KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 17 januari 2014

RIKTIGT "KALLA FÖTTER".....

.....fick jag igår när jag satt och kollade mitt eget inlägg och exakt vilka träd jag hade beställt hos B´Ströös Träd & Buskar på Öland. Tänk vad bra det är att lägga upp sina planeringar på bloggen, då ser man saker och ting på ett överskådligt och tydligt sätt!

Det var alltså den här rödbladiga hängblodboken ovan som jag inte tyckte passade in. Visserligen jättetjusig, men.....Det var alldeles för många rödbladiga (har redan två därute sen tidigare) och dessutom flera häng som jag egentligen inte är så där jätteförtjust i. Alltså så ångrade jag mig!


Istället bestämde jag mig för en barrväxt och då blev det den här överdådiga gula sekvojan. Tänk, både barr OCH gult! Det gillar jag!! *fniss*
Visserligen blir den också ganska stor, men med tanke på att det är en barrväxt - som normalt inte brukar växa lika fort som bladväxter - så bekymrar det inte mig!

TREVLIG HELG

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Så bra att det klarnade i tid. Den där barrväxten ser verkligen överdådig ut.
Kram

Ölandsvindar sa...

Jag har suttit och pillat med fröer i dag. Ska bort i kväll och tänkte att jag kan dela med mig av mina fröpåsar istället för att köpa snittblommor. Samtidigt har jag beställt några påsar till från Impecta. Undrar varför de måste vara så mycket dyrare än Odla.nu. Apropå din kommentar hos mig. Ja, jag skriver jättemycket och har alltid gjort det ända sedan första klass tror jag faktiskt.
Trevlig helg till er därborta på andra ön /Kerstin

Gunilla Teckenberg sa...

Ingen anledning alls till "kalla fötter" det är ju en process du håller på med - och den processen kan väl vingla både hit och dit för att så småningom resultera i ett beslut. Du kanske ändrar dig på fler växter innan du tänkt klart - det är ett stort område och inga utbytbara perenner precis.

Jag har en grönbarrig sekvoja och den växer mycket långsamt - en del hårda vintrar har toppskottet frusit ner men den bildar ny topp av sig själv, vackert är det men härdigheten här är väl ett gränsfall.

Kram!

Gunilla Teckenberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gunilla Teckenberg sa...

..och så blev det dubbelt, vet inte varför!!!

Nora sa...

Som jag känner igen mig! Jag velar fram och tillbaka när det gäller min växtbeställning till samma ställe......har bestämt mig för att på söndag skall beställningen in så jag måste bestämma mig snart:-) Hängboken är med på min lista och sekvojan är jag sugen på - men så var det det där med härdigheten då.....

Visste du förresten att det har getts ut en Breviksbok i år? Den heter " Brevikshalvön - I skuggan av en markis". Jag gav den till maken i julklapp och har läst litegrann i den. Kan tänka mig att den är rolig om man har vuxit upp här. Vi bor ju inte så långt från Trinntorp heller, det kallas Östralid där vi bor och det känner du kanske till. Några av mina grannar har bott här hela sitt liv, vem vet - du kanske känner dem?

Om du är i närheten någon gång får du gärna höra av dig och komma förbi om du har tid och lust!

Kram Nora

samson sa...

kommer att bli snyggt med en gulbarrväxt
jag köpte en gul thuja i somras
Kram
maggan

lavendia sa...

Det kommer att bli som en sagopark med så mycket olika träd. Spännande när man har plats för dem.

Evas Kvarnaro sa...

Jomenvisst har man rätt att ångra sig och ändra planer.
Den gulbarrväxten var faktiskt jätte vacker, just sådana långa
'mjuka' barr är vackert.
Jag kan tänka mig hur du ligger där och funderar på nätterna om den där nya 'delen'.
Visst det är säkert både roligt och jobbigt, men det kommer att bli toppen bra, det är säkert det.

Trevlig helg kram/ Eva