KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!



söndag 21 juli 2013

BAKLUCKELOPPIS & DAGLILJOR

Igår var vi återigen med om en bakluckeloppis. Men till skillnad mot den förra - för två veckor sen i 
Burgsvik - så var den här "lite" större och väl utannonserad. Det är nog Gotlands största och den går av stapeln i Dalhem på deras idrottsplats varje år. Tidigare har vi bara varit där som köpare, den här gången blev det alltså att packa pickisen full med både smått och stort och ge sig iväg tidigt på morgonen. 
Innan folkrusningen!
Så här såg det ut när vi anlände till vår plats (nr. 90) klockan nio på morgonen. Loppisen öppnade först klockan 10! Tyvärr hann vi inte gå runt och kolla in dom andra säljarnas "bakluckor", men det var nog lika bra. Det var ju faktiskt meningen att vi skulle sälja en massa som vi tröttnat på eller inte behövde - inte komma hem med en massa nytt!
Våra grannar - som jag inte ens hann prata med!
Vi hann dock med att under dagen ta en 3-4 prommisar med Santos som annars låg under bilen i skuggan eller inne bakom förarstolen och sov. Men...han träffade också en vansinnigt massa hundar, bl.a. en liten "chivavvatik"  som gillade hans torrfoder och hans vatten - och som tack kissade en skvättl så Santos fick nått kul att sniffa på! 
Vår "baklucka" var fylld - när vi kom!
Dessutom kom en kille bärandes på en jättesöt liten Podengovalp - trodde jag. Det visade sig vara en tik på 7 år som kom från samma kennel som Santos. Hon var den första Podengon på Gotland! 
Tiken var underbart söt, såg ut som en liten Santos, och dom gillade verkligen varandra och ville leka - tyvärr lite knepigt bland allt folk - så jag hoppas att vi får kontakt igen!

Vi sålde otroligt bra, så när vi packade ihop klockan tre så var det inte så mycket kvar faktiskt. Och konstigt nog hade dom dyrare sakerna gått åt. I Burgsvik köpte folk nästan bara små och billiga grejor, men här märkte man att besökarna var ute och letade efter fynd!
När vi fått ihop våra "pilucker" så åkte vi direkt till Roma och handlade och så hem för att räkna kassan och se hur mycket vi sålt för. Det blev en ordentlig summa, var storlek faktiskt förvånade oss. Sen grillade vi på altanen och pratade om folk. För en del är ju lite konstiga.....

Bara som exempel så hade jag tagit med mig lite ärvda bijouterier. Några halsband och så tre par clipsörhängen med vita pärlor. Söta alla tre, men jag gillar inte smycken (har aldrig haft vigselringarna på mig ens) och när jag nån gång tar på mig nått så ska det vara kul saker i min alldeles egna stil!
Det var en dam/tjej som var otroligt intresserad av dom här örhängena och tittade och provade dom i bergis en halvtimme. Hon hade väldigt svårt att välja vilka hon gillade bäst, men slut valde hon ett par - och betalade den hiskeliga summan av 20:-! Rolle och jag skrattade gott när det visade sig att vi båda hade trott att hon inte skulle köpa något alls!!

Men vi träffade också massor av bekanta och vänner, så nu har vi en hektisk tid att se fram mot. Alla blev nämligen inviterade till lunch någon av dom närmaste dagarna. Men jag, som älskar att ha folk hemma, tycker bara att det ska bli kul. Dessutom är det ju så enkelt den här årstiden när man bara kan göra en sallad och grilla nått till. Så det ska bli jättetrevligt.....

Nej - nu måste jag ut och flytta vattenspridarna och bära lite vattenhinkar!

11 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Det är stor loppis i hamnen här på lördag, för femte året i rad. Man förundrar sig över hur folk kan gå varva efter varv för att bestämma sig för om de ska köpa en grej för 5-10 kronor. "Jag måste fundera lite, jag kommer tillbaka". Det är faktiskt jätteroligt att stå och sälja.
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Så roligt att det gick så bra på loppisen! Hur kan det finnas folk till alla loppisar här på ön? Det är något som förundrar mig. Har inte alla köpt de prylar man behöver? Tydligen inte!

Nu gäller det verkligen att vara alert med slang och vattenkanna. Är det inte bevattningsförbud nu förresten? Det påstod någon när jag gick och vattnade (med kanna) igår.

Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Anja sa...

Vilken härlig, avundsvärd attityd till matgäster.Själv stressar jag 'ihjäl' mig - men, det brukar ändå vara roligt se'n;)!/Anja

samson sa...

någon bakluckeloppis har jag aldrig varit på bara vanliga men det är jätte kul att gå runt och kolla alla grejer
ja nu får vattenspridaren verkligen jobba på vilket den inte har behövt göra sen 2110
ha det så bra i värmen
maggan

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hej Susie,
Äntligen har jag tagit mig tid att kolla runt lite på andras bloggar! Lever mest utomhus på sommarhalvåret, älskar det!, och då kommer datorn långt ner på listan :-)
Vad roligt med backluckeloppis! Jag deltog på en loppis förra året, det var kul. Hoppas hitta någon att stå på till hösten för man har liksom samlat på sig en del under årens lopp och inser att man kan rensa ut väldigt mycket av det hihi.
"Dina" olika iris ser ut att etablera sig bra hos mig och växa till sig, jättekul. Det svarta gräset har också börjat "röra på sig". Tack så jättemycket :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

Knatten sa...

Kul med loppisar. Här är dåligt med loppisar just nu vilket retar mej för jag hade också behövt sälja av lite "skit".
Ha det gott i värmen. /Knatten

Knatten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ruben sa...

Hej Susie!
Så bra att du frågade om att så vallmo på friland nu. Det vet jag faktiskt inte, det är en ren chansning. Jag sådde i och för sig för cirka 3 veckor sedan, och fröerna har grott och den största plantan är väl 4 cm hög ungefär. Tyckte det var roligt att testa.

Trodde du var bortrest på semester.

Ha det gott!
/Ruben

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Fina liljor och kul med loppis.

Evas Kvarnaro sa...

Åhh vad jag blir 'sugen' på att glo på loppis, det är spännande.

Hela Sverige vimlar av loppisar vart än man kör, men kul.

Dina liljor är super vackra Susie!

Kram/ Eva

Susie på Stjärnarve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.