KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 11 januari 2019

FYRVERKERI

Veckans ämne i TRÄDGÅRDSFÄGRING tycker jag var enormt svårt. Kunde inte associera det med något annat än det folk smällde av på nyårsnatten - och här på landet var det ju inte speciellt märkvärdigt. Så det blev inga bilder på det!
Visserligen var "sommargrannarna" en bit bort här och hade fest - och hade förvarnat om stor raketuppskjutning - men jämfört med det vi upplevde i Örby, Älvsjö var det ingenting. 
Där bodde vi precis vid fältet mitt emot Stockholmsmässan och såg ända in till Globen. Så dit kom folk för att titta och för att smälla av sina egna raketer. 
Vi själva turades om att sitta i gillestugan med hunden och spela hög musik.....

Men...man måste åtminstone följa ämnet lite, så jag fejkade ett fyrverkeri på en eftermiddagsbild. Det var ju ett tag sen jag la ut något, så jag var tvungen att hitta på nåt!

Anledningen till att jag varit inne så sällan på bloggen är två. Först och främst allt jobb med att återställa huset efter golvläggningen (som du kan se resultatet av på bilderna). Den ovan är tagen från vardagsrummet ut i matrummet.

Den här bilden är tagen från den korta korridoren (gallerian som vi kallar den, för väggarna där är fulla med bilder). Rolle har nu fixat alla nya golvsocklar och dammsugit. Själv har jag städat, städat och städat! Inte min favoritsysselsättning precis!!Alla böcker står i ordning efter författarnamn. I den vänstra sektionen är det skönlitteratur och den högra thrillers. Alla är dammade, plus att min karaffsamling högst upp är diskad (det behövdes). 
Ja, alla prydnassaker i hela huset är naturligtvis diskade och står nu på sina - nya - platser. Jag gör nämligen alltid så att när jag städar flyttar jag runt dom. 
Har rätt många saker nämligen, det blir ju så när man fått några år på nacken. Dom jag inte använder för ögonblicket, dom åker in i nåt skåp!När allt var klart kom jag på att jag glömt bort kokboksskåpet i köket. Det gjordes som gavel när vi byggde om köket. Jag har märkt att det är lätt att glömma bort det, dessutom tänkte jag rensa upp bland böckerna. På bilden ovan så ser man att det är bara den översta hyllan jag tömt och lagt upp på bardisken. Men oj vad många böcker det var!


Som tur var (eller det kanske var skicklighet) så hade jag fått ett hyllplan över när jag rensade längst in i "biblioteket" och dit kunde jag flytta en del kokböcker. Alltså dom jag inte använder så ofta, dom som inte är så snygga och såna där små häften man får med sig ibland! Sen har jag en del kokböcker i ett fast garderobsskåp där också, men det får jag ta tag i om ett tag. Just nu är jag urtrött på allt vad  böcker heter.....


Dom här nejlikorna fick jag av Rolle för över en vecka sen, men dom står fortfarande.

Den andra anledningen till lite bloggtorka är att jag också haft fullt upp med att leta efter ett lämpligt sommarhus till vår årliga vecka på fastlandet. Det gäller att vara ute i tid när man har hund.
Det finns en hel del att välja på hos dom olika bolagen, jag tror att jag tittat på nästan tusen! Men nu har vi (jag) valt klart!!
Men det redovisas först i nästa inlägg, man måste ju vara säker på att vi får det först.....

SUSIE

6 kommentarer:

Villrose sa...

Morsomt fyrverkeribilde!
Veldig god ide med kokebokskap. Ha det fint!

Maggan sa...

Det var ett fint fyrverkeri och alldeles lagom.Man känner sig alltid lika nöjd när man fått ordning.Vad underbart med blomsterbuketten som du fått det är alltid lika härligt.Ha det gott/Margareta

Anonym sa...

Så skönt det måste vara för dig att ha fått ordning på det mesta igen. Det tog lite tid att kommentera. Letade efter länken för att få upp kommentarsrutan eftersom länkfärgen är så ljus och försvinner in i bakgrunden.

Ha det gott! Carina

Anita sa...

Såg ditt inlägg redan igår men hittade inte kommentarslänken. Men så såg jag Carinas kommentar och förstorade bilden och då såg jag den så nu kan jag kommentera.
Först ... ert nya golv är verkligen snyggt. Skulle passa väldigt bra i vårt ljusgrå kök :)
Roligt att läsa hur du sorterar böckerna. Jag kör efter kategori typ trädgård, kokbok, dikter, uppslagsverk, romaner, deckare etc. Jag har också favoritkokböckerna i köket, i ett vitrinskåp. Såg det i butiken där vi köpte vårt kök och tyckte det såg så snyggt ut så jag härmade :)

Hoppas du får en fin helg, utan hårda vindar och halka. Här är så halt så utan mina kängor med dobbar skulle jag inte kunna gå ut.

Kram Anita

Maribel sa...

Hej Susie!
Vad skönt att hantverkarna har gjort sitt och du fått ordning på sakerna. Det blir en del att ta reda på. Ser fint ut.
Ha en trevlig helg /Marika

Gunborg Uhno sa...

Hej Susie.
Så fint det blev med nytt golv och listerna på plats.Det där med att städa det är inte något som jag älskar.Så jag är så glad att min ekonomi efter att jag blev ensam är sådan att jag kan behålla min städerska varannan vecka.
Ha det fint.Kram /Gunborg.