fredag 16 november 2018

FRÖSTÄLLNINGAR

Idag sken solen ett tag, helt fantastikt skönt. Man började nästan deppa ihop på grund av det tråkiga dimmiga gråmulna som varit i ett par veckor nu.Men det skulle visst bli mulet - men utan regn - i morgon igen!

När det är så här fint så kan man inte fatta att det är november. Det konstiga är att det inte kommit någon snö, det brukar alltid ha gjort det till Rolles födelsedag. Och det gör att det är så lätt att komma ihåg varje år. Tror dessutom att det endast är ett par födelsedagar under alla år som det inte har kommit nån snö till - eller innan. Fast den brukar ju inte ligga kvar alla gånger förstås.....

Dom bra - alltså snöfria - födelsedagarna har alla utom en inträffat sen vi flyttade hit till Gotland. Det är betydligt mildare höstar här. Likaså brukar inte vintern börja förrän i slutet på februari/början på mars och sen bara hålla på ett par veckor. Inte dumt, tycker jag som inte gillar snö!

Men i trädgården är det trist just nu, så idag blir det återblickar från några prommisar i den vackra naturen. Men jag får väl leta fram en bild på nån fröställning också, för det är ju ämnet den här veckan i TRÄDGÅRDSFÄGRING!

Här är det min gulbladiga - eller är det kanske den rödbladiga - hasselns vackra hängen. Båda buskarna växer ganska nära varandra här ute i parken så det är inte lätt att komma vilken som är vilken när dom är avlövade.

För ett tag sen så var jag inne på en blogg och såg en adress där man kunde beställa vackra lite mer ovanliga Amaryllis. Och vem vill inte ha det!
Men naturligtvis glömde jag bort att beställa direkt och dessutom glömde jag vem jag var inne hos, så jag kan inte hitta adressen längre! Så om du känner igen dig, skriv gärna in adressen i en kommentar!!

SUSIE

9 kommentarer:

Villrose sa...

Så fint kan det altså være når tåken letter!
Ja, nå er jeg helt klar til å anskaffe noen spennende Amaryllis. Jeg er så heldig å ha et gartneri i nærheten, som er stappfullt av akkurat det...

Klem fra
Irene/Villrose

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Susie!
Inget regn här idag. Solen tittade fram vid 12-tiden och jag har njutit av både skogspromenad och trädgårdsfix. De stora utekrukorna fick sin mossmatta och de krukade julrosorna fick sällskap av lavagrenar och lärkkottar.
Trevlig helg!
Birgitta

Maggan sa...

Det har varit otroligt trist väder med mulna dagar under en längre tid nu. Tack och lov så börjar man få se himlen igen och solen den är så välkommen den korta stund den är framme.Jag önskar mig snö till första advent men det är inte säkert att min önskan går i uppfyllelse.Amaryllis är en så fin blomma när den blommar jag vet inte om det blir några sådana inköp men Hyacinter däremot dem ska jag köpa.Ha det gott/Margareta

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilka fina vyer du har omkring dig. Vi har också haft gråväder en längre tid, men nu de senaste dagarna har solen visat sig. Bulbs har fina Amaryllislökar men tror de slutat sälja dem för säsongen. De har stora fina lökar.
Ha en fin helg /Marika

Lena i Wales sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på!
Just nu sol över Marbella, men snart ska det börja regna.
Ha en bra helg!

Anjas Hill sa...

Susuie

Så fina natur-/vybilder du visar. Jag förstår att de bjuder till fotografering.
Känner så väl igen det där att få tips om någon bra webbshop men glömmer att anteckna den på en gång. Så dum jag känner mig då. Nåja. Du kan ju alltid googla på amaryllis. Kanske känner du igen sidan eller hittar en egen ?

Ha det gott i ditt vackra Gotland!
/Anja

Inger sa...

Alltid underbart på Gotland, lyckliga du som bor där.
Kram

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Susie!
Vilka otroligt vackra bilder du ger oss från er vackra ö. Visst är det fantastiskt hur färgerna förändras när det blir sol. Den brinnande himlen mot de svarta siluetterna, så fin.

Jag brukar skicks efter amaryllis från odla.nu och vet att bulbs också säljer. Men jag anar att det börjar bli lite sent nu för att få dom i blom till jul. Jag brukar skicka efter mina i oktober. I år hittade jag lökar på ett ställe, fina sorter så jag köpte 3 st. Och i helgen köpte jag en röd på Blomsterlandet. Letar efter den gröna, 'Evergreen' tror jag den heter. Får se om jag hittar den någonstans.

Ha det fint!

Kram Anita

Veronica sa...

Underbara bilder från ett vackert Gotland. Jag håller med dig till 100% att snön kan hålla sig borta :)

Kram