KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 3 februari 2013

DANBO RAUKAR

Eftersom gårdagen bjöd på ett fantastiskt väder, så var vi ju tvungna att ge oss iväg för en skogsprommis. Eller rättare sagt för en kombinerad strand- och skogsprommis. Så vi åkte iväg till andra sidan av ön, till Östergarnsområdet och Danbo naturreservat.


På vägen dit så förundrades vi av att det blev mer och mer snö, hemma hos oss har vi nästan ingen kvar alls. Och då brukar ju jag skoja - med lite allvar under - att vi har Gotlands snöigaste tomt. Men inte i år tydligen. Ännu! Det är ju tyvärr massor av tid kvar av vintern!!

Dom flesta som besöker området brukar åka antingen till Sjaustru eller Grynge fiskeläge och sen utgå därifrån, men vi har hittat ett ställe mitt på där vi kan parkera och sen gå ner genom storskogen till stranden. Mycket vackert och trevligt att få den här omväxlingen av natur!

Sen är det så härligt när skogen tar slut och man kommer ut på den vackra stranden. Där kan man sen välja att gå till vänster och ta en bekväm plan strandväg till Grynge på andra sidan viken.....

...eller gå till höger förbi det lilla stenhuset och gå mot Sjaustru. Vi gör alltid det senare eftersom det är vackrare och mer omväxlande strandlinje här.

Santos fick springa precis som han ville och trots att det bara kryllar av rabbisbajs så såg vi inga och han började inte heller jaga några. Skönt!

Men...det är ju ett populärt ställe så vi träffade faktiskt på två par som var ute och promenerade. Dom skällde han lite på först, sen sprang han fram och hälsade. Han är ju inte så skräckinjagande precis och som tur var gillade båda paren hundar, så det blev t.o.m. lite hundsnack där på stigen!

Naturen är som sagt väldigt tjusig här och molnformationerna över havet gjorde det bara ännu vackrare, så det blev många bilder tagna. 

Vi tog den nedre stigen bort och sen den högre på vägen tillbaka. På så sätt slapp man gå samma väg tillbaka, vilket inte är det allra roligaste. Helst vill man ju gå en slinga och det hade man väl kunnat gjort, men den hade blivit otroligt lång så det avstod vi ifrån.


Det här döda trädet vet jag att jag visat förut, men det är vackert och jag har i alla fall inte fotat det på vintern tidigare!

Solen sken och den värmde faktiskt så pass att man blev lite svettig under pälsmössan, men ännu var det inte dags att gå barhuvad. Det var ju bara nollgradigt. Fast idag är det +1 så vi ska väl ge oss iväg någonstans nu efter lunch!

På väg tillbaka mot skogen så stannade vi till vi vid dom små raukarna som står mitt uppe på land. Att vi för ett antal år sen hittade det här stället beror på att min väninna Christina och jag badade tidigt - väldigt tidigt - en morgon vid Grynge (Rolle och vår dåvarande hund Penny låg kvar i stugan vi hyrde och sov). Då såg vi långt bort på andra sidan viken en massa raukar och senare på dagen tog vi oss dit genom skogen - nu är det ett av våra favoritställen.

Efter raukarna gick vi tillbaka genom skogen till bilen och så åkte vi hem för att äta en god middag. Rolle fick sallad och laxpudding, själv åt jag sallad och en bit varmrökt lax. 
Senare på kvällen skulle man se melodifestivalen. Ja - i alla fall jag, Rolle är totalt ointresserad av den typen av musik och jag förstår honom. Det var inte några speciellt tilltalande låtar, även om mina två "bästa" val (eller kanske minst dåliga) 1:an och 2:an gick vidare tydligen. 
För när det var dags att utse melodierna hade jag redan tröttnat och satt och pratade i telefonen med ovan nämnda väninna. Båda två ansåg vi att det enda som var bra med programmet var Dannys uppträdande i pausen, men det var ju inte med i tävlingen tyvärr.....


5 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Tack för den fina promenaden, den var givande, kargt,isiga natursköna
bilder.
Min syster o man var på Gotland för ca 15 år sedan, hon lovprisade den fantastiska ön och dess rauker.
Så jag förstår ju att verkligheten
är helt sagolik och fattar varför ni blivit bofasta där.
Gammla knotiga träd är något för insekter och hackspettar, de trivs där, och är vackra tycker jag.
Fortsätt promenera, jag hänger på!
Kram/ Eva

mammi sa...

Vilken vacker natur ni har, jag bara älskar döda träd, har ett inte så långt härifrån. Vad gäller Melodifestivalen, kan jag inte yttra mig, inte precis i min smak.Jag är så himla gammal att jag fortfarande tycker att Halleluja bland några fler, är de bästa.
Ha det så gott
Kram till er alla tre

Carina sa...

Hoppsan! Var det melodifestivalen igår? Missade jag totalt men hade besök av goda vänner iställlet.
Vilka vackra bilder och vilken härlig natur! Riktigt sådär sagolikt! Underbart!
Ha en fortsatt skön söndag.
/Carina

samson sa...

så vackra bilder från er härliga promenad
sån är jag med vill helst gå en slinga
ha det så bra
maggan

Kristina Bonander sa...

Skrev just en kommentar hos Agneta i Snäckskalsdalen om att jag inte varit i Lysekil. Har inte heller varit särskilt mycket på Gotland och inser att det finns SÅ mycket att besöka och titta på. Härligt att hänga med på dina prommisar.

Många hälsningar
Kristina