KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 8 maj 2017

LITEN TRÄDGÅRDSRUNDA

Det är dags för ett nytt inlägg, jag har fotat massor i trädgården under helgen. För det är ju nu det händer.....alla blommor börjar slå ut!!

Till att börja med kom alla dynor och en del dekorationer ut på altanen i fredags efter det att den delen av golvet som Rolle laserat på torsdagen hade torkat. Sen gjorde han iordning grillen borta vid vattentappen. Därefter baxade han - med lite hjälp av mig - upp den på altanen, den är rätt tung och den står i garaget hela vintern så vi har ju gjort det förr. I år blev det dock extra tungt beroende på att Rolle laserat den närmaste trappan och vi ville inte gå i den.

Rolle laserade ytterligare en sektion i lördags och jag grävde upp alunrot och delade.
Därefter blev det lunch på altanen och på eftermiddagen en drink och så grillade jag fläskfilé.
Säsongens - och årets - första grillkväll. Det var ett underbart skönt och varmt väder - då - så det gällde att passa på att njuta!

Igår var det också varit vackert väder, men isande vindar och bara +10 grader. Inte skönt alls,
så det blev ingen söndagslunch på altanen.
Det enda jag gjorde i trädgården var att få ner alla alunrötter samt grovrensa en liten rabatt på baksidan. Sen var man helt stelfrusen! (Det gröna i rabatten är prydnaslök och några tulpaner som jag sparat.)

I går kväll när Santos och jag tog en prommis så gick jag en runda på tomten. Som vanligt började jag fota vid infarten. Här ser man dom 5 planteringarna av färgglada hyacinter på baksidan av rosenspaljén. Nästa år blir det vita & rosa hyacinter, ljusrosa allium och vita/grönbrokiga och rosa tulpaner bland alunroten i rabatten framför!

Om du undrar vad det är för ogräs som jag fotat så är det faktiskt vilda orkidéer i diket vi infarten. Även en gullviva ser jag nu.....

Men det här ovan är faktiskt ogräs - violer som tagit sig in i stenhörnan!

Här är några av dom narcisser som slagit ut i parken och så den finaste av alla blommorna ;
Santos Bloom!

Några tulpaner - förutom dom vita jag visat tidigare - är på gång!


Lite halvvilda partier med julros och gulsippor...

...samt dom sista blåsipporna nedanför vildapeln i parken.

I parken växer massor av små träd, bl.a. det här hängande japanska körsbäret.

Så var rundan i parken klar, även om det fanns massor av narcisser där ute - men man kan ju inte
fota varenda en! På grund av kylan, som först skadade forsytians blommor, har den sett till att den fortfarande blommar fint. Hoppas den håller sig till helgen.....

Sen lite vivor i den helt orensade murrabatten på baksidan - som jag inte hinner rensa innan min väninna kommer på torsdag. Och jag har inte tagit en enda bild på "gräs- och bamburabatten" nedanför poolen, det vågar jag inte, den ser ännu värre ut.
Ska se om jag kan få hjälp av Rolle idag att såga ner dom höga vissna prydnasgräsen annars får jag  skämmas.....

Det är inget kul idag, det har kommit snöblandat regn - på tvären!!!

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Så vackert det redan blommar vid dig Susie!
Ni har det så himla fint!
Kram, Ingrid

elisabeth sa...

Vacker trädgård du har !

Ölandsvindar sa...

Hur länge ska vi behöva stå ut med det här växlande vädret? Först isiga kulingvindar hela dagen i går och nu ett snötäcke på marken. Visserligen väldigt tunt och redan borta på de flesta ställena men ändå! Det är ju redan den 9 maj! Och du, de där violerna skulle jag ha VÄLDIGT svårt för att rensa bort. Så blir det som det blir i min trädgård också, hahaha!
Kram /Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Så vackert det blommar i din trädgård, jag fattar inte att växterna bara vill och orkar i detta växla de väder.
De. ena stunden går man utan strumpor sen snabbt på med vinter kappan och varma kängor. Inatt fick tulpanerna en halsduk om stjälken hi hi . . . stackare vad de frös.Vi täckte över så mycket vi kunde men froste. förstör mycket ändå, minus 6 gr inte bra alls.
Så fin solig förra vecka och nu åter kyla man blir smurrig . . . .
Jag har läst ifatt mig av de andra inläggen vill ej missa något, vacker bukett till en åldrig dam. Tänk om man få så många år.
Ja du vet precis hur jag längtar efter Ludde jag måste hålla igång med diverse göromål för när Ludde kommer ska jag bara gosa och leka, hi hi . . .
Susie ta nu det lugnt i trädgården ingen tar jobbet ifrån dig fniss
Ha en fin vecka kram/Eva

Evas Kvarnaro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Rosor och ruiner sa...

Nej igår var det inge vidare väder! Idag bättre, gick just en promenad hem från jobbet med vinden i ryggen och det var riktigt skönt! FInt du har det!

Kram Gunilla

FREEDOMtravel sa...

Fina bilder! Man längtar verkligen efter värme nu! Den var ju här ett kort tag ... men nu har vi snö!!! Borde vara förbjudet i maj tycker jag ... ;)

Anja C. Hill sa...

Hej Susie!
Så långt våren har kommit hos dig. Och det väldigt städat ut också så att jag tror att du kan ta det lugnt när det är kallt och ogästvänligt ute en dag ;-)
Men jisses att ha så många vilda orkidéer på tomten! Vilken skatt!

Ha det gott i ditt vackra paradis!
/Anja

Anonym sa...

Härlig uterum ni har!
Ser verkligen vårlikt ut hos dej nu. Hoppas inte det snöblandade regnet förstörde alltför mycket.
Här i Wales är våren långt kommen.

Bosse Lidén sa...

Vilken underbar trädgård ni har och ni bor verkligen fint. Vad mycket som är på gång hos dig. Det är något visst med första grillningen och även säsongens sista.
Kram Bosse