KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 5 oktober 2019

GAMMAL SKÅPMAT

Vad gör man när man inte vill titta på TV, inte vill läsa, inte gå och lägga sig tidigt och man har nåt att berätta och dessutom måste lägga in nåt under Trädgårdsfägring - men inga nytagna bilder!?

Jo, man berättar det man tänkt och så går man tillbaka och letar i sitt fotoarkiv efter bilder som passar in. Fast nåt med mat lär det inte bli, trots rubriken. Så håll till godo.....Det jag bl.a. ville berätta om är att jag har varit hos sjukgymnasten Ulrika på VC i veckan, vilket var både negativt och positivt. Det som var negativt (det ska man ju alltid börja med) var att jag som trodde att vi bara skulle prata om vad min eventuella behandling skulle vara, fick slita av mig alla kläder och sen började hon kolla upp mig. Fast hon lyssnade också på allt jag kunde berätta.....Nu kommer det positiva! Jag fick alltså utföra en massa rörelser - vilket faktiskt gick riktigt bra. Fick inte ont av någon. Hon blev dessutom riktigt imponerad när hon upptäckte att jag var mjuk i alla leder och fortfarande kunde nå ner till golvet med platta händer och raka ben.
Det senare förmodligen beroende på att jag under alla år aldrig böjt på knäna när jag rensat i trädgården. Det går ju så mycket fortare att förflytta sig när man redan står upp, men det är väl kanske också en bidragande anledning till att jag har ont i ryggen/benen nu.....


Jag fick lära mig två rörelser som ska utföras ett tiotal gånger 2-3 gånger under varje dag tills på tisdag då jag ska tillbaka. Och redan när jag gick ifrån VC så kändes det lite bättre, så jag kom hem jätteglad. Men...jag fick lida av rörelserna under natten!
Då hade jag sån smärta att jag inte kunde sova trots Alvedon och insomningstablett, så idag har jag inte kunnat göra många knop....


Det andra jag tänkte berätta är att när jag kom ut i växthuset på eftermiddagen för att vattna och kolla läget, så prasslade det till - och jag tänkte direkt på möss. Det är så många intorkade vindruvsklasar som hänger kvar så har dom har säkert kunnat haft fest där inne.
Men...det visade sig vara en vacker liten bofinkshane som skräckslagen flaxade omkring bland vindruvsbladen som börjar bli torra, men inte fallit av ännu.Så i morgon - lördagen den femte - ska Rolle som är en mycket stor djurälskare, gå ut och försiktigt försöka få ut fågeln. Vi har visserligen en fjärilshåv, men han ser helst att fågeln flyger ut av sig själv.....


✨✨✨

LÖRDAG; Nyss kom Rolle in och berättade att han har letat igenom hela växthuset utan att hitta fågeln! Det är väldans mycket löv av vindruvorna kvar, men han petade försiktigt bland dom, flyttade krukor, hyllor och lådor utan att fågeln flaxade omkring - vilket den gjorde igår. Så antingen är den avliden- vilket vore hemskt - eller också har den tagit sig ut när jag lämnade dörren öppen en stund igår. Men då var jag väldigt noga med att försöka se om den flög ut.....


Nåt annat med "djur" som hänt är att jag den här veckan fick två (!) fästingar på mig. Har inte haft nån alls tidigare i år - har nog varit för torrt - men nu när jag var ute för att rensa pallkragar då minsann. Fast som tur var så hade dom inte hunnit bita sig fast. Den ena var dock på god väg, den andra kröp omkring fortfarande - båda två på brösten!? Måste ha fått dom på mig när jag sågade av en gren på den japanska katsuran vid vägen. Då stod jag nämligen inne i trädet.....

SUSIE5 kommentarer:

Ingrid sa...

Lycka till med dina övningar! Sjukgymnasterna brukar veta vad de håller på med, så det kommer säkert att hjälpa.
På tal om fästingar - jag var ute i min lilla täppa och rustade lite häromdagen och dagen efter, när jag kom ut i köket och skulle sätta på morgonkaffet fick jag se en svart konstig grej på högra handen, mellan ring- och långfingret. Där hade en liten fästing bitit sig fast! Eftersom jag inte sett den på kvällen, måste den ju ha gjort det på natten. Men var kom den ifrån! Jag kanske hade den i håret?
Den ar lätt att krafsa bort och nu syns det ingenting där de suttit.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Oj då, fästingar är inge vidare, och hoppas att fågeln klarade sig! Och att du snart mår bättre i ryggen! Gå så där böjd med raka ben, gjorde alltid min morfar, han var trädgårdsmästare, man såg honom aldrig gå ner på huk, utan alltid böjd med raka ben... ;) Men sen fick han väldigt ont i höfterna.

Jag vet inte så noga om våra husköpare är trädgårdsintresserade eller inte, det verkade som om mannen i huset var det i alla fall, får väl höra igen nästa säsong, om de tycker det är lagom/för mycket/ skall utvecklas... ;)

Själv får jag som sagt nöja mig med en mycket LITEN plätt, men bättre än inget!

Ha det fint, krya på ryggen!
Gunilla

Maggan sa...

Problem med ryggen det har jag varje höst och det brukar bero på att jag har jobbat i trädgården och förstås gjort felaktiga rörelser. Då brukar jag åka till en som kan fixa till mig och då brukar det bli bra mycket bättre.Lycka till med dina rörelser du ska göra det kommer säkert bli bättre med tiden med dem.
Så bra att fågeln for ut på egen hand från växthuset han blev nog väldigt glad över det.Ha det gott/Margareta

Maribel sa...

Hej Susie!
Inte kul att ha ont i ryggen, men träning och övningar är bra. Vilka fantastiska höstfärger du har i trädgården. Den lilla fågeln hittade nog ut själv. Hade en liten flugsnappare som förirrade sig in i växthuset några gånger i våras, men lyckades få ut den, sen dess har det varit lugnt.
Ha det fint /Marika

Ingmarie We sa...

Trist med ont i ryggen! Jag har hittat den hör naprapaten på nätet och hans tips/rörelser hjälper mig. https://www.youtube.com/watch?v=5iVZlpVc6G8 PS! Tror att det är bra att röra på sig men man får ta det försiktigt att börja med. Krya på dig.