KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 9 oktober 2011

BARSHAGEUDD PÅ SUDRET

Idag var det alltså söndag. Den här årstiden en riktigt fullmatad "racesöndag"!  Det var både Formula One från Japan och klockan sju är det Nascar som brukar hålla på i minst 4-5 timmar!!


Det betydde att vi måste pyssla ihop bilracesändningarna så att vi skulle hinna se båda, samt också hinna med en långprommis med Santos under dagen. Det är ju viktigt inte bara för honom utan också för oss. Man kan ju inte sitta hemma och glo på TV dygnet runt!


Men idag gick det alldeles utmärkt eftersom F1-racet gick så tidigt att jag spelade in det, sen tittade vi på det innan lunch och så gav vi oss av. Idag, i det helt fantastiskt vackra vädret, så åkte vi längst ner på Sudret till den absolut sydligaste udden på Gotland. Som alltså inte är Hoburgen som många tror!


Nej, det är Barshageudd i  Sundre socken. Den lilla vägen hit får man egentligen inte åka, men vi brukar göra det ändå när turistsäsongen är över. Idag var vi dock inte ensamma, det var nog en 5-6 personer och 3-4 bilar till där. Men udden är jättestor så vi inkräktade inte på deras intresse, som tydligen var fågelskådning. I alla fall kånkade alla runt med jättestora kikare och kameror på stativ!


Eftersom det är den sydligaste udden, så var det massor av flyttfåglar som flög förbi i stora formationer så man förstår ju varför "skådarna" också är var lite olagliga. 
Fyren ovan ligger på andra sidan en liten dal, nära vägen från Hoburgen och det är nog många turister som varit uppe i den. Men jag lär ju aldrig gå upp där.....


Santos tyckte det var mycket trevligt. Han fick springa - nästan - som han ville och så hittade han massor av hundgodis; kaninbajs! Usch!!

Bilderna den här gången är som vanligt tagna av undertecknad, förutom den första som gubben min tog - och som han är omåttligt stolt över!


Vägen  förbi den här dalen mot Hoburgen är mycket vacker och vi brukade ofta gå här med Penny. Men...där är det så mycket rabbishål i slänterna att vi var tvungna att koppla henne. Hur det skulle gå med Santos har vi inte en aaaning om - han kanske skulle försvinna ner i nått kaninhål!


Efter att faktiskt tagit oss ända ner till vattnet, vänt och gått tillbaka till bilen så var vi alla tre ganska ska trötta. Så det var skönt att åka hem för att sätta igång med middagen. 
Väl hemma hittade vi en lapp på dörren där det stod att Max (Santos hundkompis som flyttade hit till Gotland samtidigt) och hans matte & husse hade varit förbi. Typiskt att vi inte var hemma just då! Hoppas nu bara att dom kommer förbi fler gånger!!

11 kommentarer:

Helena sa...

Vilka härliga hundpromenader ni gör!O tajmar så bra med ert bil intresse.Kul att ni har det gemensamt!
KRAM från mig!

livet på landet sa...

Hej igen! Om de som går in på din blogg och inte ser dina inlägg direkt så finns den en knapp uppe vis adressfältet (kompatibilitetsvy) som ställer in sidan rätt..som dom skall klicka på ( detta gäller iaf dom som har Internet Expolorer som webläsare). Sen är sidan rätt varje gång de besöker de. Många av mina besökare hade tidigare samma problem, men det är lätt för dom att åtgärda. Hoppas det ordnar sig!
Ha det så gott!!

Anonym sa...

Looks like a wonderful weekend in nature!

Happy new week, kisses.

blommor och kvistar sa...

härligt landskap ni har där!!! verkligt fina bilder. måste läsa lite bakåt åxå, då jag har försummat dina härliga inlägg en tid nu =)
tack för dina fina kommentarer hos mig. det börjar ljusna i horisonten nu, så...
kram
susanne

Ruben sa...

Fint med gamla stenmurar! Om du plockar med dig en sten vid varje prommis kan du också få en sådan mur med tiden!!! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Christina sa...

Härliga promenader ni tar! Hela helgen har himlen varit full av fåglar som flyttar. Många tar en paus i vår lilla vik och bredvid, för att sen ta sej över Skälderviken och Öresund till Danmark, för vidare färd till varmare länder./Christina

Carola Norman sa...

Hej!

Tack så mycket för din kommentar i bloggen. Tror absolut traktorer kan vara en hobby för dig- man kan göra en hel del roligt med dom :)Trodde inte direkt det- då man köpte 36:an för några år sedan, men det har rullat på :) Intressant med firman också- ni verkar ha haft ett stort utbud.

Ha det så fint

Mvh- Carola Norman

Anni sa...

Åh, nu var du nära mig ;-)
En av världens vackraste platser!

Klart jag varit uppe i Hoburgs fyr, flera gånger - med havet åt tre håll är utsikten underbar! Du kan också gå upp i kastalen vid Sundre kyrka, lite fantasieggande ...

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Roligt att se dina (era) bilder från det Gotländska landskapet. Jag har varit på Gotland en gång för mååånga år sedan, skulle gärna åka dit igen :-) fast gubben min trivs bäst hemma.
Sista fotot med stenmuren och trädet i höstfärger är väldigt vackert!
Ha det gott. Kram, Ingela

Tidsmästarinnan sa...

Å hjälp jag vill flytta till Gotland NUUUU när jag ser dina (och gubbens) helt fantastiska bilder. Härligt härligt!
Santos är så fin också.
Kram på dig (och gonatt!)
Susanne

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,
Så kul att se ditt landskap. Något totalt annorlunda mot mitt eget norr ut.
Tack för alla dina kommentarer! Roligt att du vill använda högstubbetänket. Och trots att det ju är så otroligt fint med de stora sjoken i Drömparken tycker jag att du gör rätt som ibland kommer hem med en (1) planta från plantskolan. Trädgård är ju så mycket mer än att plantera och planera "rätt". Det är ju också just glädjen att förälska sig, att ta med något hem, att peta ner det i jorden och gå där och titta; har den kommit upp? Trivs den här hos mig? Och de där impulsköpen vill man ju inte avstå ifrån, eller hur? Ibland har det ju faktiskt blivit riktigt bra.
Hälsningar
Kristina