KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 30 april 2017

JAG FÅR ALDRIG NOG...

Idag är det valborgsmässoafton och normalt brukar vi då ge oss av någonstans och titta åtminstone en liten stund på någon brasa innan vi går en runda med Santos. Men icke så i år!
Det lär bli som den senaste veckan; Man sitter en antingen inlindad i den elektriska värmefilten framför TV´n  eller ligger nerbäddad i sängen under ett berg av filtar.

Längst bort i "parken" har jag satt massor av små påskliljor runt dom blivande träden/buskarna.
Jag är alltså fortfarande förkyld. Är inne på 8:e dygnet, men det värsta är att nu är Rolle det också.  Kommer ju inte som en överraskning precis, så nu väntar jag bara på att Santos ska börja hosta och snora han också.....

Dom små jättesöta påskliljorna jag satt är i gult och svagt orange - och ska förvilda sig lätt! Man kan ju alltid hoppas!!
Det är så att jag ibland kallar min gubbe för Doktor Bloom. Han kan allt om ens tillstånd och vet precis hur man ska sköta det, men själv lyssnar han aldrig på goda råd. Den här gången lovade han också att han inte skulle bli dålig, men det höll han alltså inte!
Dom sista pärlhyacinterna under en liten  hägg i parken.....
Förkylningen gör att vi inte kan göra någonting, men i fredags var vi tvungna att åka söderut för att hämta växterna som kommit från Öland. Och det var väldans trevligt, trots att man försökte hålla sig på sin kant - alltså för att inte smitta vännerna!

Magnolia i full blom...trots att en del blommor blivit frostskadade!
Och trots att Burgsvik inte ligger speciellt mycket längre söderut, c:a 3-4 mil, så märktes det i deras trädgård. Det blommade både här och där, men framförallt hade både buskar och träd brutit längre än här hos oss. Jag tröstar mig dock med att vi var tidigare än på fastlandet för en gångs skull! 

Förutom dom Ölands-växter vi hämtade fick jag också en stor Bougainvilla som ska få rosa blommor och en kanonviska. Dom två hade våra vänner dragit upp alldeles själva.
Alla plantor är placerade i växthuset där jag - eller Rolle - får öppna dörren varje morgon, annars blir det alldeles för varmt trots två ventilationsfönster. Värmefläkten står också kvar, för vi har haft ner till -5 på nätterna i veckan. Bambun, pepparbusken och dvärgbenveden ställer jag dock ut varje dag.

Idag passade jag på att gå ett litet varv även i förträdgården och där har massor av hyacinter dykt upp nedanför rosenspaljén. Det är en favoritblomma och jag har en hel del starkt färgade.
På vägen hem från Burgsvik i fredags så var Rolle tvungen att vända och åka tillbaka. För på ett ställe hade dom en 10 m lång list nedanför det vita huset med bara ljusa hyacinter; Vita och rosa!
Och det var helt otroligt vackert!!

Passade perfekt att jag fick se dom här just nu, för det är dags att beställa lökar från Dix i Holland. Fast i år är det inte jag som ska sköta det. Har gjort det under alldeles för många år.
 Alltså, nu måste jag köpa på mig lite ljusa hyacinter - plus fler narcisser, tulpaner, allium m.m. m.m.
Tänk att man aldrig får nog! 

TREVLIG VALBORGSMÄSSOAFTON

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilket elände att ni nu är förkylda båda två! Det verkar som om förkylningarna är extra envis i år, men jag hoppas att ni snart är av med eländet.
Jaså, det är nu man ska tänka på lökar. Det brukar jag inte bekymra mig om förrän på höstkanten. Det kanske är därför det ser så eländigt ut i mina rabatter i år?!
Kram, Ingrid

Marit Sønstebø sa...

Så vakre bilder du viser! De små påskeliljene er så søte.
Det er da en lei forkjølelse du har fått! Det er forferdelig slitsomt å være syk i så mange dager. Fortsatt god bedring!

Klem

Ölandsvindar sa...

