KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 27 juni 2020

FEM FRÅGOR OCH BLOMMOR, BLOMMOR, BLOMMOR!

Elisa har verkligen valt ett passande ämne den här veckan för sina fem frågor; VÄRME! 

  1. Hur svalkar du dig helst i värmen?
Ligger i poolen.
  1. Vad för törstsläckare föredrar du?
Sval – men inte för kall - Pepsi Max.
  1. Förändras dina matvanor under sommaren?
Ja, man vill ju inte äta en stampig köttgryta t.ex.. Igår blev det en sallad/smörgåstårta med kallrökt lax, räkor, ägg, dill, samt massor med grönsaker på en kavlingbädd. Som sås blev det lite majonnäs med turkisk youghurt samt parmesankräm. Den senare var urgod till färsk kokt potatis som min gubbe absolut skulle ha till. Han äter potatis till – nästan – allt!! Men jag provade en liten och det blev riktigt mumsigt med krämen.
  1. Hur varmt är för varmt?
Över 25 grader är FÖR varmt. Idag har vi 35 på altanen i skuggan, så man kan inte vara där ute. Hur äckligt varmt det är i solen har jag inte en aning om.....
  1. Vad är mest glädjande med värme?
Att det inte är - eller kan komma - snö! *fniss*

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
I förra inlägget lovade jag en massa rosor, så här kommer dom. Men först lite från gårdagskvällens middag på altanen.Här följer blombilderna:


Dom tre här ovan är; Blommande rotskott på klängrosen Penny Lane med en näva nedanför, sen Ilse Krohn Superior och till slut buskrosen Rhapsody in Blue. Dom växer nedanför spaljén vid ingången. Dom andra fyra rosorna har antingen torkat bort eller inte börjat blomma ännu.....
Det här ovan är en av tre rosor som växer i en låda bredvid grinden på baksidan, en patioros som heter Heidi Klum - mycket vacker, precis som namnen! Där växer också buskrosen Bonita TM Renaissance, men den har inte börjat blomma och jag ser inga knopp på den.

I tur och ordning: Ett par nästan överblommade Golden Showers, Goldstern, en starkt orange (?) Westerland - syns inte på den här första blomman - och till slut två bilder på Alchymist som är en favorit bland dom klängande rosorna. Det här är dom fyra på min "folly" (dårskap).....
Avslutar med en bild på den engelska lavendeln framför mitt gulbladiga räd, Gleditisia. Lavendeln är på gång att börja blomma!


Visst är det nåt speciellt med blått eller lila mot vallmon. Vad det är vet jag dock inte!

                           SUSIE

8 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Maten såg delikat ut förutom att jag inte tål räkor, men dom går ju alltid att utesluta :)

Så många vackra rosor du har som blommar nu. Ser att du också har 'Rhapsody in Blue'. Den har blivit helt galen hos mig i år. Den brukar bli 50-60 cm hög, i år är den över 2 m. Jag kan inte ens se blommorna som kommer högst upp. Alchymist har jag haft men den växte nog på lite fel ställe så den klarade sig inte, tyvärr för jag håller med. Den var verkligen en favorit med sina vackra blommor som kunde skifta i olika nyanser.

Lavendeln är magnifik och den nedersta bilden ... wow!

Vi har just kommit in från lunchpromenaden med Lucy. Vi har en skog vi åker till där det är skugga. Det blir bara en kort promenad, hon tycker inte om när det är så här varmt. Bilen visade på 32 grader när vi kom hem. Pust!

Kram Anita

chica sa...

Que lindo o prato do jantar e as flores sempre nos encantam. Adorei as rosas e as lavandas ...Beleza! Lindo fim de semana, bons banhos de piscina! beijos, chica

Ingrid sa...

Din rosor är jättefina, men nästan vackrast ändå är den sista bild. Vår Herre är en duktig trädgårdsmästare han också!
Kram, Ingrid

Paula sa...

Vilka vackra rosor, den lila har jag inte sett förut, läcker! Nu är det på tok för varmt för min lekamen, idag har jag dessutom jobbat några timmar på byns loppis och där var det olidligt varmt, gassande sol mot stora skyltfönster..
Men nu kan jag svalka mig, dagens middag blev en hämtsallad med kyckling, vem orkar laga mat i värmen.
Parmesankräm har jag aldrig hört talas om, vem tillverkar den o var handlar du den?
Ha en skön fortsättning på helgen

Villrose sa...

Perfekt sommermiddag det der. Nå fikk jeg lyst på!
Rosene er på sitt vakreste nå. 'Heidi Klum' er en skjønnhet, også som rose, og 'Alchymist' er en av de fineste!
God helg!

Maribel sa...

Hej Susie!
Fastnade för din fina sallad, ja det känns som skön sommarmat. Så många fina rosor du har, här har Rhapsody in Blue också slagit ut med många blommor. Honungsrosen ser riktigt fin ut och Blue for You har några utslagna. Louice Bugnét har bara en blomma än så länge. Har bara några enstaka rosor, men i år verkar de må bra. Känns riktigt skönt att det skall bli svalare väder.
Ha en trevlig helg /Kram Marika

Carina sa...

Härligt med så fin rosenblomning :) Och visst lyfter bra kombinationer av färger varann. Extra plus när man kan se dem i naturen och sen plocka in i sina egna planteringar.

Ha det gott! Carina

tanthuset.blogg.se sa...

Maten....säger bara wow!!! Men rosorna, jag tror jag dånar! Den blå...alltså har aldrig sett nåt liknande, ja alla andra är också vackra förstås! Sista bilden på vallmon och den blå växten är helt fantastisk!! Tack <3
Kram på're