KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 5 oktober 2016

TREDJE FÖRSÖKET

Det här är faktiskt det 3:e inlägget jag skrivit sen i söndags, men dom andra två har jag  av olika skäl inte lagt ut. Får se om jag nu kan "stjäla" något från dom och föra över hit!
Det som nästan är det viktigaste just nu är vädret, det är ganska kyligt - och så blåser det alldeles förskräckligt. Se videon nedan. Ledsen att den blev lite konstig på slutet, men ibland blir det så när man inte tänker sig för!
Har försökt redigera den utan att lyckas!!Annars är väl det allra viktigaste det här med eventuell operation. Så det jag gjorde i måndags var
att "som vanligt" vänta på att bli uppringd från sjukhuset. Nu var det ju inte längre varken augusti
eller september!

I våras när överläkaren som opererade mig ringde så sa han att dom vill operera om mig. Alltså ta bort hålan under överhuden på magen som tydligen blivit kronisk och sen göra snyggt efter dom fult läkta hålen. Det senare bryr jag mig inte om, men jag vill nu efter snart 1,5 år sluta läcka!
Men inte 17 hörde dom av sig, varken på telefon eller med brev!!


Läkaren berättade att det tydligen skulle bli en ganska okomplicerad operation, men den skulle behöva lite mer avancerad och lång eftervård. Jag så då ifrån att jag ville inte att det skulle ske under sommaren - och det höll han med om. Istället skulle han notera att kirurgaveldningen skulle kalla mig till förundersökning under aug/sept.

För 10 dagar sen ringde jag avdelningen och frågade vad som hände - men dom hittade ingen notering! Alltså skulle den syrran prata med läkaren ifråga och så höra av sig inom kort. Vilket alltdå ingen gjorde!!


I måndags eftermiddag ringde jag igen och då var jag ganska arg och sur. Den obekanta och för mig helt nya syrran lovade se till att läkaren ringde mig igår c:a klockan 10.00. Och till min otroliga häpnad så ringde han prick tio!


 Han var extremt trevlig och även han undrade varför ingen hade kallat mig till förundersökning. Han skyllde alltså ifrån sig. Vem som gjort fel vet jag inte - och bryr mig inte om heller!
Nu ska jag kallas inom kort till kirurgen för inskrivning, sen blir det operation och då finns det två alternativ - beroende på hur det ser ut när dom öppnat upp hålan på magen.


Det ena är att det ser riktigt bra ut och att dom bara behöver sy ihop mig. (Den önskar jag helt klart att det blir.) 
Det andra är att dom behöver göra ett ingrepp, sy ihop mig inuti och sen måste jag få ett s.k. tryckförband. Det betyder att hålan sätts under tryck, en kateter går ut till en pump och en vätskebehållare som bärs i en väska. Allt måste skötas sterilt varje dag av proffs - så det kan alltså inte Rolle hjälpa mig med. I båda fallen trodde han att jag bara skulle behöva ligga på sjukan
över natten.


Eftersom jag misstänker att det blir det andra alternativet, så tror jag att man ÅTERIGEN får börja åka till VC i Klinte eller Hemse varje vardag, samt kanske Visby i helgerna. Trist och jobbigt, men om det betyder att jag blir av med det här på några veckor eller en månad så är det helt OK!
Håll tummarna!!

Roller har tagit in alla trädgårdsmöbler samt burit in krukorna med växter som ska övervintras i växthuset. Han har också bytt ut fläkten mot en termostatstyrd värmefläkt, så nu ska det bli spännande att se hur den fungerar. Men jag misstänker att vi förutom den, växthus byggt mot vägg samt isolerat golv, också behöver skydda växterna på något mer sätt. Kanske bubbelplast för glasen, eller kanske runt växterna, eller.....
Ja, jag vet ju inte. Jag är ju nybörjare, så ge mig tips!

Den amerikanska lyxpannkakan som vi skulle ha till middag i söndags var nästan oätlig, så det var tur att vi hade ätit den underbart goda "Evas Polska Tomatsoppa" innan! Receptet jag hade fått på pannkakorna måste det varit något fel på.....

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Jag håller tummarna!!
Kram Gunilla

mammi sa...

Blir alltid lika glad jag ser er underbara trädgård. Här är det så torrt att t.o.m Kirskålen slokar. För övrigt är vårt liv likadant som det varit i alla dessa år. Har "problem" med Trafikverket som inte följer de nya lagarna, som jag läst om här. Hur kul är det att sitta att titta på alla paragrafer, moment, undantag och jag vet inte vad. Har kontaktat de "högre" på trafikverket, men det går lika bra att ta ett snack med brevlådan. Trots bevis vi har, vägrar den som är "ansvarig" att så mycket som att tala i tel. Alltid tele.svarare, vad han har den för fattar jag inte. Ringer aldrig upp. Jag går ju hos ett "proffs" som försöker hjälpa mig över detta H-te jag befinner mig i. Var hos henne i dag, och eftersom jag alltid vidarekopplar tel. till mob. när jag inte är hemma, så ringer hon upp mitt under mitt läkarbesök. Vi måste ha en fast el. p.gr.a att vi har larm till hemtjänsten, som endast går via just fast tel, så jag vidarekopplar det så fort jag är utanför tomten.
Rådet jag får av många: bry dig inte om att tänka på det. Kanske är lätt för en del, men inte för mig.
När jag kom från doktorn i dag, var vårt barnbarn här och hade festfixat en massa, vilket jag blev oerhört glad över. Vår kökshall kände jag knappt igen, efter hennes "framfart"
Uno har blivit mycket bättre efter hans senast sjukhusvistelse, hoppas det håller i sig. Nu har jag gnällt färdigt. Elvis har blivit så lydig att han går ut med mig utan koppel. Har ju en intensiv trafik här ute på "mitträckesvägen" Han ligger hos mig varje natt, men om jag lägger mig en stund på dagen skall han ligga som en halsduk runt huvudet på mig. Tyvärr blar han nog aldrig helt lydig, räcker med att han tittar på en och lägger huvudet på sned, sen är man såld.
Ha det så bra ni 3
Kramar från oss 3.

Anonym sa...

Trevlig med video från er trädgård, och nog verkar det blåsa.
Ja, vilket ståhej med sjukvården, känns tyvärr igenkänt.
Hoppas nu att allt ordnar sig och att det blir alternativt som verkar enklast.
Sköt om dej!

Anonym sa...

Jag har följt din blogg under många år och blir alltid inspirerad. Litet skillnad är det väl med mina ca 100 m2 odlingslott mot er stora trädgård!

Det jag egentligen ville säga är att jag hoppas det går bra med din operation! Jag tycker du är fantastisk, som knappast klagar, fast jag förstår att det ibland måste vara mer än besvärligt. / Siv

Yvonne Blom sa...

Det är både häftigt och läskigt med kraftig blåst. Vi var kvar på Öland tills i tisdags och under natten skakade det rejält i husvagnen. Jag fick löfte av min man om att stanna kvar på ön om det skulle blåsa lika mycket på dagen, men det lugnade ner sig så att vi kunde ta oss hem.
Hoppas att de lyckas fixa ditt hål i magen så att du äntligen blir av med ditt elände! All lycka önskar jag dig vännen!
Kram

Anonym sa...

Hoppas att allt ordnar sig med operationen, Bra att du har så bra humör. Jag tror på bubbelplast, det har jag en väninna i Åakilje som kör med i sitt växthus på våren när det inte har blivit lite värme dygnet runt. Håll oss underrättade om operationen. Kram Boel och Berra.