KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 4 april 2017

MORGONRUNDA

Nu på morgonen var jag så pass hyfsad att jag kunde ta prommisen med Santos - och naturligtvis tog jag med den gamla kameran. Så det blev lite nya bilder idag också.....

Bilden ovan tog jag från grinden ut mot parken och den fick lite trolsk känsla över sig i morgondiset.
Nu blev det inte speciellt långt jag gick, varken Santos eller jag kände för det, men han fick iaf kissa av sig ordentligt - och jag fick njuta lite av vårvädret. Fast det var lite kallt, bara +2 grader!

Ute i "parken" blommar hybridtrollhasseln för fullt och det är massor av narcisser på väg upp. Men det enda som kommer blomma till påsk är nog dom riktigt gamla små påskliljorna. Men det ska bli spännande när dom nysatta kommer igång och blommar.

Dom här tre odlingslådorna med spaljéer är till för dom tre sorternas tomater som jag har dragit upp. Plantorna börjar bli så pass stora nu att det är dags för omplantering, men jag hoppar över att sätta dom i stora krukor och går direkt till dom här.
Så idag ska Rolle få köpa lite lecakulor och så tre säckar med planteringsjord, sen får han ställa lådorna i växthuset och fylla dom. Därefter kan jag plantera när jag vill...och orkar!

Igår visade jag att det kommit upp några mörkt lila hyacinter i stenrabatten bredvid växthuset, men det bara hoppar upp en massa nu så här i mitten syns fler.
Vad det andra är för lökväxter kommer jag inte ihåg (Satt dom ju bara i höstas!), men jag tror att det är allium.

Den ljusblå scillan blommar fortfarande, men på nära håll ser man att blomningen nog börjar ta slut nu. Det finns dock massor av andra lökväxter här också,  det är såna som spritt sig alldeles själva.

Och så dagens krokusbild! Jag som trodde att alla var uppätna av skogsmössen och att jag inte hade några kvar!! Det var nog bara det att dom är lite sena här hos mig. Dom här är från rabatten under rosenspaljén vid infarten.
Dagens inlägg avslutas med en stilstudie på den nybadade och fräscha Santos. Han är alldeles mjuk och len och doftar underbart nu. Till skillnad mot när Rolle kom hem igår med honom efter en liten skogsprommis. Då luktade det sån här äcklig växt om honom.
Vet inte vad det är för något men det finns gott om dom här. Och när han har gått där dom tydligen finns så stinker hela han - och i hela rummet där han vistas!
Så det blev badning, torkning samt föning igår. Inte något han uppskattade precis - men vi!!

9 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Så bra att du börjar kunna röra på dig lite nu.Igår hade vi så kallt här och jag var bara ut en stund och rensade några jordgubbsplantor från bruna blad.Var stelfrusen när jag kom in.Idag är det dimma som jag hoppas lättar för då skulle vi få bättre temp.Har tänkt gå ut och jobba lite om inte min hand sätter stopp för det.Har mer ont nu mot vad jag hade innan operationen.Vad gör man vill ju inte operera en gång till.Suck
Kram/Gunsan.

Ölandsvindar sa...

Vi hade samma temperatur i morse och dessutom iskall dimma utmed kusterna. Men bra egentligen att våren inte går för fort. Just nu är vi oroliga för lilla vovven som börjar dricka alltmer Blir nog veterinärbesök endera dagen. Diabetes? Inte så bra prognos på det. Men..hon är tolv år och ett hundliv är ju inte så mycket längre i regel. Man får ta det som det kommer.
Kram /Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Ha ha ... vad är det för jädra jycke ni har som inte uppskattar att bli omhändertagen på det allra bästa sättet, badning, torkning och sen föning, jo jag tackar vilken servis.
Ja han ser lite slö ut nu, kanske lite snopen eller rent ut av 'purken' (sur).
Santos kanske gillade den där annorlunda lukten, ha ha ha . . .
Japp nu har jag klappat honom och sagt att han är så fräsch och stilig och att han borde visa lite mer tacksamhet. Men Santos bara fnyste . . .
Tack för härliga bilder, nu vet jag hur det ser ut hos er just nu, våren är här.
Hur går det med benet-ryggen ? hoppas det blir bättre för varje dag.
Jag ser att 'vädertavlan' visat dimma hos er idag, vi haft soligt och fint fast blåsigt.
Rolf och Mikael har börjat kapa ved, de är riktigt energiska nu men jag ber dem att
'ta det lugnt'. Det händer faktiskt att både ung och gammal får ryggont helt i onödan.
Må väl och sköt om dig/ Eva

Bosse Lidén sa...

Ibland måste de tvåfotade få bestämma. Hoppas Santos inser det innerst inne. :)
Vilken tur att du hade kameran med dig. :) Du har inte långt till att få njuta av allt vårligt som dyker upp. Jag uppskattar att det inte blivit för varmt. Vårsäsongen förlängs.
Jag gissar på att det inte kommer att dröja speciellt länge förrän du sätter igång. Det kliar säkert i dina fingrar.
Kram Bosse

Carita och Bertel sa...

Det är bra att röra på sig så mycket man kan tror jag, man får röra på dom delar av kroppen som går att röra på. Härlig bild, den mot parken, så vackert.
Vi har haft bra väder många dagar nu, lite kallt på natten och mornarna. Det är perfekt för det får inte gå för fort nu, då hinner man inte njuta av allt som kommer. Jag har inte ens sått mina tomater än, jag brukar alltid så för tidigt så att dom bara blir gängliga. Nu ska jag ge mig till tåls lite till. Ha det fint. Carita

Ingrid sa...

Så skönt att du kan ge dig ut på en promenad nu och fina bilder fick du också med dig hem.
Santos är väldigt fin där han sitter!
Fortsätt krya på dig!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Hejsan, jag var lite deppig på grund av att rådjuren ätit upp så mycket av mina vårlökar här i Valbo, Gästrikland trots att jag nätat in rabatterna. Men snödropparna lämnar de ifred och den rosa vårljungen. Insåg att jag ska satsa på dessa nästa år. Gick in för att fika och söka på internet hur man förökar vårljung då såg jag en kommentar från Dig, Susie på Stjärnarve. Blev nyfiken på om Du bodde på Gotland. Döm om min förvåning när jag insåg var Din trädgård ligger. Var gång jag åkt förbi så har jag beundrat alla trädplanteringar ni har. Jag har haft sådan lust att stanna och prata träd med er! Tänk vad världen är liten. Vi har ett gammalt hus mellan Rone och Ronehamn; Ålarve. På söndag åker vi ner för en vecka som vi längtat efter. Vi drömmer om att så småningom kunna flytta ner. Jag blev på gott humör igen av att läsa lite om Din trädgård och förstå vilken det var- allt pga rådjuren... varma hälsningar, Johanna Steinberg

HWIT BLOGG sa...

Härligt att du är piggare :) Hm, undrar vad det kan vara för växt tro, inte kul med en hund som luktar "skunk" hi hi...söt är han i alla fall!
Ha en fortsatt skön vecka nu, ta hand om dig.
Kram från Titti

Anja C. Hill sa...

Chile har jag övervintrat två plantor. Tomatsådder är ett måste! Gyllenlack är en favvo även hos mig, och just den färgen som du har plus en vit. Och, jag gör som du, köper färdiga plantor av penséer. Fast, jag funderade på om jag inte tar och provar att så några rufsiga sorter nästa vår.
Allt gott till dig!
/Anja