KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 28 december 2016

BLOMMIG FREDAG - 2017

Veckans tema är alltså det kommande nya året - med allt vad det innebär. Ska inlägget handla om mina föresatser, mina önskningar eller det jag misstänker kommer hända. Eller kanske om alla dom sakerna?

Vi tog en prommis i Ronehamn vid Hus fiskeläge i förrgår.
Mina föresatser är att jag ska försöka återgå till mitt tidigare liv före canceroperationen(= FCO).
Ska alltså försöka gå ner i vikt - igen. Gick ju ner massor året innan, men sen fick jag stränga förhållningsorder av läkarna att inte banta (första gången i mitt liv *fniss*) efter operationen, under cellgiftsbehandlingen och under den enormt långa läkningsprocessen.


Min kropp skulle satsa på att bli frisk istället och behövde all näring den kunde få!
Vilket naturligtvis resulterat i att jag ökat dramatiskt i vikt. Men eftersom det nu äntligen slutat att läcka sårvätska 😊 kan jag nog snart börja dra in på maten igen. Känns lite som "pest eller kolera"! 😒

Hit med inte längre! Stigen slutar vid ett hus och åt andra hållet var det helt översvämmat!!
Dessutom ska jag också försöka få tillbaka åtminstone en del av min kondition som försvunnit totalt beroende på att jag inte kunnat röra mig ordentligt på 18 månader. Men jag har sen en månad börjat cykla varje dag på min motionscykel - och lite måste det väl hjälpa. Och snart börjar trädgårdssäsongen och då jäklar.....

Nej - där tänker varken Santos eller jag försöka gå över!
Dom två sista åren har ju inte precis varit dom roligaste, även om jag har klarat mig hyfsat ändå. Detta tack vare mitt goda grundhumör och att jag inte gett mig själv tillåtelse att grubbla för mycket så jag deppat ihop.
Det här bra humöret har jag föresatt mig att behålla och jag tror att det blir ganska lätt - om det inte händer något speciellt förstås.

Jag njuter av luften, solen och sällskapet!
Sen har vi det där med önskningar. Förutom att önska alla mina vänner, nära och kära samt mig själv att få vara friska (för det önskar sig väl alla), så tänker jag mest på vad jag önskar ska hända med och i trädgården under 2017!

Men solen sjönk ganska snabbt - den gör ju det den här årstiden - och då märkte man att det faktiskt var hela -2 grader!
Normalt sett har jag alltid massor av idéer den här årstiden. Dom vill jag sen alltid förverkliga omgående. Jag har varken tålamod eller någon lust att vänta eftersom jag vet att man faktiskt inte har hur mycket tid på sig som helst längre. Ska något ske, ska det ske NU!

Men...jag har egentligen inga riktigt bra, nya och fräscha idéer just nu. Det är bara det här med förträdgårdens mark mot "kohagen" som kanske kan vara nåt. Där bör jag göra någonting nu INNAN bonden avverkar alla träden (om han nu gör det nån gång). Annars kommer vi bo med ett kalhygge på både fram- och baksida av huset, alltså i en enormt blåsig "vindgata". Inte så kul.....

På hemvägen åkte vi förbi dom gamla husen vid kyrkan i Burs.
Fast det känns inte riktigt inspirerande. Men å andra sidan har jag inget annat "på gång" så jag får nog tänka till lite, sätta mig med en ritning och massor av trädgårdsböcker och planera något snyggt.
Då kanske jag inspireras och blir mitt "galna jag" igen!
För galen det tycker Rolle (som är enormt praktisk) att jag är ibland. Alla mina idéer går nämligen inte alltid att förverkliga rent praktiskt - vilket är jättetrist!

Tänk att det är så grönt ute fortfarande, trots att det snart är januari 2017!
Jag fick tidigare ett tips om att sätta prydnasgräs - och det tipset har jag faktiskt tagit till mig. Kanske några torktåliga små träd/stora buskar med stora gräs eller bambu (Som vill ha mycket vatten, hm!) emellan.  Och så massor av vårlökar.
Ja, det kan nog kanske vara något! Ska fundera och rita lite på det!!


Sen undrar jag alltid vid årsskiftena vad det är som kommer att hända under det kommande året.
För det mesta är det en massa roliga och trevliga saker, men ibland är det naturligtvis en hel del tråkiga saker också - fast dom tänker jag inte grunna på. Trista saker händer ändå utan att man behöver gå och oroa sig för dom INNAN dom händer!!
Nej, fram för ett positivt tänkande!

För mer funderingar runt 2017 gå till bloggen "Bland rosor och Bladlöss"!
16 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar ha varit mycket de senaste åren för dej.
Men nu har det vänt och det blir ett jättebra nytt år!

Evas Kvarnaro sa...

