det hela hade slutat!

Ett svart får (kan det vara en pik månntro *fniss*) och en fågel som jag fick (Rolle fick en Kellermanbok) igår när "golfgänget" var här och åt middag. Satt dom på svarta bambupinnar jag fått över när bambun frös förra året.  Vvi fick massor av vin och 2 flaskor skumpa också!

Men konstig är historien och just igår så var det något som gjorde att den kom upp till ytan för Rolle igen – och jag måste ju hänga på och delge er andra att konstiga saker händer faktiskt!

Dagens första bad.....ska ut nu och ta ett till innan jag åker till frissan!

13 kommentarer:

Ruben sa...

Hon gick möjligtvis inte på Konstfack och detta var en sorts "happening"?
Men där tog hon sig vatten över huvudet, vilket inte du gör, speciellt inte efter att du varit hos frissan! ;-)

Ha det vått!
/Ruben

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Tänk vad många "dråpliga" händelser som blir roliga historier till slut :-)
Vilken gottegris du är hihi, andra doppet och det är bara lunch än.
Ha det gott. Kram, Ingela

lavendia sa...

Det var en märklig historia med något sammanträffande. Juste av henne att komma och be om ursäkt iallafall. Hon kunde ju känt sig så dum, att hon låtit bli.
Frånsett historien som jag blev helt uppslukad av, såg jag att pelargonen överst var en riktigt praktblomma.

Ingrid sa...

Det var verkligen en konstig historia. Vad hade den här tjejen fått i sig för någonting. ;)
Tur att du kunde utesluta otrohet direkt i alla fall.

Så härligt du ser ut att ha det där i poolen.
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Hej
Jag heter Katarina och jag blev hänvisad till din sida via JNpool. Jag är sugen på att köpa en av deras pooler men undrar lite om du är nöjd med dem som leverantörer? Vilken pool har du? Den som heter tofta eller visby? Det ser djupt ut på kortet. Jag skulle vilja att den var lite mindre i storleken då den skall få plats på altanen, men ändå tillräcktligt djup.
Mvh Katarina

Vittran sa...

Jisses vilken historia. Håller på Rubens linje.
Det ser härligt ut med poolen.
Ha det bra!!!!

Nina/Stjärnkraft sa...

Det där var nog den mest osannolika historia jag någonsin hört, det måste jag säga. Helt knasig faktiskt. Men vilken tur att den fick ett lyckligt slut :o)

Jag är inte mycket till baddjävel, men nog ser det inbjudande ut med er nya pool! Och visst, en smällhet sommardag skulle nog t.o.m. Ålands Badkruka Nr. 1 kunna tänka sig ett svalkande dopp. Du, för din del, får väl finna dig i att gå omkring med "russinskinn" hela sommaren, förorsakat av all "blötläggning" ;o)

Evas Kvarnaro sa...

Skulle viljat se ansiktsuttrycket på er bägge !? Det måste sett ut som flera fråge-tecken, *fniss*
Men hur hade hon kunnat SE fel, det måste varit mörkt eller så var hon bra i 'gasen', hi hi . . .
Att tröjan sedan var likadan ???
Ja konstiga saker händer!

Men nu förstår jag att du njuter i poolen med denna sköna värme vi fått, ta vara på tiden.
Må gott kram/ Eva

Susie på Stjärnarve... sa...

Katarina,
JA - vi är enormt nöjda med JN pool. För det första hade dom en mindre pool (Visby 2,60 x 4,00) som passade vårt behov. Jag - eftersom det är min pool - hade som krav att den skulle passa att ha på altanen (vill inte springa långa vägar, utan kasta mig i när jag känner för det) och framförallt passa till huset. Dom fick inte förstöra i trädgården (har ju en visningsträdgård) - vilket dom skötte helt exemplariskt. Det syns inte att poolen är nymonterad, allt är perfekt runt om!
Poolen var dessutom otroligt billig i förhållande till andra jag hittade på nätet, så man klan väl säga att vi VERKLIGEN ÄR NÖJDA med Johnny och grabbarna!
Djupet är perfekt för oss, man behöver inte så vansinnigt djupt - läste precis någonstans - tror det var Vi i Villa att man absolut inte ska ha för djup pool. Sen beror det naturligtvis till VAD man ska ha poolen. Ska man motionssimma eller ska man bara njuta t.ex.!?
Idag har t.o.m. min motsträviga man badat och tyckte det var helt underbart! Och nu på eftermiddagen kommer min badälskande väninna från Stockholm - så det blir mycket badande dom närmaste dagarna för på lördag ska vi två källingar hämta kusinen i Visby. Och hon älskar att ligga och sola och bada!!
Vill du veta mer, kontakta mig på mailen susie.bloom@telia.com.
Susie

Anjas Hill sa...

Sannerligen underlig historia! Måste säga att även jag undrar om inte Ruben är på rätt spår!
Och, originellt nog;-) måste jag också tycka att den där poolen ser helt härlig ut!

/Anja

Ölandsvindar sa...

Något så underligt har jag aldrig upplevt.Bara småsaker som t ex: I förgår hade vi ett möte hos mig och en av gubbarna skulle lämna en låda böcker till mig samtidigt.Det glömde vi förstås bort och dagen efter tänkte jag plötsligt:Jäklar, böckerna skulle jag ju ha haft. Vad händer då? Jo, 10 min senare stannar en bil utanför och den glömske mannen kommer med böckerna. Två själar och samma tanke, det råkar man ut för lite då och då.
Kram /Kerstin

Gitsan sa...

Starkt av henne att komma tillbaks och be om ursäkt i alla fall!

Vad fin poolen är :)

Anonym sa...

Vilken story. jag är impad av att hon kom tillbaka med svansen mellan benen. En eloge för det.
Kram Bosse