KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 10 augusti 2018

VILKET FRUKTANSVÄRT OVÄDER

Igår skulle Eva & Rolf komma och hälsa på oss i semesterhuset i Lerike. Dagen innan - alltså i onsdags - var det 34 grader varmt, alltså riktigt hemskt! Man kunde inte ens sitta ute på den fina altanen!!
Framåt kvällen började det regna lite försiktigt, men det "försiktiga" gick över och det blev ett otroligt väder. Vi hade varit uppe tidigt beroende på att börjar man semestern med att gå upp halv fyra på morgonen för att hinna till färjan, sen fortsätter det så. 
Alltså började jag bli lite seg när vi satt framför TV´n och glodde på en film med Mel Gibson. Så jag sa till Rolle att jag kanske inte skulle orka se hela filmen - men jag behövde inte fundera över det. Klockan halv tio blev det kolsvart - och vi bor verkligen mitt ute i nowhere - förutom alla blixtar som lyste upp naturen runt oss! Och så började det blåsa också!!
Som tur var hade vi dagen innan varit till IKEA´s Outlet i Älmhult och där hade jag köpt på mig en massa olika ljus, både stora värmeljus och ljus i glas. Så det var bara att leta fram dom och tända ett (på fat) i varje rum så vi hittade runt. 
Det var ett otroligt hemskt åskväder - nog det värsta vi varit med om, med både massor av regn, blåst och t.o.m. en liten tromb - men konstigt nog var jag inte rädd. Men Santos var.....


Det fanns ju inget att göra så vi gick och la oss naturligtvis. Santos låg i husses säng och skakade så hela sängen vibrerade. Åskvädret höll väl på en timme, vi märkte att det höll på att avta på att Santos la ner huvudet och började sova - då äntligen kunde vi också somna!
På torsdagsmorgonen var vädret fint igen, men vi hade fortfarande inte någon ström. Eva & Rolf skulle komma vid 11-tiden så vi började fundera på hur vi skulle göra med lunchen. Dagen innan hade vi köpt hem mexikanskt från en restaurang i Växjö. Men det går ju inte att värma mat i 
micron utan el!

Vid halv elva ringer Eva och berättar att dom var ganska nära oss på den sista lilla skogsvägen, men det låg stora träd tvärs över vägen! Så ringde jag värden - som var i Växjö 4 mil härifrån - och bad honom komma och fixa problemet. Vilket han lovade.
En timme senare kom Eva & Rolf uppkörande till huset. Eva hade börjat gå mot oss medan Rolf hade varit tvungen att hjälpa en kille som kom med en motorsåg. Tillsammans fick dom bort träden! Snacka om drama!!


Precis innan våra vänner dök upp så kom elen tillbaka. Jag hade ringt elbolaget och fått beskedet att det var 100 fastigheter i närheten av byn Åby som inte fått tillbaka elen och att det skulle ta lång tid. Så man var ju lite orolig över hur vi skulle lägga upp det hela!
Både Rolf & Eva var helt slut när dom kom till oss, men strax innan hade elen kommit tillbaka så vi kunde bjuda på lite kall dricka direkt; Sprite, lättöl och så rosésangria till Eva & mig! Och sen mat naturligtvis!!
Vi satt ute till att börja med, men när vi ätit klart blev det för varmt så vi var tvungna att gå in. Rolle började naturligtvis bli hungrig ganska tidigt framåt eftermiddagen, så vi åkte in till Växjö och Pizza Hut där vi bjöd vännerna på pan pizza. Sen satt vi där i och snackade och njöt och så delade vi på oss vid halv åtta. Dom åkte hem sina 15 mil till Smålandsstenar och vi åkte dom 4 milen "hem" till huset. 
Och vad hände i natt; Det var återigen ett jäkla oväder med blåst, regn och åska!


Idag åkte vi över Vrigstad till Värnamo och där åt vi på ett nytt Rosegarden - ett ställe med asiatisk buffé. Jättegott och massor med mat, vilket Rolle var extra glad över. Själv fick jag problem med min hopsnörning av matstrupen (gastric bypass). 
Nåt fastnade och jag var tvungen att åka iväg och kräkas upp all god mat. Inte så kul! Men man får vara glad över att jag inte behövde åka till sjukhus och få biten borttagen!!
I morgon ska vi till Vrigstad igen men då besöka deras stora marknad. Jag som inte är så intresserad som Rolle ska ta med mig en bok så jag - och Santos - kan vila mig i bilen ibland. Man är bara glad över att det inte längre är så vansinnigt varmt.
Nu ska jag dock göra i ordning nåt att äta, nu börjar även jag bli sugen. Man har ju en helt tom mage.....

SUSIE

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Naturen djäklas verkligen med oss i år. Här blåser det hemskt, men något regn, förutom några torkdroppar i morse har inte synts av.
Hoppas att ni får en fin helg, eller är ni på väg hem nu??
Kram, Ingrid

Marit Sønstebø sa...

Flotte bilder av sommerfuglene! Vi har hatt noe av det samme været med regn og vind. Jeg er veldig glad for regnet vi fikk.
God helg!

Carina sa...

Eldiga färger och fina fjärilar du visar :)

Ha det gott! Carina

Villrose sa...

Det var sommerens drama :o Stakkars Santos.
Jeg ventet på stormen som var varslet i går. Bar inn eller la ned alle løse gjenstander. Bandt grundig opp og fast alle tomatplantene som står ute.
30 000 i vår kommune mistet strømmen, men heldigvis ikke vi. Trær falt blant annet over noen biler, og båter slet seg løs fra bryggene.
Håper på en bedre fortsettelse for dine fridager!
Ha det godt,
klem

Lena i Wales sa...

Vilket drama! Ibland blir inte allt som man tänkt sig.
Gillar inte åska efter at jag en gång nästan blev träffad, det skrämde mig.
Tänka vad vi är beroende av el, får en att verkligen tänka till.
Hoppas fortsättningen för er blir bättre!