Hej Susie, 'det som sker det sker' . . . du kan väl sången med Doris Day . . .
Ödet bestämmer, vi kan inget göra, men det är ju klart att frivilligt ner till Syrien reser jag inte, det är att utsätta ödet för hårt tryck . . . .
Låt bli att tänka vad som kan hända vännen, men lätt att säga förstår- förstår dig ändå

Vilken underbar solnedgångs HEADER. Är det Gotlands solen som hälsar mig välkommen tillbaka ? !
Så mycket vattenflöden det blivit, Gotland behöver möe.

Nu ska vi gå till skogs, fast det börjat mörkna . . .

Varma kramar till er från oss/ Eva

Carita och Bertel sa...

Jag hoppas att du får ett underbart friskt år 2017. Gott Nytt År. Carita

Ölandsvindar sa...

Positivt tänkande är verkligen min melodi! Då kan vi sjunga ikapp då, hahaha! Lägga ribban på lagom höjd är också bra. Bättre att kunna höja än tvingas sänka. Nåja, så här under årets sista dagar kanske jag skulle ta itu med allt jag inte hunnit men borde... Äsch, jag skiter i det. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig och Rolle.
Kram /Kerstin

Anonym sa...

Med en positiv grundsyn på livet kommer man långt, både i med- och motgång. Jag önskar dig ett riktigt bra 2017 och hoppas du hittar något kul och uppslukande projekt att förverkliga i trädgården! :)
Gott nytt år!
Kram Kristina

Hélena Parmér sa...

Gotland! Som jag alltid saknar det när jag inte är där! Du kommer säkert komma på något och vara igång igen. Själv ska jag också ta itu med vikten och motionen. Har gått upp något alldeles galet det här året när jag suttit framför datorn på nätterna och redigerat och så klart ätit nattmackor. 16:e januari kör jag igång med min PT... han är tuff som attan så jag är superpeppad :-D

Ha det bäst!
Kram Hélena

Trädgård i Torslanda sa...

Hoppas du får ett friskt och kreativt 2017. Så kommer säkert idéerna att sortera upp sig i någon bra och logisk ordning.
//Helene

Jord under naglarna sa...

med ditt positiva tankesätt tror jag att 2017 kommer att bli ett kanonår! Angående vikten så kommer du ju att ha möjlighet att röra dig på ett annat sätt nu, både i trädgården och på era fina utflykter så det kommer att göra sitt till! Det kan väl vara en bra början?

Gott slut och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig Susie!

Villrose sa...

Masse lykke til med å komme i form igjen!

Både prydgress og vårløker er genialt :)

Rigtig godt nyttår!

Trädgårdsvägen sa...

Hoppas att du får ett riktigt bra 2017 som kompensation för de två senaste åren med många sköna stunder i trädgården. Gillar din solnedgångsbild med skogen&växter som siluetter mycket. Gott nytt år! /Charlotte

Anita sa...

Jag hoppas verkligen att 2017 blir ett bra år för dig Susie efter allt du gått igenom. Att du kan börja jobba i trädgården och njuta av riktigt långa promenader.

Ha nu ett riktigt bra avslut på 2016 och ett Gott Nytt 2017!

Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Fina bilder du visar och särskilt på dig! Roligt att höra att läkningen går åt rätt håll och att du är på G igen. Kanske behövs det inga planer, kanske är det lagom att hämta upp och finlira nån säsong. I alla fall känns det så för mig.
Ser ut som ni fått en del vatten nu, men jag gissar att det tar lång tid innan grundvattnet fyllts på. Här ligger det 1,5 meter under normalt.
Kram och Gott nytt 2017
/Anette

Maribel sa...

Hoppas det nya året blir riktigt bra.
Gott Nytt År!
/Marika

Evas Kvarnaro sa...

I år 'firar' vi in nyåret själva, ingen Sixten och ingen Hund Svea (hundvakt).
Ett riktigt trist nyårsafton väder, regn och hårda vindar.

Jag bjuder dig på tre fina citat som jag gillar.

*Rikta blicken på ljuspunkterna ! *
*Tänk vad vi orkar - i kärlek.*
*Det är en förmån att få försöka på nytt.*

Gott slut och gott nytt önskar vi er./ Eva och Rolf

Evas Kvarnaro sa...

Det vill jag lova inte var lite mat, men god låter det som, ja av mäster kock.
Vi åt också fisk på årets sista dag, det var Rolf som lagade den maten, mycket gott.
Ja säkert en släng av influensan, men är du redan på 'benen' ja då gick det kvickt över.
Idag tittar och lyssnar jag på nyårskoncert plus mer symfoniorkester, älskar det.
Krya på dig vännen, kram/ Eva

Yvonne Blom sa...

Fint med positivt tänkande, det behöver vi alla använda oss av för att lättare sprida glädje och godhet.
Du kommer säkert att kläcka många bra och galna idéer snart när året har tagit sin början. Lycka till!
God fortsättning vännen! Kram