tisdag 1 januari 2019

HELT SLUT...

...är man idag. Inte, som du antaglingen trodde, för att man festade så mycket igår. Nej, inte alls! Tvärtom!! Vi håller på med återställningen av allt som plockades bort innan golvet skulle läggas in. 
Innan jag berättar vad vi gjorde igår så vill jag bara påpeka att jag lovade visa en bild på den illröda "spindel"-amaryllisen Bogoto när den slog ut. Vilket den alltså gjort.
Det är den på headern ovan! Inte mycket till rött där inte!! 

En vacker Amaryllis, rosaröd med vitt.

 Rolle satt upp nya socklar igår - från klockan 08.00 till klockan 20.00! Och det är fortfarande inte riktigt klart. Dom gamla var såna där profilerade (allmogestil) som vi inte gillade alls. Nu blir det istället helt släta. 
Men...det är inte bara att sätta upp dom precis. Det fordrar en hel del klurigt tänkande eftersom vi numera måste ha sockel runt hela bardisken t.ex.. Tidigare var bardisken byggd ovanpå det befintliga golvet och behövde ingen sockel.


Allra överst i bokhyllan ska belysningen sitta och sen ska min karaffsamling stå på den översta hyllan - när belysningen är inkopplad. Jag vill inte att några karaffer går sönder!

Själv roade jag mig med att börja ställa upp våra böcker. Ett mastodontjobb eftersom jag - som är lite slarvig enligt min gubbe - är enormt ordentlig och petig när det gäller böcker. 
För det första så måste allt stå i bokstavsordning efter författare, inga större problem eftersom jag packade ner böckerna i den ordningen i stora papperskassar som jag sen numrerade. 
Men...man kan ju inte påstå att dom var dammfria precis, så alla måste dammas av och sen verkligen kollas att dom stod i rätt ordning - och framförallt i rätt sektion! Den vänstra delen av bokhyllan är för skönlitteratur och den högra för thrillers - och bara inbundna böcker med några få undantag - och där var det en hel del som stod fel.




Som synes finns inga juldekorationer kvar, så jag pyntade med silver och rosa i matrummet istället. Så när Rolle kom hem efter att varit i Hemse och handlat och hade med sig en bukett med rosa nejlikor så passade dom perfekt!  TACK, Rolle!!




När klockan var fem så dukade jag upp en förrätt bestående av Lobster a lá Americana (hummer med smält extrasaltat smör med citron, fast rättnamnet låter så mycket tjusigare). Själv tyckte jag hummern var rätt smaklös och inte blev det mycket mat av den precis. Dessutom var jag tvungen att rensa den och lägga upp snygga bitar på tallrikarna. Rolle hade väl fått slag om han fått en halv hummer orensad. *fniss* Men han gillade faktiskt rätten.....



Till den lyxiga förrätten drack vi en halv flaska skumpa (fast ingen äkta) och efter det blev det halva ugnsstekta kryddade potatisar med biff och hemgjort Café de Paris-smör. Till det drack vi rött vin förstås. Riktigt gott, men vi orkade inte äta upp biffen, så idag när det blev pytt-i-panna till middag så var det både skinka, prinskorv, revbensspjäll och biff i den.
Den rätten hör inte till mina favoriter precis, men Rolle älskar den! Och nu är julmaten äntligen helt slut..... Till efterrätt blev det vaniljglass och Country Lane likör. Sen blev det inget mer, varken att äta eller dricka! Istället jobbade vi ett par timmar till!!



Vid halv nio låg Rolle och sov, själv var jag tvungen att sitta uppe lite längre för Santos skull, men när han hade varit ute på sin sista rastning 22.30 (alltså innan fyrverkerierna) så dök jag också i säng. Det märks att man börjar bli lite till åren och inte orkar lika mycket längre. Så idag tog vi det alltså extra lugnt och har visserligen jobvat lite, men också både legat och läst samt suttit framför TV´n och datorn och glott. Men...i morgon är vi säkert fit for fight igen!

SUSIE

4 kommentarer:

Carina sa...

Härligt att det går framåt! Jag kan rekommendera 'crémant' - franska mousserande viner tillverkade enligt champagneprincipen - alltså riktiga bubblor och inget fusk - mycket gott till rimlig penning.

God fortsättning på 2019! Carina

Ingrid sa...

Det låter som en riktigt jobbig helg, men tänk så fint det blir när det är klart!
Vi åt också hummer som förrätt. Det är Bosses paradrätt och den kan helt enkelt inte bli bättre än det.
Ha en riktigt god fortsättning!
Kram, Ingrid

Anita sa...

Hej Susie och God Fortsättning på det nya året.

Förstår att det varit jobbigt men åh så fint det blir och så nöjda ni kommer att känna er när det är klart. Ni kommer att njuta av varje steg ni tar på ert nya golv. Idag är det ordentligt blåsigt och jag såg att det varit strömavbrott på Gotland. Hoppas strömmen är tillbaka nu.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram Anita

Lena i Wales sa...

Vacker amarylis!
Hoppas du har några lugna dagar framför dig!
God fortsättning på det nya året!