torsdag 22 november 2018

VACKER SOLNEDGÅNG & TANDLÄKARBESÖK

I förrgår så var vi till tandläkaren, alltså båda två samtidigt. Anledningen är att vår tandis här på Gotland ligger på andra sidan ön i den gamla skolan i Östergarn. Alltså en bra bit att åka. 
Jag gick in först och medan Rolle väntade gick han en runda med Santos. Sen när jag var klar så var det dags för honom.

Tyvärr så blev det inte bara en undersökning för nån av oss som vi hade räknat med. Rolle hade ett hål - vilket väl var minst 10/15 år sen - så han måste dit igen i december för lagning samt tandsstensborttagning. För mig blev det lite mer komplicerat, jag hade en tand framtill i underkäken som satt lite löst. 


Tanden har suttit lite lös i ett antal år, men nu började den dessutom sticka upp lite - vilket naturligtvis gjorde att problemet snabbt blivit värre. Så nåt måste alltså göras omgående. 
Jag kan inte alla tekniska termer, men för att åtgärda det hela måste tanden rotfyllas och för att kunna göra det måste den först fixeras. Och det gjordes alltså med hjälp av glasfiber i förrgår. 
En mycket avancerad historia som gjorde att Rolle fick vänta länge på mig och att det nu känns som om jag har en liten "bulle" bakom dom nedre framtänderna. 
Men det är bara tillfälligt och dessutom ska den här obehagskänslan gå bort inom några dagar!


Men - jag ska naturligtvis oc kså tillbaka i december och då ska rotfyllningen ske. Kanske inte något jag ser fram mot direkt (har ju en gång i tiden haft tandläkarskräck), men men den här fantastiska tandläkaren Jan och hans sjuksöterska och make Norbert så är jag inte längre ett dugg rädd.
Förr var det så att om jag visste att jag skulle till tandis efter en månad så var jag rädd hela den månaden. Nu bryr jag mig inte, jag är faktiskt t.o.m. glad när jag sätter mig i stolen. 
För dom är så vansinnigt trevliga och deras utrustning är verkligen "up-to-date" med allt den senaste.


På vägen hem så började solen gå ner, så jag kunde inte låta bli att ta en massa bilder genom bildrutan. Man är ju faktiskt lite svältfödd på sådana här vyer sista tiden i det vansinnigt gråa väder som rått.


Igår så hade vi "gänget" här på lunch. Alltså Eva & Uffe som var nere en vecka från Stockholm, Beth & Cronis (Rolles gamla klasskamrat) som bor här i Eksta och så det nyaste tillskottet; Jola f.d. granne och änkling efter min väninna Bibbi. Han flyttade ner hit förra året och bor numera bara ett par mil ifrån oss.


Det blev en mycket trevlig lunch där vi bjöd på halvfärdiga hamburgare. Ja, jo dom var alltså stekta och låg på bröd med dressing och sallad - men sen fick var och en lägga på övriga tillbehör efter tycke och smak. Det fanns tomater, smörgåsgurka, bostongurka, paprika, två sorts picklad lök, mild dressing och chilisås och mer sallad för dom som önskade det.
Därefter blev det Gino; alltså kiwi, jordgubbar, banan under ett täcke med vit choklad. Sen grillas det hela i ugnen och serveras med vaniljglass. Gott men vansinnigt sött - alldeles för sött för mig faktiskt!


SUSIE

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Tandläkare är ett nödvändigt och väldigt dyrt ont!
Jag har väl inte direkt tandläkarskräck, men tycker att det är otroligt obehagligt. Nu väntar jag på kallelse för årets undersökning hos tandhygenisten och det är nästan det värsta av allt. Då är jag verkligen rädd!!
Så trevligt du gjort för gänget!
De måste verkligen ha trivts.
Kram, Ingrid

Carina sa...

Härliga solnedgångsbilder :)

Ha det gott! Carina

Ölandsvindar sa...

Det där med tänder är inte kul! Och dyrt! Numera har vi knappast några nya hål men däremot ramlar gamla lagningar sönder allt emellanåt. Det är verkligen lycka att ha en bra tandläkare. Här håller mottagningen igång med hjälp av pensionärer, olika varje gång, men jag har haft tur hittills, alla har varit bra och trevliga.
Trevlig helg och tugga försiktigt!
/Kerstin