Näe, nog får man aldrig. Förståndet säger till mig att sköta om det jag har istället för att skaffa mer och mer, men förståndig behöver man kanske inte vara hela livet ut. Jag har inte hunnit upp till Boel ännu men det kommer nog det också. I väll ska vi upp och frysa i Byxelkrok. Bosse ska sjunga med Neptuni Drängar, som har ett framträdande om året, just på Valborg i Byxelkrok. Sköt om er nu och ta det lugnt.
Kram /Kerstin

Gunilla Teckenberg sa...

Vädret är väl inte så det lockar till utevistelse precis. Ni får bädda ner er framför TV apparaten och dricka något gott så ni glömmer bort förkylningen ett tag. Snart skall väl ändå värmen återvända till våra nordliga breddgrader.

Kram!

Marlise sa...

Hej Susie,
Erkältung, ihr alle beide,
das ist nicht gut.
Gute Besserung!
Das mit deinem Traum und der Kommentar von Eva,
das ist lustig.
Trotzdem, einen schönen ersten Mai.

Förkyldl, ni båda,
det är inte bra.
Få väl snart!
Den med din dröm och kommentaren av Eva,
Det var roligt.
Fortfarande, en trevlig första maj.
Kram Marlise

Marlise sa...

Ja, Austernfischer sind auch eine meiner Lieblingsvögel.
Das Wetter kann nur besser werden.
Selbst hier in meinem Garten,
sind einige Sachen erfroren.
Wir freuen uns auf Öland.
In 2 Wochen sind wir dort.
Aber von Öland nach Gotland, das ist ziemlich weit.
Früher
gab es eine Fähre von
Nord-Öland nach Süd-Gotland,
da hätten wir dich besuchen können,
aber jetzt nach Kalmar, dann Oskarhamn, dann Fähre...
zu weit.
Aber Byxelkrok und Klintehamn liegen fast nebeneinander,
nur die Ostsee ist dazwischen.
Wir winken zu euch hinüber :-)

Ja, strandskator är också en av mina favorit fåglar.
Vädret kan bara bli bättre.
Även här i min trädgård,
vissa saker är frysta.
Vi ser fram emot Öland.
I 2 veckor vi är där.
Men Öland till Gotland, vilket är ganska långt.
Tidigare vara en färja från
Norra Öland till södra Gotland,
så att vi kan besöka dig.
Men nu till Kalmar, då Oskarshamn, sedan färja ...
för långt.
Men Byxelkrok och Klintehamn är nästan bredvid varandra,
Östersjön är däremellan.
Vi våg över till dig :-)
Kram Marlise

Evas Kvarnaro sa...

Hyacinter är så vackert sköna med den ljuvligaste doften man kan tänka sig, helst ska den växa ute för då kan doften få blanda sig mer.
Så trist att även Rolle blev förkyld, men det brukar oftast smitta sina partner.
Igår var vi då i Norrahammar, många släktingar med ståhej skratt och sång blev det för Leonard 4 år. Leonard tackade var och en med kramar och typ orden, 'tack för att ni ville komma och fira min födelsedag och tack för presenterna'. Till sin mamma och pappa sa han, 'tack för att ni gjorde så här mycket fint till kalaset och för att ni bakade tårta och jordgubbspaj som jag älskar'. Ja du Susie man blir tårögd och rörd när denne kille pratar som en vuxen. Han har ett hjärta av guld och är väldigt snäll och speciell.
Givetvis tycker väl alla föräldrar och 'de gamle' att deras barn är bäst liksom, men jag lovar att denna killen verkligen är speciell och omtänksam. Jag har mött många ungar i mitt liv och även varit dagmamma så jag har sett och hört saker . . . .
Dy förstår att jag helst ville vara hemma på kvällen, det blev tv och vårsångerna fick vi höra där. Varje år blir det olika program för oss och man får anpassa sig efter andras önskemål också.

Solskens kramar till er/ Eva o Rolf (krya på er)

Marlise sa...

Dear Susie,
Yes, it would be nice to see you again!
Maybe...... sometime??
Greetings Marlise