KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 17 mars 2018

OMMÖBLERINGEN NÄSTAN KLAR

Vädret är så fruktansvärt trist, jag kommer faktiskt inte ihåg när det var så här förut. För dåligt har det naturligtvis varit under åren, men inte sen vi flyttade hit till Gotland - alltså för 15 år sen. 
Så vad hittar man på då!? Jo, när man inte har annat att sysselsätta sig med så får man "vilda" idéer helt plötsligt. Och nu är första steget avklarad....

Skrev för ett tag sen att det var dags att göra något åt vår Abstractahylla i vardagsrummet. Den har alltså hängt med väldans länge - förmodligen för att vi har gillat den - men nu har några yngre förmågor som gillar 70-talsstilen köpt den. 
Så här - se nedan - tjusigt fick vi ha det tills vi bestämt oss och fått hem den nya ersättningshyllan. Inte så snyggt precis, men det var ju bara tillfälligt. (Om du undrar vad det är för galler nedtill på väggen så är det utsuget till vår luft/värmesystem.)
 
Så fick vi hem hyllan/skåpen, men sen har det tagit några dagar att klura ut och få till det hela. Samt flytta runt "konstverken" på väggen samt få upp - åtminstone en del - prydnas/dekorationssaker. Men nu är det halvvägs klart i alla fall.....
Min dröm om att få olikfärgade skåp och skåpluckor sprack på att den hyllan (dansk) hade kostat oss runt 50.000:-, och SÅ snygg var den inte.  Dessutom väldigt opraktisk eftersom det inte fanns några luckor på kuberna. Snacka om att man måste damma varenda dag för att hålla det snyggt...och efter att ha blivit av med dom svarta hyllplanen i den gamla hyllan så ska det bli så skönt att slippa det!

Det jobbigaste var att välja ut dom tavlor som skulle få vara kvar. Det är alltså mitt jobb det här med tavlor och dekorering. Det slutade med att jag flyttade isär dom kvarvarande tavlorna och att en tavla flyttades till väggen ovanför vitrinskåpet. Den som hängde där tidigare åkte in i garderoben. Alltid hittar man väl någon plats för den så småningom.....


Det är alltså den ljusa tavlan till vänster som flyttats hit. Nu är det bara ett par jobb kvar att göra här inne. Först och främst så ska dom hemska dubbeldörrarna in till vardagsrummet bort, sen ska någonting sättas längst ner i hörnan efter dom nya skåpen.
Vad vi ska ha där är inte riktigt klart än. Fast det jag vill ha var en stor golvkruka, men när jag såg att just den typen jag ville ha kostade mellan 10.000/15.000:- så har jag valt bort det (konstigt *fniss*).  
Så vi får se vad det blir. Just nu står där ett litet svart skåp med en keramikkruka på. Det får duga tills jag hittar nåt fint - eller kanske kul..... 

Susie8 kommentarer:

Ingrid sa...

Bra jobbat Susie!
Du är en duktig inredare. Jag skulle önska att jag hade några såna talanger, för jag har absolut noll koll.
Vädret ska vi bara inte tala om, fast just nu skiner solen och har så gjort ett bra tag. Man kanske skulle ta och gå ut en stund?
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Hej. Vad fint det blev, Du kan du.vi har lika trist väder. Men ser fram emot måndag då Sibylle och äldste sonen kommer på en snabb visit, på väg till den yngre som ska fylla 50 år.Något med TV är vaj det har med viasat så vi får se om det blir något nascar imorgon. Kram till er båda.
Boel

Anita sa...

Åh så kul att få se och så snyggt det blev! Har undrat om det skulle bli något av dina planer och så är det i princip klart! Först blev jag lite chockad måste jag säga, när jag såg andra bilden uppifrån utan att ha läst texten. Jag tänkte att "nä men det där där var väl ändå inte så snyggt" :) Jag måste säga att jag gillar dom blå nyanserna. Väggen vid vitrinskåpet har en väldigt vacker färg. Och mattan som skymtar fram! Supersnygg! Dom "hemska" dörrarna tycker jag var snygga :) Men dom verkar oerhört opraktiska, tar bort massor av plats så jag förstår att du vill ha bort dom.

Vintern fortsätter här också! Tvåsiffrigt minus varenda morgon jag kliver upp. Solen skiner i varje fall, alltid något. Men jag vill ha vår nu!

Kram Anita

PS! Gissa vad jag gjorde igår! Jo jag köpte en ny kamelia :) Ska skriva om den i veckan och lägga ut bilder.

Bosse Lidén sa...

Aha! Det är det du sysslat med. Perfekt tid med tanke på vädret utomhus. Måste ge dig beröm. Du har talang för inredning. Jag gillade skarpt de olika färgade danska "skåpen" men eftersom jag älskar blått var detta ett bra alternativ. Snygga tavlor! :)
Kram Bosse

Rosor och ruiner sa...

Snyggt - och praktiskt med dold förvaring! Jag har nåt liknande vid teven, fast vita luckor.

Ha det gott !
Gunilla

Veronica sa...

Snyggt!

Du har det verkligen "modernt" Jag är lite mer tillbakadragen när det gäller inredning. Mycket gammalt.
Och kanske lite trist?


Men i trädgården gillar jag att leka :D Har du hört att det finns en ny länksida?
Eftersom blooming friday verkar ha gått i graven så är denna bra :)
(finns länk i min blogg)

Kram

Carita och Bertel sa...

Kul att göra lite förändringar när allt utomhus är så otrevligt. Det känns i alla fall roligt ett tag tills man vill ha någon förnyelse igen. Men snart kan man gå ut och då får man glömma bort inne. Ha det fint. Carita

Evas Kvarnaro sa...

Snyggt skåp, passar in bra där - kul att kunna förändra.
Kommer tid kommer råd, (med era tavlor).
Jag har inte möblerat om här sen vi flyttade in 1984, andra möbler har visserligen flyttat in men det är svårt att möblera här.
Så modern som du är jag inte, fast jag gillar din stil, men den stilen passar inte hos oss. Ja då låter jag bli att fundera på detta ämne, hihi
och koncentrerar mig i stället på att möblera i trädgården.
MEN det lär väl dröja i år . . .
Vi haft en fantastisk fin solig dag fast snön finns kvar,
hoppas du kan få njuta i solen i morgon onsdag, ser att ni ska få solsken då.
Solskenskram/ Eva