KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 2 maj 2017

BLEKA BLOMMOR OCH SORG

Den första bilden jag visar idag är på en begravningsbukett. Ämnet är naturligtvis sorgligt men kära Inga-Lisa, som blev hela 92 -och var min kusins änka fick en så vacker bukett på begravningen idag att jag ville visa den. Den är från oss tanter i Dvärgarna samt min kusins man Tommy och Rolle.

Det är Josefin på Begravningsblomma i Jordbro som har gjort buketten! Hon vet precis vad jag vill ha och vilken smak jag har. Så jag anlitar ALLTID henne när det är begravningar i Stockholm.
Hon gör fantastiska kompositioner, dessutom tar hon inte betalt för utkörning till begravningar i Storstockholm, så man kan lägga dom pengarna på vackra blommor istället!

Idag har både Santos, husse och jag varit ute. Fast Santos gjorde inte så mycket nytta förstås.....
Du undrar naturligtvis nu vad Dvärgarna är för något. Det är en liten klubb för några "tanter" (fast alla var inte tanter när vi startade) och den var min mamma och jag som drog igång det hela för massor av år sen.
Medlemmar var då Christina (min bästa väninna) Kerstin (mammas väninna), Maj (min faster), Ulla (min moster) och Inga-Lisa (min kusins fru). Monica (min kusin) och Sollan (en annan kusin) blev medlemmar först lite senare. Vi hade också en prinsesssa (det var Anna-Lisa min äldsta moster) och en prins, hennes gubbe Georg som sommartid bodde utanför Mjölby. Alla andra bodde i eller utanför Stockholm.

Här är halva rabatten - den högra - rensad. Tog en timme.....
Tyvärr är numera endast Christina, Kerstin och jag kvar av dom ursprungliga. Med tiden så avled dom äldsta. Till att börja med träffades vi en gång i månaden, men så flyttade jag till Gotland och träffarna har väl mer eller mindre runnit ut i sanden. Men vi håller kontakten i alla fall, men nu har alltså ytterligare en ursprungsmedlem avlidit. Att ta med några nya är inte heller längre aktuellt.....

Hela rabatten tog 2,5 timme att rensa, sen var jag helt slut - är ju inte bra från förkylningen ännu. Det var otroligt mycket ogräs, trots att den rensades förra våren. Det gröna som är kvar är prydnaslök, alltså någon typ av Allium och dom vill man ju spara.
Det vi gjorde på träffarna var att äta och dricka gott, samt snacka - snacka - snacka! Det var alltså inte frågan om att sy eller sticka eller göra något som helst nyttigt. Sen la vi lite pengar i en kassa och så en gång om året gjorde vi något extra kul för dom.
T.ex. hade femkamp på Grönan, vi åkte till Solvalla och gick runt i stallen samt åt middag (och spelade lite naturligtvis), vi åkte till prinsen och prinsessan i Mjölby och festade en hel helg.  Ja, vi gjorde massor av kul under åren som gick. Som du förstår är det här något jag verkligen saknar.....Vad sägs om lökarna jag valt till rabatten, alltså dom som ska planteras i höst.
Innan dess blir det rödbladiga alunrot som bottenplantering, samt några enstaka högre sommarblommor i vitt eller rosa. (Om jag inte får något annat för mig.)
Tänk vilka bleka färger jag har valt, jag som alltid brukar vilja ha riktigt starka färger. Men...man är väl inte sämre än att man kan ändra på sig!

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var verkligen en enormt vacker begravningsbukett. Att du anlitar Josefin förstår jag mer än väl.
Dvärgarna, vilket roligt namn, men ni verkar ha haft det trevligt på era möten.
Ha en fin fortsättning på den här första majveckan!
Kram, Ingrid

Anni sa...

Mycket stilig bukett, vilken skicklig florist du har funnit!
Förstår hur tråkigt det är att inte ha dvärg/tjejträffarna längre, jag är så glad och tacksam över mina olika gäng.
Din rabatt kommer att bli ursnygg med de färger du valt, fast just nu vill jag inte alls tänka på höstens plantering!

Anonym sa...

Vacker bukett, men sorligt tillfälle.
Trevligare är dock att våren verkat har kommit till dej!

Charlotta sa...

Fin bukett till begravningen. Jag vet att många idag väljer bort blommor till förmån för gåvor till forskning eller organisationer, och det är lovvärt, men blommor är ändå blommor och jag hoppas att den traditionen inte försvinner. ♥
Ha det gott, hoppas solen lyser på dig.

Rost och rädisor sa...

Mycket vacker uppsättning som jag är övertygad om gladde alla närvarande och släktingar. Här har det blivit allt färre blommor vid begravningarna och arbetade kransar och dyl ser man allt mer sällan.
Lätt att förstå att du saknar gänget och allt trevligt ni hittat på, men de fina minnena finns kvar.
Ha det så gott
/Anette