söndag 26 juli 2020

MIN DAG

Idag, söndagen den 26 juli, fyller jag år. Ganska jämnt faktiskt; Hela sjuttiofem! 
Min kropp börjar visserligen kännas som om jag är lite äldre, men i mitt huvud är jag fortfarande bara 35  - och den åldern har jag bestämt mig för att behålla! 


Jag hade tänkt att fira storslaget med dunder och brak - jag älskar att ha fest -  men det sprack! Både pandemin och "the Big C" satte käppar i hjulet. Men jag har blivit firad!!



Rolle överraskade mig redan i fredags med både röda rosor, presenter i form av två thrillers och en dekorationstupp samt skumpa. Jag hade inte märkt någonting innan, så när han sa till mig att titta på matrumsbordet så blev jag verkligen förvånad. 


Det har också kommit telefonsamtal, både från fastlandet och från "ower there". Jag har fått massor med vackra blommor, samt hemstickade jättesnygga raggsockor och presentkort till blommor. Helt överväldigande faktiskt.....


Det här skedde redan i fredags, så igår återstod bara en liten detalj för oss att bestämma; Var och hur skulle vi två och Santos fira det hela!?
Jag hade för länge sen talat om att nån lunch och middag, det skulle jag inte laga. Även om jag tycker det är jättekul att ha gäster och fixa till lite extra gott käk, så tyckte jag att 75-årsdagen skulle firas utan att jag behövde göra nåt själv. 


 Så det var catering jag hade tänkt på tidigare, men nu sprack ju det som sagt. Så igår satt jag mig vid datorn och började kolla upp restauranger här på ön. Fast först diskuterade vi hur vi skulle lägga upp det hela. 


Antingen kunde vi beställa mat på nån krog att ta med hem, eller äta lunch hemma och middag på restaurang, men vi bestämde oss för att äta lunch på nåt riktigt bra ställe och sen åka hem och bara äta lite lättare på kvällen. 
Så vi köpte svenska färska kräftor att festa på till skumpan - men vilken krog skulle vi välja till lunchen. Det är faktiskt ganska gott om dom här, speciellt den här årstiden!


Vi började med att åka till ett favoritställe; Djupvik Hotel & Restaurant som ligger här i Eksta nere vid havet. Ett ganska lyxigt ställe som vi varit på ett antal gånger, flest gånger när vår f.d. granne och goda väninna Bibbi levde och kom och hälsade på oss. Hon älskade deras räksmörgåsar med handskalade räkor. Bästa på hela ön.....


Men vi - eller några bekanta till oss - har aldrig bott där, ett dubbelrum kostar 3000:-/natten. Då är det billigare på Stjärnarve Gästgiveri och servicen är nästan lika bra. *fniss*


Alltså åkte vi till Djupvik och Rolle kollade igenom menyn (fanns inte på nätet) och bokade in oss direkt. Han gillar det här stället. 
Sen fortsatt vi till; Magasin1, Nissevikens Krog - gick inte att stanna på parkeringen för alla turister, Närs Golfbana, Burs Gästgiveri och till slut också det nya Strandakers Hotel & Restaurang som såg helt OK ut, men det var tyvärr inget på menyn som passade oss. Så det blir alltså Djupvik.....dyrast och bäst!

Jag återkommer senare om hur det gick!

Nu har vi varit hemma ett par timmar, så jag tänkte det kunde vara dags att berätta hur min lyxlunch avlöpte.
Vi var på plats redan en kvart innan dom öppnade, men vi hade ju bokat bord så vi kunde sätta oss direkt på uteserveringen. Men...vi fick ett bord ganska mitt i, kanske inte riktigt vad man vill ha när man har hund med sig. Han uppförde sig dock bra och la sig under bordet i skuggan.

