KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 21 juni 2018

ROSA

Midsommarlunchen som vi brukar ha här är inställd! 
Rolles magsjuka började ge med sig först igår, idag känner han sig ganska hyfsad - men det tar sin tid att komma tillbaka efter att ha legat till sängs sen i söndags förmiddag. Alltså är traditionen bruten, men vi planerar att fira midsommar om en vecka eller två!

Självsådd rosa Digitalis, rosa Fänrikshjärtan och en rosablommande Hortensia.

Själv mår jag bara bra, även om man är lite sliten efter att ha varit tvungen att göra precis allt alldeles själv. Det var att agera passup - Rolle skojade (!?) om att han skulle ha en visselpipa - laga dietmat, promenera och rasta Santos, åka till apoteket två gånger, samt åka och handla lite andra förnödenheter i Hemse - samt vattna, vattna, vattna! 

Antagligen dom sista rosa Lupinerna.
I natt har det dock kommit hela 1 mm´s regn, så jag var inställd på att slippa vattna idag när jag hörde regnet! Men Rolle erbjöd sig nyss att bära ut några vattenkannor till "parken" och sen kom han tillbaka och berättade att ett träd längst bort hade dött. Så det är nog bara att ge sig ut igen efter lunch och fortsätta med vattningen. 

En ljust rosa Lupin - så läcker, men tyvärr snart överblommad!

Ingen av oss är speciellt intresserad av fotboll, men det finns ju ingenting annat att titta på så jag har suttit där på kvällarna och glott i min ensamhet. Sändningarna var sköna att vila sig till om inte annat. Och börjar man titta och försöka följa det hela med att lyssna på "försnacket" så blir det ganska intressant. I alla fall när det är VM.....matcher i några andra serier tänker jag absolut inte titta på!

Min rödbladiga fläder med rosa blommor!

Tyvärr missade jag Sverigematchen på grund av att jag var på väg till apoteket i Klintehamn precis då, men jag missade ingen större händelse tror jag. Alla klagar på att den var tråkig.....eller att Sverige spelade dåligt! Men matchen mot Tyskland den måste man ju bara se!!

Ett rosabrokbladigt litet uppstammat träd - en Salix integra `Hakuro Nishiki´- som blivit enormt stort i år!

Annars är min favoritmatch hitintills Portugal/Spanien och min favorit Ronaldo. Kan ju inte vara annat med det namnet - och dessutom är han ju väldigt snygg, även om han kanske är lite väl bildskön och självmedveten. 

En av klängrosorna i rosenfollyn - den aprikosROSA Alchymist.
En annan riktigt snygg deltagare var den lite mer manligt kraftfulla tränaren för nåt av lagen igår. (Får man titta på fotboll på det sättet?) Han var blond, han hade en vit skjorta på sig - du kan inte ha missa honom om du såg matchen. Jag har dock glömt vilket förlorande lag han var tränare för! *fniss'

Till slut en vit blomma (med en massa svarta äckliga saker på sig) - en bergsros Cistus någonting. 

Det känns otroligt tråkigt att inte få ha lite gäster här, men stackars Rolle är alldeles för matt för att kunna hjälpa till med några förberedelser och jag har för ont i ryggen för att orka göra allt själv. Alltså tar vi det om en vecka eller två - så jag får vänta!

PS. Tyckte jag hörde nåt ute - det regnar! Underbart!!

TREVLIG MIDSOMMAR
SUSIE

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Trist med magsjuka, hoppas han snart blir kry!
Vilken underbar rosa fläder du har, och Hakuro Nishik var ju jättefin! Vill ha ;)

Fotboll är tyvärr inget för mig, den enda gången jag varit engagerad var 1994 när vi fick brons, då såg jag faktiskt flera matcher där sverige spelade... så kommer vi längre fram till semi och finaldags, då kanske ;)

Kram och trevlig midsommar till er, trots uteblivande firande!
Gunilla

Ingrid sa...

Jag är så glad över min Hakuri Nishiki, men det blir inte lika rosa som grannens. Nu har jag putsat det efter blomningen så att det får bryta med lite nya skott. Lupiner gillar jag och det finns några i rabatten på framsidan av huset, men nu har de blommat av.
Ha en riktigt fin helg!
Kram, Ingrid

Åse sa...

Usch så jobbigt med magsjuka, krya på. Fotboll är kul i lagom mängd. Sverige måste man titta och heja på . Ha en fortsatt trevlig helg. Åse

Maggan sa...

Maginfluensa är ingen "hit" att ha tur att den brukar gå över.Din Fläder gillar jag verkligen den skulle jag gärna ha i vår trädgård även rosa Lupiner.Ha det gott/Margareta

min hemliga trädgård sa...

Usch, hatar maginfluensor, hoppas din make är på benen nu och kan hjälpa dig i trädgården :-)
Många vackra blommor i din trädgård, men den blir inte vacker av sig själv jämt, vatten behövs verkligen och ovanifrån har det inte direkt kommit så mycket.
//LOTTA

Carina sa...

Trist... men en helg är en helg är en helg... Och går som du skriver att ta igen.

Ha det gott bland blomstren! Carina