söndag 28 juli 2019

BAKOM GARAGE/BOD + TILLÄGG

Nu är det FÖR varmt, man kan nästan inte vara utomhus.  Inte ens på altanen trots att det är skugga där. Visserligen är den öppen runt om men det hjälpte inte igår trots att det blåste otroligt. 
Vi hade 31 grader i skuggan, det var 33,5 på altanen och hur varmt det var i solen har jag inte en aning om –  men det gick inte att gå på golvet barfota för då bränner man sönder fossingarna. Just nu när klockan är 08.35 är det 24,5 grad ute – och idag är det vindstilla dessutom!
P1030414
Parkeringen sett från vägen utanför – notera den lilla trädgårdsboden till vänster om garaget.
Rolle som aldrig kan sitta ner nån längre tid och bara njuta, han har gjort massor av trädgårdsjobb sista tiden. Men igår tog det stopp. Vi har upptäckt att ”svettslangen” har gått hål på två ställen och han hade tänkt fixa det igår – men han förstod att det skulle vara alldeles för varmt. Alltså har han sparat ett jobb tills idag…..
Härom dagen gjorde han ett jobb utan att jag bett om det, men det var ett jobb som förmodligen legat över honom ett bra tag. Det såg ärligt talat hemskt ut här bakom trädgårdsboden och garaget. Det växte en massa sly, salmbär och ormbunkar mot gränsen till kohagen. Så fram kom lien, sen gräsklipparen och så till slut en sån där kantklippare.
Det blev jättebra – men man ser nu också hur mycket mark vi har här utan att vi har gjort nåt på den. Tidigare hade vi en jättestor bilbrygga här bakom. Det var när Rolle mekade med gamla traktorer och Miatan (en sportbil). Nu är det bara tråkig plan mark. Och nån ork och lust att göra nåt där har jag inte längre. Tidigare var jag inne på att sätta en massa små träd och buskar här, men förutom dom 4-5 vi satt dom första åren så blir det nog inga fler tyvärr…..
Idag ska Rolle alltså försöka hitta läckaget på svettslangen – vilket inte blir speciellt svårt. Vattnet sprutade från den upp 1,5 meter! Däremot att laga läckaget kanske blir lite knepigare, vi får väl se vad som händer. Jag åker naturligtvis på att hjälpa honom genom att stå vid brunnen och slå på och av vattnet, men innan dess ska jag väl kanske hinna med lite annat.

TILLÄGG;

P1030418
Jodå, jag hade hunnit med massor av annat, han har inte kommit igång med slangen ännu. Men det är ännu varmare och jobbigare än igår, för då fläktade det åtminstone. Så vad gör jag!? Jo, jag går in och sätter mig här på kontoret framför datorn. Här är det nämligen ganska svalt!
P1030419
Det enda man kan göra ute är att ligga i vattnet och plaska, men det hjälper inte lilla Santos. Han gillar inte alls att bada!
P1030417
Ovanstående vinlåda gjorde Rolle om till en blomlåda åt mig. Fast jag får ha krukor med fat i den, annars lär den inte leva länge. Dessutom var det nästan som när man skulle köpa tidiga Fordar; Man fick vilken färg man ville – bara man tog svart! Jag fick dock välja på två färger; Svart eller röd! Och den senare var den som texten skulle synas under. Mycket praktisk med hjul och riktigt fin blev den…..och växter har man ju!!

SUSIE


4 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Oj, vilken värme! Förstår att det inte är lätt att få något gjort.
Idag regnar det här hos oss i Wales, ganska skönt. Vi har också haft en del värma här också, så det är ganska skönt.
Ta det lugnt och vila!

Anni sa...

Vilken ork han har, gubben din. Nästan skönt att höra att han faktiskt kan bromsa när det är för varmt. Men nu är det bättre jobbartemperatur igen, eller hur?
Lådan blev ju superfin, en riktig prydnad och extra läcker i rött.
Kram!

Bettys beundran sa...

Håller med om att det har varit för varmt. Här har vi rivit och byggt nytt kring uteplats. Konstigt att just då har vi som varmast och ingen skugga. Det får gärna vara några svala dagar framöver.

Marlise sa...

Hej Susie,
wir hatten auch große Hitze,
an 2 Tagen war es über 40 Grad heiß.
Jetzt wird es besser.
Bei euch
ist es jetzt wahrscheinlich auch wieder kühler.
Ja, der Urlaub rückt näher und wir werden uns in Skane treffen.
Ich schreibe dir noch eine Mail.

vi hade också stor värme
på 2 dagar var det över 40 grader varmt.
Det blir bättre nu.
Med dig det är förmodligen svalare nu också.
Ja, semestern närmar sig och vi träffas i Skåne.
Jag skriver dig en e-post.
Kram Marlise