Vi hade redan bestämt vad vi skulle äta så Rolle tog biff med ugnsstekt potatis och sallad, själv valde jag en Poké Bowl - alltså en skål med svart ris, grönsaker och chili samt räkor. Man kunde välja på lax, räkor eller halumi. Eftersom stället har Gotlands godaste räkmackor med handskalade räkor så såg jag fram mot dom. 

Nu var det varmt och soligt men nåt vin till var inte aktuellt - det var också alldeles för tidigt - utan Rolle tog en alkoholfri öl och jag en Cola light. Utsikten är fantastisk, så vi satt där och njöt - tills det dånade in fler restaurangbesökare som tydligen också bokat bord.
Där vi satt var vi till slut omringade av familjer med små stojande barn (kanske inte så kul för oss gamlingar) men sen kom även en familj som både hade barn och hund och satte sig bredvid oss. Inte så kul.....den som placerade ut oss hade tydligen ingen erfarenhet av hund.

Så kom maten in och Rolles var det väl inget större fel på, förutom att biffen serverades i en stor djup skål - så var någonstans han skulle lägga besticken mellan tuggorna blev knepigt!
Räkorna i min Poké Bowl var vanliga simpla burkräkor (!), men det värsta var att salladen till 90% var ruccola. * Jag hatar ruccola, den gjorde att allt i skålen smakade ruccola. Den fick jag sitta och rensa ur för hand och lägga på brödfatet för att överhuvudtaget kunna äta maten, Men inte var den god! 
När servitrisen frågade om maten var god så påpekade jag att jag verkligen HATADE ruccola, men hon verkade inte bry sig. Hon kunde ju ha frågat om jag velat haft "vanlig grönsallad" istället!
För 550:- (för oss båda) hade man ju hoppats på en godare lunch faktiskt!!

Vi tog oss ganska snabbt hem där jag packade upp lite kräftor så man åtminstone fick en annan - GOD - smak i munnen. Men det var nog sista gången vi åt där.....

SUSIE

10 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men ett stort GRATTIS på födelsedagen. Ser fram mot att höra hur det gick ...

Kram Anita

tanthuset.blogg.se sa...

Men ååååååå!!!! Jättestort och varmt GRATTIS på din stora dag <3
Hoppas nu att dagen och maten blir till belåtenhet, än en gång GRATTIS!
Kram!

Bosse Lidén sa...

Stort GRATTIS på din dag! :) 3000 spänn lät dyrt. Vi tänkte bo där förra året när jag fyllde jämnt.
Då har du blivit ordentligt firad ser & läser jag. Hoppas maten är lika god som den kostar.
Kramar från Visby

chica sa...

Parabéns pelo teu aniversário! Desejo muito amor, saúde,alegrias! Felicidades! beijos, chica

Marlise sa...

Hej Susie
Grattis till din 75-årsdag!
Och alla, alla de bästa.
Kram Marlise

Rosor och ruiner sa...

Stort Grattis på din stora dag! Önskar dig en trevlig dag, och god hälsa framöver, håller tummarna att du får bra besked, när du väl får det...
Kram!!
Gunilla

Lillian "sognafaret" sa...

Gratulerer med dagen! Alder er bare et tall, man er ikke eldre enn man føler seg.

Ingrid sa...

Grattis på bemärkelsedagen Susie!
Du ser verkligen ut att ha blivit ordentligt firad.
Det var ju tråkigt att det inte var helt ok på Djupvik.

Krister och Thomas bjöd mig på årsdagsmiddag där förra hösten och även då fick jag en bit kött i en djup skål, men jag bad att få en tallrik. Det var ju hopplöst att försöka hantera köttet (ganska segt dessutom)i skålen. Ingen av oss var så där 100% nöjda med maten heller.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Agnetas sa...

Stort Grattis Sussie på födelsedagen, du verkar enligt dina vackra bilder ha haft en trevlig dag, God forsättning att fira nu under kvällen..)

Carina sa...

Grattis i efterskott! Ja tänk det finns lösningar på allt och det gick att fira ändå.

Ha det gott! Carina