KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 29 november 2016

OTROLIGT ÄCKLIGT!!!

Du som är kräsmagad - vilket jag är - ska inte läsa det här inlägget. Fast å andra sidan kanske det är nyttigt att läsa sånt här! Det blir dock ett mycket kort inlägg och inga bilder alls, det senare är kanske förståeligt!!

Det hela utspelade sig igår under middagen. Normalt sett har vi ofta fläskkotletter på söndagar, men vi hade ätit kyckling då så fläskisarna sparade jag alltså tills igår.
Jag gjorde ugnstekt mandelpotatis och en sallad och så satte jag igång att steka kotletterna. Jag brukar ge Rolle 90% av själva köttet och så tar jag benen och gnager på - det gillar jag.
Dessutom är det så att jag har lite svårt för fläskkött sen jag två gånger fått stopp i halsen vid min Gastric Banding och fått åka in och genomgå en gastroskopi. Inte skönt, jag lovar.....

När jag står där och steker kotletterna så upptäckte jag en liten levande larv/mask på spisplattan. Förmodligen kom den från fläkten ovanför trodde jag eftersom  det blåste så hemskt dagen innan att man hörde hur hela fläktsystemet stod öppet och det kom in vatten (smält snö).

Inget mer med det, man bor ju på landet, så jag stekte kotletterna klara och så satt vi oss till bords. Men jag var "lite" misstänksam och kollade det jag åt väldigt noga. Dessutom tog jag inget ben utan skar bort dom både till mig och till Rolle.
Gissa om jag helt plötsligt blev chockad när jag upptäckte två pyttesmå maskar/larver (nu döda - dom var ju stekta) på tallriken. Upp kom det jag hade i munnen och sen kunde jag varken äta potatis eller sallad! Allt föreföll väldigt äckligt!!

Det hör till saken att kotletterna gick ut först den 2/12 och att jag alltid tyckt dom som inte gillar fläskkött på grund av att det blir dåligt fort som lite larviga.
Nu tillhör jag nog dom larviga själv.....

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Å fy fan så äckligt.Tog du med dom till affären och visade.Måste ju ha varit fler som var angripna av mask.
Klaga klaga.Få pengarna tillbaka och ersättning För psykiskt lidande.Du kommer ju aldrig kunna äta fläskkotletter mer.
Tröstekramar till både dig och Rolle.
Gunsan.

Ingrid sa...

Fy så otäckt! Du skulle gått tillbaka både med kotletterna och maskarna. Tog du köttet direkt från förpackningen till stekpannan måste ju maskarna funnits där i köttet när du kom hem med det.
Nu kommer jag att granska nästa fläskkotlett väldigt noga!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Blääääääääääääää . . . . . dö-äckligt så jag spyr av blåtta tanken.
Men visst sådant kan hända, men jag tycker att just nu på vintern borde inte kött vara angripet av larver och maskar, om det hade varit i sommarvärmen så . . . .
NÄ fy farao säg till i affären vad du hittade, det sägs att larver har mycket protein
i sig för de äts på flera platser i världen. Men det måste väl i så fall vara sådana larver som de plockar direkt i skogen under trädstammar och annan vegetation.
Men för min del får de behålla allt sådant, urk urk . . .
Jag skulle vilja se din ansiktsmask, hi hi menar ansikte, vad sa Rolle åt han vidare ?
Ja jisses, som det kan bli, må väl kram/ Eva

Agnetas sa...

Hej Susie Bläää så äckligt, det måste affären få reda på så det inte finns flera larvkottletter där i kyldisken och pengarna bör du få tillbaka.//Agneta

Anonym sa...

fy så äkligt. Du måste gå tillbaka till affären och klaga!!!Det här är några år sedan jag hade köpt SVENSK fläskfile. Berra gick till grannen en stund, kom hem och undrade vad faan det luktade, det var fläsket som lutade ruttet och köttsaften va gråaktig. Tillagade aldrig den, den fick gå ut i soporna. Ringde affären 18 mil bort och sa som det var. Fick en ursäkt och pengarna + lika mycket till insatt på mitt ICA kort. Datumet var flera dagar bort. Ibland har man turen med sig.
Kram

Anonym sa...

Susie det var ju jag som skrev om fläskfilen.
Kram Boel

Gunilla Teckenberg sa...

USCH! Det kan bli svårt att äta fläskkött utan att påminnas om detta även om sannolikheten att det skall hända igen är försumbar. Jag äter inte fläskkött så det känns bra när jag läser vad ni råkat ut för.

KRAM!