KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 14 januari 2020

PÅ LITE BÄTTRE HUMÖR...

...än vid förra inlägget är jag idag. Jag ringde min tandläkare Jan och hans tandsköterska Norbert igår direkt klockan nio och berättade om min sönderbitna tand och fick komma på deras lunch klockan 12.30. Helt otroligt.....

Tulpaner som jag själv köpte för 5 dagar sen på ICA.
 Dom är fortfarande jättefina!
Lagningen av min kindtand gick snabbt och helt smärtfritt och var klar på 45 minuter och kostade endast 755:-. Jag behövde inte betala för akuttid!
Vi snackade lite skit också - dom är enormt trevliga - så jag var väl där en hel timme och så tog det en timme dit och en timme hem, så det blev tre timmar totalt jag var hemifrån. Många undrar kanske varför jag går hos den här kliniken i Östergarns Gamla Skola, kunde ju gå hos nån i Klinte eller i Hemse som är betydligt närmare. 
Men jag som tidigare var helt skräckslagen inför tandläkarbesök måste gå hos en tandläkare som är extremt duktig, har den allra senaste utrustningen samt använder moderna tekniker och mediciner. Och som dessutom förstår sig på oss livrädda.....

När jag fotat tulpanerna ovan kom jag på att jag kanske skulle pallra mig ut i växthuset och vattna samt fota lite. Det var ett bra tag sen.....


Det var över en vecka sen jag var där ute sist - och det märktes. Den här Alströmerian t.ex. brukar blomma för fullt hela vintern, men nu hade den endast en enda ynklig blomma. Den, som dom andra, hade nog fått lite väl dåligt med vatten. Fast hellre det än för mycket, nåt som jag annars är specialist på.....

"Rolles Pelargon" (han valde den hos Jonas i När) blommade däremot för fullt. Men dom gillar ju inte alltför mycket vatten så den trivs.....


På bänken längst in står två "julkaktus". Dom fick jag som små blad (tillsammans med 3 andra som tyvärr inte överlevt) tillskickat av en bloggvän för ett antal år sen. Kommer tyvärr inte ihåg från vem - så känner du igen dig, hör av dig!


Den här kaktusen skrev jag om långt före jul. Den hade redan då massor av stora knoppar som var på gång och jag räknade med att dom skulle slå ut just till jul, men det skedde inte och det är endast ett par som gjort det nu!


Färgen på dom här kaktuserna är lite annorlunda, ljust rödorange, och dom är otroligt vackra. Vilka färger det var på dom tre som dog/inte tog sig/ vet jag inte, men dom skulle också vara lite ovanliga.....


Bredvid bänken, längst in i hörnan, står den stora lådan med två stycken rosaröda bägarrankor. Dom har blommat hela tiden, trots musangreppet som började hos dom, men nu har dom blommorna börjat vissna. Växt har dom däremot gjort, så jag måste nog ta ett tag med saxen. Det kommer dock massor av nya knopp - så det var tur att jag äntligen kom ut och vattnade!


På långsidan står den filippinska limen som jag fick av en god trädgårdsvän (Anders Lerinder) som på flyget tog med sig en liten planta hit. Han bor halva året på Filippinerna och halva här. På båda ställena har fantastiska trädgårdar.....
Den har nu blommat och jag är mycket spänd på att se om eller hur frukterna blir. Jag kan se några små - dom är nu i storlek av 4-5 mm i diameter…..


Bredvid den Filippinska Limen växer den "vanliga" som har haft MASSOR av frukt i år. Och fortfarande har! Så jag plockade 6 stycken som börjat mogna och tog in.
 Nu ska jag bara hitta på nån maträtt att använda dom i. Tidigare har jag gjort limemarmelad (mycket god) men jag ska ju inte äta sånt, så det får bli nåt annat. I julas hade jag lagt klyftor bredvid den varm- och kallrökta laxen istället för citron och det var jättegott, men det var bara jag som använde klyftorna.....!?

SUSIE

8 kommentarer:

Carina sa...

Låter härligt att ta en runda i växthuset, kolla läget, vattna och fundera :) Jag har en hel del i en verkstad kompletterat med extra ljus så inte lika fint men härligt att gå dit ändå.

Ha det gott! CArina

Ingrid sa...

Tror du att vi har en tandläkare i Klinte?. Det är flera år sedan den senaste stängde till. Jag förstår att du åker till de där trevliga människorna i Östergarn, får man ett sånt bemötande åker man gärna tillbaka.
Så fint du har det i växthuset. Det här måste väl vara en idealisk vinter för allt som växer där.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Marit sa...

Så bra at du fikk vært hos tannlegen i dag. Ja, når en har slitt med tannlegeskrekk, så gjelder det å finne rett tannlege. Jeg hadde også tannlegeskrekk før, men nå har jeg funnet en tannlege som er både dyktig og tålmodig.

Herlig med drivhus, ja!
Klem

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Jättebra att du har en så fantastiskt bra tandläkare som till och med tar emot på lunchen. Och som gillar att prata lite skit också :)

Hör du, det ser ju väldigt trivsamt ut i växthuset. Rolles pelargon är ju magnifik! Alströmerian tar säkert upp sig. Vilken kraftig och fin julkaktus. Men det gör väl egentligen inget att den är lite långsam med att öppna knopparna. Då har du ju lång tid du kan njuta av den.

Spännande med limen från Filippinerna. Ska bli spännande att höra vad du tycker om den när du smakat på den.

Kram Anita

Fia sa...

Så härligt att tandläkarbesöket gick bra!

Bosse Lidén sa...

Inte dumt att ha nära till ett sådant växthus vid den här tiden på året. Vilken blåst här är nu. Tur jag inte hade hatt på vid morgonpromenaden. Jag är som du där. Ofta har jag åkt långt för att få komma till vänliga, duktiga och omsorgsfulla tandläkare. De otäcka minnena från förr finns fortfarande kvar. Det räcker med att det är dyrt att gå dit. Bra att de fick in dig på en extratid. Äta kan de ju göra en annan dag. ;)
Kram

Maribel sa...

Hej Susie!
Så mycket fint du har i ditt växthus, ovan att se så mycket i blom nu. De verkar trivas riktigt bra därute. Tandläkarbesök är ingen höjdare men det är bra att de finns.
Ha det bra /Kram Marika

Mia Halvarsson sa...

Så klart man väljer en tandläkare som man känner förtroende för, då gör det inget om man måste åka lite längre, det är det värt!!
Jag blir jätteimponerad av växterna i växthuset...och faktiskt lite avundsjuk ;) Min julkaktus har TVÅ knoppar nu! Förstår inte vad som felas den...Din lime är jag väldigt avundsjuk på, jag älskar lime!
Önskar dig en fin torsdag <3