KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 28 april 2015

SANTOS LEKKOMPIS & PARKEN

Inatt har jag sovit dåligt, jag både somnade sent och vaknade tidigt. Då är det ingen idé att ligga kvar och grubbla i sängen, utan jag hoppade upp och började pyssla lite med min frösådd. Alltså dom luktärtor jag fick frön till av Marlise & Brigitte i Tyskland. Fröerna har grott och växt till sig ordentligt, så det är hög tid att plantera om dom igen! 

Igår var Anna & Leo på besök. Leo är också en Podengo Portoguese fast en strävhårig sådan och dessutom mycket yngre. Vilket är bra, för det blir mycket spring och lek.....


T.ex. hoppa upp och sitta på murrabatten, vilket Santos aldrig gör när han är ensam. Men nu var det jättekul.....


Och när kvigorna kom förbi för första gången för i år, då var det ännu roligare. Då kunde man skälla och hoppa och springa utmed staketet.....


Och eftersom dom är lite läskiga - och stora - så kändes det nog extra bra att det finns ett staket mellan. Då kan man känna sig riktigt tuff och tro att man har jagat bort dom! 


Men det började naturligtvis att regna alldeles för mycket, så det var bara att gå in. Så vi vuxna åt lite lunch och våra små "barn" lekte med Santos leksaker. 


Så fort Leo tog en leksak ur korgen, så tog Santos tillbaka den. Inga problem, Leo lämnade ifrån sig den glatt utan bråk, men han gick direkt och hämtade en ny. Och så var det samma visa igen.....


Till slut så tog husse och ställde upp korgen på vitrinskåpet för säkerhets skull, innan dom rykte ihop. Och det tyckte ju inte grabbarna var så kul!
Så istället fick dom börja busa med varandra igen, så när Leo & Anna åkt härifrån var det i alla fall en trött liten kille som sov gott på eftermiddagen. 


En del av dom narcisser jag satt förra hösten har börjat blomma, alla har dock kommit upp och knoppats. Här är det narcissen `Chanterelle´ som var en riktigt trevlig bekantskap. Se också min nya headerbild!


Dom här två vet jag inte vad det är exakt ännu. Den ena har fler blommor på varje stjälk, den andra en stor flat mittbit. Men dom måste slå ut lite till innan jag kan namnge dom.


Den pyttelilla svagt citrongula `Pipit´ är den enda av dom sju sorterna jag satt förra hösten som jag planterade på innertomten i långrabatten. Alla dom andra hamnade i "parken".


Allt nyplanterat i parken verkar ha överlevt utom ett stort amerikanskt olvon. Den busken höll på torka ihop förra året, tappade alla blad - men efter extra mycket vatten så tog den sig igen och satt nya. Men det var nog det sista den gjorde! 
Här ovan är det ett litet japanskt körsbär av något slag (kommer inte ihåg vad det heter) som blommar för fullt.


Här ser man att träden börja slå ut och det är alla möjliga vackra färger på dom; Mörkgrönt, ljusgrönt, gult, brunt och rosa. Det är en underbart vacker tid just nu!


Vackrast av allt som blommade var dock den här ruggen med "ogräs". Självsådda violer bland stenarna under den döda traktorn!

6 kommentarer:

lavendia sa...

Det låter precis som barn som lånar varandras leksaker och retas med varandra. Och som sagt skälla på korna går ju bra, när man känner sig säker bakom staketet.
Håller med om att de självsådda är väl så vackra som alla de man pysslar om. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Hej hej, så kul vovvarna har haft det tillsammans, precis som ungar i allmänt när de leker, hi hi . . .
Jasså den lille rackaren Santos ville inte låta Leon låna hans saker,hihi...
Man blir ju verkligen full i skratt ...
Ja de där känner ju varandra rätt väl nu och vet vad man kan och inte kan göra, men testa måste man . . .

Så söt, vacker den ljusa' Pipit'är, verkligen en ljuv tid att möta allt det 'på nytt födda' igen.
Visst är de självsådda violer och penséer söta . . .

Din Header är toppen fin som vanligt.
Tack för mailet.
Sköt om dig Susie, kram/ Eva

Carita och Bertel sa...

Ja, vovvar kan verkligen rusa runt och motionera sig själva om dom har en kompis att busa med. Du har mycket fint som är på gång i din trädgård. Har ni fått regn, då blir jag avundsjuk, här är det torrt som i en öken, nästan. Ha det bra. Carita

mammi sa...

De positiva tankarna kommer som på beställning, när man ser alla dessa vackra blommor. Elvis har inte precis nån kompis att umgås med, men är verkligen på hugget, när han hör grannens katt som uppvaktar Saya. Hon är inte intresserad, men Elvis skäller sig hes. Men han är en riktig fegis, vågar inte ens hoppa ner från min favoritfåtölj, men sen kommer de bedjande ögonen, sen är det kört.
Ha det så gott alla tre
Kramar
Marianne

Anja sa...

Så kul att se hur roligt ett par kompisvovvar har det ;-)!Lyckliga jyckar som har ett bra hem.
Luktviolerna- eller som en del säger doftvioler- kan man aldrig ha för många av - jag antar att dina violer är av arten Viola odorata, fast jag vet ju inte om det finns blommande andra arter på Gotland så här dags på året.
/Anja

Ruben sa...

Jag antar, att ni människobarn, hade lika roligt som hundarna, bara av att se på dem susa runt.

Ha det gott!
/Ruben