KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 1 juni 2020

BARA TRASSEL & BLOMBILDER

Nu går hemtelefonen till 90% i alla fall! Vilket man får vara glad för! Men varje dag så slutar den att fungera, då får man rycka ur nätkabeln till routern sen går den. Fast även när den "fungerar" så är det dåligt/konstigt ljud i den säger dom man pratar med.....

Rolles favoritblomma alla kategorier; Hesperis - nattviol - som vi hade hela ängen utanför 
full av i Örby, Stockholm. Har en helt fantastisk doft, så den ville vi naturligtvis ha här också!

 Vi har inte varit i kontakt med Telia idag, jag har inte orkat tjafsa om det här just nu - har lite annat att tänka på. Jag har haft till att börja med problem med min skrivare. Eller rättare sagt med bläckpatronerna! 
Men efter mycket om och men fick jag idag äntligen hem en rätt. Nu vågar jag aldrig mer beställa piratgrejor, nej äkta Canon ska det vara till min Canon-skrivare!

En av alla mina olika namnsorter av Allium - som jag är tokig i!

På grund av dom tråkiga tiderna har jag avbeställt huset vi skulle hyra på fastlandet vid Hallandsåsen i augusti. För sitta inlåsta i en sommarstuga och inte kunna åka runt och titta på roliga saker, äta på restaurang eller träffa trevliga vänner som bor i närheten, det är inte så kul. Då kan vi lika gärna vara här hemma.....
Alltså har jag bokat av idag! Vi har betalt 718:- i bokningsavgift och dom pengarna kan man känna sig blåst på förmodligen, men det får man väl acceptera.

I pallkragarna blommar det mesta utom dagliljorna just nu!
   
Det är ju också så att vi bor på riktiga landet numera, inte i nån förort. Vi har pool samt massor av TV-kanaler, vi kan Skypa med vänner och bekanta, vi vet vilka restauranger man skulle kunna beställa färdiglagad mat från om man kände för det - fast Susie´s Stjärnarve ligger nog illa till.....

Närbild på den vita vallmon som har en mörkt lila innanmäte.

Vi har nära till havet på båda sidor av ön och vi vet massor av ställen dit inte turisterna hittar, men dit vi kan åka för att promenera med Santos eller bada om vi känner för det. Dessutom ska man ju inte ge sig iväg mer än 2-timmars resa hemifrån - då är vi mitt i Östersjön - efter det skulle vi behövt bila 5 timmar till.....

Santos är inte så förtjust i att det är så varmt - vi hade 29 grader idag - då föredrar han faktiskt att vara hemma. 
Han börjar ju bli lite gammal - fyller 13 den här månaden - så man får tänka lite på hans välbefinnande också.

Jag har dock gjort lite, med beteckning på lite, nytta idag. Både i växthuset och på altanen. Trots allt frömjöl som blåst ner (hela altanen är gul och vi ska inte fixa det förrän det slutat att komma ner mer) så kunde vi i den otroliga värmen sitta ute och äta sillunch idag. 

Som synes har jag Allium precis överallt. Tyvärr har jag ingen ordning längre på vilka namnsorter som växer var, 
men alla - utom några jättehöga vita - är ju fina så det är OK!

Nu har det slutat att blåsa, så jag fixade trådgardinerna som hade trasslat till sig otroligt i buskarna utanför altanen och i några blommor på altanen. Har aldrig hänt tidigare, men det blåste storm här igår! 
Så för att slippa det problemet igen beskar jag buskarna som växte nedanför. Det var en sammetshortensia och en vintergrön brokbladig silverbuske jag tagit hem från Holland.

Sen har alla mina regnbågslupiner  - Lupinus x regalis börjat slå ut. Ja, jag vet man ska inte ha såna, men det
 visste jag inte när jag tog hem dom från England.

Sen har jag naturligtvis vattnat allt i växthuset och alla mina krukor (har hela 15 stycken bara på altanen). Den jäkla blåsten tillsammans med värmen (29 grader) gör ju att det blir extremt torrt väldans fort. Jag har dock ännu inte planterat ut mina dahlior. Har tre stycken kvar i växthuset som jag inte riktigt vet vart jag ska ha. 

Överfulla pallkragar!

Det tristaste, men kanske viktigaste, jag gjort under dagen är att kontakta VC. Men...jag fick ingen tid, det fanns inga - utan i morgon ska jag ringa extra tidigt och begära att få en akuttid under dagen. 
Så nu är jag lite orolig, man vet ju inte hur det slutar. Men jag återkommer - förmodligen är det bäst att tillägga - i morgon kväll och berättar lite mer.....


En dahlia som ska bli 110 cm hög! Står vid ingången bakom den lilla spaljén - men framförallt på ett renslock!!

Igår hände det Rolle något lustigt, fast kanske inte så trevligt precis. Alltid när han går ut med Santos på hans långa prommis så tar han med sig en pinne. För ifall Santos gör "nåt" på en icke lämplig plats så kan han använda den pinnen till att peta iväg det hela in i skogs/gräskanten t.ex. 
Igår blåste det storm här. Det var en varm storm med otroliga kastbyar. Rolle hade alltså en pinne med sig och en basebollsmössa djupt nerdragen så den inte skulle blåsa bort. 

Rosa vilda aklejor och lila Allium i den igenväxta långrabatten.

Allt gick bra tills Santos satt sig för att göra sitt. Det kom lite väl långt från gräskanten, så Rolle tog pinnen och petade iväg det hela. Då kom det en hemsk stormvind och han kände att nåt dunsa till mot mössan. Av med mössan för kontroll och visst där hade han en bajsfläck - han som är så noga av sig!
Fast när han kom hem igen kunde han faktiskt skratta åt det hela.....

En självsådd rödbladig smällspirea i stenhörnan.

SUSIE

1 kommentar:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Oj så mycket färg hos dig! Härliga sommarbilder. Skrattade när jag läste om Rolles äventyr. Här är det inte pinne utan plastpåse som gäller. Men vi bor ju lite annorlunda. Och Santos som blir 13 år. Du får gratta honom från Lucy när det är dags.
Vet inte om jag missat varför du ska få tid på VC. Är det urinvägsinfektionen eller ryggen? Vad det än är så hoppas jag att du får tid så fort som möjligt och att dy kryar på dig! Du får ju inte vara sjuk nu när sommaren kommit.

Kram Anita