KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 4 juli 2020

NÅGRA "BORTGLÖMDA"

Igår gjorde jag ett inlägg där jag svarade på Elisas Fem Fredagsfrågor och skrev att jag inte hade hunnit tagit några bilder i trädgården. Men...det hade jag gjort kvällen innan under min prommis med Santos! 
  
En vädd Knautia macedonia `Mars Midget´

Idag när jag skulle förbereda mig för att rusa ut i regnet och ta lite bilder att lägga ut, så upptäckte jag att jag faktiskt hade tagit flera bilder i förrgår kväll som jag inte laddat ner i datorn. Ja, ja, snacka om att man är glömsk ibland!

En modern buskros ´Pink Robusta´ ute i parken.  Har inte klippt den alls i år så den är nu 2 m hög och blommar fantastiskt.


Förmodligen kom glömskan av att jag hade så mycket att göra igår och att det här med Covid19-testet hade oroat mig lite. När det sen visade sig att det var simpelt och inte gjorde ont - fast det var lite obehagligt - så släppte all spänning och minnet av bilderna försvann helt!


En pion på Pennys grav (vår förra hund) i parken. Kan vara `Karl Rosenfield´.


Så det här blir ett första inlägg med lite bilder från vad som blommar just nu. Förmodligen tar jag fler foton idag - om det inte regnar alltför mycket - och återkommer redan i morgon!

Pompon-dahlian `Downham Royal´

Jag avslutar med att visa två av dom sju dahliorna som överlevt (en ljust lila i växthuset har jag visat tidigare). Det är alltså tre som börjat blomma totalt, men två till är på gång. Dom sista två är stora och fina, men det syns inga knopp ännu!?
Den här ovan som jag ställt på en piedestal på "lilla altanen" har världens minsta blommor. Skulle vara 7 cm, men är bara 3-4 cm i diameter! Får se hur stora dom följande blommorna blir!!

Anemon-dahlian `Totally Tangerine´

Den här dahlian som jag valde allra först för jag blev så förtjust i färgkombination med orange, rosa och aprikos och formen. Rolle - som fick vara smakråd - gillade den inte alls på bild, men har nu ändrat sig. Den har verkligen en första fantastisk vacker blomma. Hoppas nu bara att den ger många blommar under resten av sommaren. 
Den har jag placerat i en jättekruka på "stora altanen" så man verkligen ska få njuta av den. Och så har jag planterat små orange `Million Bells´ under.

SUSIE

8 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Ha ... skrev precis en kommentar på ditt förra inlägg och när jag postade den dök det här upp :) Vädden du visar på första bilden, en sådan har jag också men den blommar inte ännu. Rosen är praktfull och så vackert med pionen på Pennys grav. Och du ... dahlian var verkligen läcker, även om färgkombinationen låter märklig.

Kram Anita

Ingrid sa...

Det regnar dåligt ännu tycker jag. Vi har bara fått ett par mm nu vid 10-tiden. Man får hoppas att det sätter fart snart!
Ha en fin lördag!
Kram, Ingrid

Villrose sa...

Kjempefin blomstring! Dahlia er bare såvidt i gang her. Knaytia makedonia 'Midget' er så flott, og 'Pink Robusta' imponerende!
God helg fra Irene

Carina sa...

Härlig blomning och visst nu börjar dahliorna blomma. Totally Tangerine är läcker, köpte en till i år. Överhuvudtaget gillag jag sorterna som brukar gå in i kategorin 'other'.

Ha det gott! Carina

chica sa...

Tão lindas as tuas flores e teu cuidado com elas! Lindo fim de semana! beijos, chica

Bosse Lidén sa...

Väldigt många fina foton bjuder du på.
Jag tycker också det börjar bli svårt att hålla reda på alla bilder. Glömmer om jag tankat ur dem från kameran o.s.v.
Här regnade det rätt bra i natt när jag var uppe. Jag har börjat få höstkänsla. Så var det så underbara dagar bara för en vecka sedan.
Lycka till med operationen.
Kram Bosse

Ölandsvindar sa...

Här på norra Öland fick vi hela 7 mm regn under lördagen. Härligt att för en gångs skull bara behöva vattna tomaterna i växthuset! Nu håller jag tummarna för att allt ska gå jättebra med din operation.
Kram /Kerstin

Helena sa...

Åh vad jag känner igen mig i det att inte ha bilder & den har jag massor när jag väl laddar ner de nytagna fniss igenkänningsfaktorn är stor :D