KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 22 juni 2016

BLANDAT!

Eftersom det var så varmt idag så orkar man inte göra alltför mycket ute, alltså satt man här framför datorn igen. Lite blev väl gjort, vattning förstås plus lite rensning, men inte alls allt som jag hade tänkt mig. Men det kommer väl flera dagar.....

DAGENS ENDA VÄXTHUSBILD!

 Fast Rolle har varit duktig; Han har klippt klart resten av diket utanför (som är c:a 200 m långt, ett hemskt jobb en sån här varm dag. Dessutom har han gjort klar och monterat sin nya flugskyddsdörr till växthuset. Alltså den som han har gjort själv när han inte längre stod ut med att se nätgardinen fladdra fram och tillbaka!
Notera plastmattan utanför som gör att man kan gå barfota fram och tillbaka, dessutom så blir det inte en massa kalkdamm på vårt svarta altangolv!Här är två collage med rosor; Den första bilden visar dock platsen där det fattas två stycken klängrosor som har dött. Men som tur är hade jag lite nävor under.
Den andra är på dom gula rosorna Goldstern i min "folly", den 3:e är fotad från "utsidan" av den långa rosenspaljén - och den sista från insidan. Det är faktiskt Rhapsody in Blue som växer så man tror den är en klängros!Här är några närbilder på andra klängrosor; Ettan är på den vita Else Krohn Superior (med en spindel). 2:an på Parade och 3:an på buskrosen William Shakespeare 2001 nedanför och den sista är Alchymist (Eva, hoppas du läser detta!) i rosenfollyn.

Precis utanför entrén har vi en liten spaljé med två clematis. Jag tror att det här är Victoria som har börjat blomma nu!

Vi har också en stor hög plåtkruka vid ingången där jag antingen brukar ha jätteverbena eller en sfor rosa dahlia. I år blev det rosenböna. Man måste ju variera sig lite!

Precis vid den lilla grinden till "innertomten" så växer en kameleontbuske. Den har  små vita, men mycket oansenliga blommor, istället är det bladen som är vackra. Dom blir vackert flerfärgade i vitt och rosa!
Just det här exemplaret hade jag i Stockholm i en kruka i 10 år, men efter 5 år här på Gotland så hade den ätit upp all jord. Numera växer den alltså i en rabatt och trivs mycket bättre!


Så här ser busk- och trädplanteringen vid infarten ut. Från höger ser man en rödbladig asklönn - Acer negundo atropurpureum som sin vana trogen blivit jättestor på bara några år. 
På nästa bild är det återigen en A. negundo, en grön-, vit- och rosabladig Flamingo. Den köptes som träd och är inte alls lika stor trots att den är planerad samtidigt. Sen har vi massor av olika smällspireor, min favoritbuske!

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Å så fint dina rosor blommar.Går och kollar mina varje dag och snart slår en av de nya ut.Även här är det varmt och skönt.R har satt på vattenspridaren för har är kruttorrt.Vi fick så lite regn.Det kommer väl på midsommarafton då man inte vill ha det och vi är bortbjudna.
Kram.

Ingrid sa...

Jag älskar din busk- och trädplantering! Det är sååå snyggt!
Rosorna blommar så vackert överallt nu. De har nog gillat värmen vi hade i maj.
Ha en skön midsommarhelg och hoppas att armen slutar krångla!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Skrev en kommentar, men tryckte nog på fel knapp för det gick inte osm jag tänkt mej.
Kan du blåsa över lite sol till oss i Wales? Vi är trötta på regn och det skulle var härligt att få återse solen!
Härligt bilder från din vackra trädgård!
Ha en trevlig midsommar!

Maribel sa...

Hej Susie!
Härliga rosor, och riktigt fin Rhapsody in Blue, min blommar också fint, och är mycket förtjust i färgen.
Ha det fint / Marika

Rost och rädisor sa...

Härlig blomning! Inte kan man tro att det är torka på Gotland eller har du nåt hemligt knep...

Önskar fin midsommar
/Anette

lavendia sa...

Önskar dig en fin midsommar. Vill bara rapportera att de små fortfarande växer äckligt sakta. Men båda är vid liv.
Vilken sommar vi har. Det blir nästan litet svettigt i uterummet, Hälsningar Britt

Yvonne Blom sa...

Vackra blommor!
Ha en riktigt fin Midsommar! Kram