fredag 22 mars 2024

FREDAGSFRÅGORNA

 Dags för Elisas fem frågor som jag börjar med direkt nu på "morgonen". 

Egentligen skulle jag skrivit på "förmiddagen" för klockan är redan halv tolv, men sover man till halv tio så är det fortfarande morgon...


ELISAS FEM FRÅGOR

  1. Vilket ord på fem bokstäver beskriver ditt humör idag?   Har inte hunnit med att känna efter!
  2. Vilka fem ord beskriver planerna för din helg?   Har inga!
  3. Nämn fem adjektiv för att beskriva din vecka.   Trött på att vara ofärdig, grinig för att inget kul händer, hostig eftersom förkylningen inte är riktigt över, ledsen för att det var så länge sen vi hade Molton - men mycket tacksam för att jag har en så hjälpsam gubbe.
  4. Vilka fem saker ser du i din närhet?   Våra skrivbord, skrivare, räkneapparat, bokhylla med pärmar, dekorativa planscher... 
  5. Vilket av dina fem sinnen är starkast?   Känsel.

Igår fick jag mina fötter fixade på fotvården i Klintehamn, himmelskt skönt. Kanske inte precis hela tiden när det karvades och filades, men efteråt är det som att gå på små moln. Alltså kan jag säga att torsdagen den här veckan som vanligt var den veckodag som är allra bäst. Fredag, lördag och söndag har inget lika trevligt på gång. Ja,jo, om det blir nåt kul bilrace förstås...

Som pensionär är man ju ledig jämt, så att helgerna skulle vara extra mysiga gäller inte längre. Därför kan man med gott samvete äta lite extra gott - det blev kålpudding som är en favorit - och ta sig ett gott glas vin - vilket jag dock avstår från eftersom det inte längre smakar mig. 

Nu har det iaf börjat blomma. Igår såg jag både vintergäck samt massor med snödroppar och botaniska krokus och kunde ta några bilder på tomten när vi kom hem. Jag gick dock inte runt utan tog på dom blommor jag såg från grinden, det fick räcka igår men snart blir det fler bilder.

Helt fantastiskt! Jag trodde svaret på mammografin skulle komma först nästa vecka, men det kom idag med posten. Och det var jättetrevligt! 
Det stod att mammografin var fullt normal och att det nästa år gått 5 år sen operationen och då skulle det både bli en sista mammografi samt en klinisk undersökning. 
Alltså är jag jätteglad, för även om jag inte trodde det skulle vara nåt så vet man ju aldrig säkert...


SUSIE


6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Fin header! Gillar färgen. Så mycket planer har inte jag heller. Skrivare och räkneapparat har vi inte längre... försöker minska på pappershögar, mycket finns i datorn. Tömt och slängt många pärmar i Återvinning. Har inte unnat mig fotvård. just nu mår fötterna bra.
Jag gjorde god kålpudding i går, maken tom med i matlådan till jobbet. Ha det gott!

Hannas krypin sa...

Låter skönt att kunna gå på moln efter fotvården. Det hade jag inte tackat nej till.

Mrs Calloway sa...

har varit på fotvård en gång i livet och jag tror att jag snart ska gå en gång till. hoppas att Molton kommer snart. jättefina bilder som vanligt.så skönt med mammografin. säker kan en ju som sagt aldrig vara.

Boklysten sa...

Håller med! Fotvård är verkligen något alldeles extra och känslan efteråt är svår att förmedla men du gör det bra genom att säga att man går på små moln. Hoppas hostan ger med sig snart!

Ingrid sa...

Grattis Susie!
Jag det måste vara helt underbart att få reda på att allt är ok. Jag minns ju själv så lättad man kände sig när äntligen det där brevet kom och
Ha en fin helg!
Kram, Ingir

Paula sa...

Hej, har du redan fått besök av vårens första vippstjärtar! Älskar sädesärlan, den är så kul för den följer med när man är ute o går, hoppar några steg framför. Jag kallar den för mormor, jag tror det är hon som är o hälsar på mig..Grattis till mammografiresultatet, så himla skönt!
Vet du jag h ar gjort mig av med alla pärmar utom en där jag förvarar eventuella pappersfakturor o avtal o sånt. Räknar gör jag på mobilen. Skrivare önskar jag ibland att jag hade, men behöver jag kopior kan jag gå till biblan så jag klarar mig. Hoppas du och gubben får en mysig helg med gott i magen. Kram från pörtet