KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 21 oktober 2019

AMARYLLISLÖKAR

Idag har jag "roat" mig med att vara till lasarettet i Visby för en gynundersökning. 

Det finns tre områden på kroppen som inte känns speciellt kul (dagens understatement) att få undersökt och det här tillhör ett av dom områdena. Det andra är ögonen och ändan! 
Den här gången så var det en helt underbar - ung och snygg - manlig läkare som var gynekolog. 
Fast det var naturligtvis inte åldern eller utseendet som gjorde undersökningen så bra, det var hans sätt. Så skulle alla läkare vara! Dessutom såg allt bra ut, då blir man ju extra nöjd!!


Men jag måste erkänna att ALLA läkare jag har haft här (och jag har ju träffat en hel del efter min canceroperation) har varit kanonbra, till skillnad mot en del i Stockholm. Vi har en otroligt bra vårdpersonal här på ön.....


Dagen har varit gråtrist, +12 grader och ingen vind. Och när vi åkte upp till Visby i morse så var det en otrolig dimma, men den lättade lite senare. Efter läkarbesöket åkte vi direkt hem, vi stannade inte ens och handlade mat utan det fick bli lite skåprensning till middag.


När vi kom hem satt jag mig direkt vid datorn för jag hade lovat mig själv att beställa amaryllislökar som tröst för sjukhusbesöket. Nu behövde jag ju ingen tröst eftersom allt gick bra och läkaren var trevlig, men amaryllis vill man ju ha i alla fall.....


Men...det är absolut inte lätt att bestämma exakt vilka namnsorter man vill ha. Jag tror jag hann ändra mig 10 gånger innan jag bestämde mig - egentligen ville jag ju ha alla!
Nu fick det bli endast 4 stycken lökar av olika 4 olika sorter. Det är så spännande att se hur dom ser ut - alltså om dom verkligen blir lika fina som på bilderna - och då vill inte jag ta t.ex. 2 av en och 2 av en annan! Nej, jag vill se många.....

SUSIE

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag förstår att du kände dig lättad efter det besöket!
Amaryllis hör den här årstiden till. Jag har en lök som jag ska plantera om och se om jag kan få liv i.
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Fina amaryllisar. Vart skickar du efter dem ifrån. Kram boel

Carina sa...

Fint att du hittade amaryllis som kan pryda i december och januari. Begränsning är en väldigt svår övning tycker jag. Har inte bestämt mig men eftersom jag tycker det är så tråkigt med lökarna när de blommat klart så lutar det åt - inga nya... Men den som lever får se...

Ha det gott! Carina

Anita sa...

Ser ut som du hittat riktiga snyggingar, helt i min smak. Tres Chic har jag haft i flera år. Gillar den. Blommorna är inte så stora men det brukar bli många på stängeln. Den brukar jag faktiskt använda som snitt tillsammans med kvistar med grönt. I år skickar jag nog inte efter några. Hittade så fina hos en lokal trädgårdshandlare så jag hoppas göra det i år också.

Kram Anita

http://kraka.moah.se sa...

Skönt att undersökningen gick bra! Amaryllisar är fina. Önskar dig en bra kväll!
Kram

Maribel sa...

Hej Susie!
Fina amaryllisar du beställt. Från Bulbs får man riktigt bra lökar, så de kommer att bli fina.
Ha en fin söndag /Marika