fredag 1 februari 2019

VINTERPOESI

...vete 17 om det är nåt ämne för mig precis!? 

Men nu är det ämnet för veckan i TRÄDGÅRDSFÄGRING så det är bara att försöka hitta nåt positivt i den här årstiden. Fast det blir svårt!!



Snö är ju inte precis min "cup of tea" om man säger så. Numera hatar jag den faktiskt.
Jag kan i och för sig tycka att det är vackert ibland på bild eller inifrån, när snön lagt sig på alla trädens grenar och kvistar och det är ljust och fint. Och är det mjuk kramsnö är det ganska behagligt att gå i den men.....det blir ju så jäkla halt och jag är livrädd för att ramla!
Har gjort det några gånger och slagit mig ordentligt, men än så länge inte brutit något - och det får man vara väldigt tacksam för!




Och visst har även jag en del i trädgården som gör sig den här årstiden, dom färgade kvistarna på en korallkornell t.ex. Men man måste ju helst ut och gå runt för att hitta bra bildmotiv - och det tänker jag inte göra. Jag håller mig inne tills det är dags att gå ut med Santos ikväll och då är det mörkt och man ser inget fint alls!



Istället gick jag in i gästrummet och tog ett foto och funderade längtansfullt på när det ska bli dags att använda gästrummet till sitt riktiga ändmål och inte till att bara lägga tvätt i!?
Så här på vintern gör jag nämligen så att när tvätten är klar och torr så lägger jag in den på den första sängen (syns alltså inte i bild) eller hänger den på stången till höger på galgar.
Sen får den vara där ett tag innan jag plockar in den i skåpen. Alltså funger gästrummet som en jättestor "walk-in-closet" - men det är betydligt roligare med gäster!! Så jag längtar.....

SUSIE

10 kommentarer:

Marit sa...

Det er ikke mye snø du får, men litt hvitt på bakken blir det jo :)
Du skal være glad at du slipper å få så mye snø ;)
Klem

Maribel sa...

Hej Susie!
Vi får påfyllning, det yr snö därute, ser inte skönt ut för det blåser också. Skönt att vara inomhus, men det är riktigt vackert.
Ha det bra /Marika

Anonym sa...

I kommer väl framåt vår/sommar som vanligt. Va inte orolig det ska bli uppfyllt med folk som ligger i sängarna😘
Kusinen Monica

Rost och rädisor sa...

Så tråkigt att du inte vågar gå ut! Vissa dagar är ganska behagliga även på vintern även om jag inte är nån direkt friluftsmänniska. Korallkornellen gör sig bra på långt håll också!
Kram
/Anette

Carina sa...

Inte så mycket snö ni fått. Då får man hoppas att ni slipper få några mängder i helgen. Jag är glad för snön som kommit av flera skäl.

Ha en fin helg! Carina

Furulunden sa...

Det er klart at jeg også synes vår, sommer og høst er finest i hagen, men jammen fant jeg det veldig koselig heromdagen da jeg kledde på meg og nøt en stund med litt styling for å ta bilder av lyslykter og sånt. Ha en fin helg da :)

Lotta sa...

Hoppas du slipper mer snö men enligt mig är snö att föredra framför det iskalla regnet som brukar blåsa horisontalt här samtidigt som man trippar fram på isgatan. Vackert har du i alla fall utanför dina fönster.
Ha en fin vecka /Lotta

trädgårdsdrömmar sa...

Nej snö är inte min favorit heller.Nu när man ska sköta allt själv vill man inte se den alls.Men nu är den här och inte mycket att göra åt.
Men om du läser min blogg idag ser du att jag hade tur idag.
Ha det fint.Kram /Gunborg.

Villrose sa...

Ikke så veldig poetisk i hagen din nå? Men bare vent, snart kommer våren og endrer på alt :)
Klem

Anni sa...

Vi är fler som har svårt med poesin i snön, ser jag :-)