KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 18 april 2014

FÖR 53 ÅR SEN...

...så träffades Rolle och jag. Det var en skärtorsdag - fast då var det den 30 mars. Som vanligt glömmer vi alltid bort datumet, men som tur är så kan vi alltid falla tillbaka på det här med skärtorsdag. Så vi har alltså firat.....
För ett tag sen så tog jag hem Chatka krabba på burk för att ha till en extra festlig kväll. Och det blev det alltså ikväll.....

Det blev alltså en härlig krabbsandwich och champagne till förrätt. En och en halv timme senare blev det middag - dock inte en så fullt lyxig rätt; Bara en tacossallad. Man var ju ganska så mätt redan.....


Men vi hade gjort oss förtjänta av en ordentlig middag. På förmiddagen var vi till Visby för att inhandla lite förnödenheter - bl.a den här mörka skönheten ovan; En Strobilanthes anisophyllus `Brunetthy´ som jag tänkte ha på altanen tills det är dags att gräva ner den på någon lämplig plats. 
Det blev också en Magnolia `Susan´.  Jag har ju sen tidigare en Hosta Ronald (alltså efter gubben min), en klängros Penny Lane (efter förra hunden) och nu alltså en Susan (efter mig). Men är det någon som känner till någon växt som heter Santos.....!?


Innan vi åkte upp till Visby så var jag ute och påskdekorerade vår nya CD-piedestal. Det här med CD-ställ är ju något vi använt på fler ställen, det här var den 5:e. Vi har två med blomkrukor på, en med ett eget tillverkat konstverk, ett med en stor ljuslykta. Så nu fick den här en liten belysning med hjälp av tre små solcellslampor. Sen grävde vi ner den vid infarten...

Men det såg lite trist och färglöst ut, så det blev en påskkrans som fick pryda den!

"Grabbarna Boys" jobbade på som vanligt med poolbygget, men nu blir det lugnt över påsk. Men än så är det inte väder att bada precis. Fy 17 vad ruggigt det var idag, det blåste iskallt. Så trots sol och 9 grader så var det inget skönt alls ute. Det gällde att jobba hårt för att hålla värmen uppe!


Vi fick i alla fall lite gjort på "yttertomten", där vi rensade rotbitar och sten samt krattade. Fast jag kunde inte så gräs på den sista halva delen - det blåste alldeles för mycket! 
Istället så planterade jag dom tre växter jag köpte i Trädgårn´ på Hemse igår i en kruka så länge tills rätt plats är vald.  Det var en violett samt en rödviolett bollviva och - det jag gått och väntat på i över en vecka - nu; En "blå" hybridjulros (Helleborus `Blue Lady´). Som trots att den kallas mörkblå är rödlila och inte ett dugg blå! Fast väldans snygg är den.....


Och eftersom jag inte somnade förrän vid femtiden i morse på grund av en del smärtor i benen efter fallet igår, så ska jag krypa till sängs nu. Så jag önskar er alla god natt och en riktigt
GLAD PÅSK!

15 kommentarer:

Linda sa...

Beautiful photos! Happy Easter.

Gunborg Uhno sa...

Tur att du inte bröt något vid fallet.Men det kan bli ont ändå.
Önskar er en Fin och Glad påskhelg.

Marlise sa...

Herzlichen Glückwunsch zum 53. Hochzeitstag!
Das ist eine lange Zeit.....zusammen.
Ich hoffe, es geht deinem Bein wieder besser?
Jetzt kann ich mir vorstellen,
wie der Pool einmal aussehen wird.
Es musste ja garnicht gegraben werden.
Sehr praktisch!
Ich wünsche Dir, Rolle und Santos
Frohe Ostern!

Grattis på din 53: e bröllopsdag!
Det är en lång tid ..... tillsammans.
Jag hoppas att det är ditt ben tillbaka bättre?
Nu kan jag tänka mig
som poolen kommer att se ut.
Det måste grävas så alls.
Mycket praktiskt!
Jag önskar er, Rolle och Santos
Glad Påsk!
Marlise

lavendia sa...

Grattis! Nu för tiden är det visst ovanligt med så långa förhållanden.
Roligt att era växter har namn efter er. Helgonört heter något Santolina.... Det är en kryddört, som iallafall börjar så. Hoppas du får en fin påsk i det utlovade fina vädret.

Ingrid sa...

Grattis till er båda två som kämpat på i så många år. Bra jobbat!!
Hoppas att ditt ben snart är bättre och att du ligger och vilar dig nu den här långfredagen.
Kram, Ingrid

mammi sa...

Det var väl en trevlig tripp, hade alltså hunnit klä om i god tid !!!
Ert 53-åriga rekord, slår vi med 2 år. Vi gifte oss Påskafton -59 och jag envisas med att fira både Påskafton och den 28:e mars som då var datumet.
Ha en fortsatt trevlig Påsk.
Kram till er 3
från oss 3

Nora sa...

Grattis på årsdagen!
Någon 'Santos' känner jag inte till men om det dyker upp någon så lovar jag att hojta till:-)
Kram!

Gunilla Teckenberg sa...

Säger också grattis! Ni gjorde ett bra val för 53 år sedan!

Känner inte heller till någon växt vid namn Santos men det är ju inte svårare än att fixa till en hybrid av någon vacker, ståtlig och alldeles förtjusande växt och kalla den för Santos!

God fortsättning på påsken!

Knatten sa...

Härligt att få fira så många år tillsammans. Jag o min trötte firar varje nyår eftersom vi träffades då, 1995/96. Det känns som vi varit gifta sen 1687, brukar jag säga =))). /Knatten

Nina/Stjärnkraft sa...

Fint att ni firade lite! Och vad fint ni kommer att få med poolen! Fin är också din "blå" helleborus. Den skulle jag gärna vilja ha själv, som komplement till mina två vita sorter.

Hoppas du får en god natts sömn inatt, som kompensation för den förlorade.

Berit sa...

Grattis till de åren tillsammans!!!
Ha en underbar helg!!

Hillevi sa...

http://www.bakker.se/produkt/rexbegonia-santos

Glad Påsk och grattis på '53-årsdagen'!

Ölandsvindar sa...

Vi ligger väl ungefär ett år efter er. Det är faktiskt ofattbart! Var tar tiden vägen?? Jag ska söderut idag. Får se om det blir något kul från t ex Albrunna.
Festligt med champagne! Ta er ett glas idag också. Man kan väl fira i dagarna tre.
Kram /Kerstin

Christina sa...

Glad påsk! Härligt att våren är här!/Lila-Christina

Ölandsvindar sa...

Passerade Albrunna perenner två gånger i går men besinnade mig!! Har jag blivit gammal och klok??? Måste nog placera ut allt jag fick i krukor från min utflyttade kompis Eva först.
Kram /Kerstin