KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 7 oktober 2016

"LIEBSTER AWARD" hos Lena

En av bloggarna jag läser med stort intresse är Lena i Wales. Hon berättar så mycket trevligt och intressant om Wales där jag varit ett par gånger. Just den här gången så hade hon fått en utmärkelse och med den en uppgift om att svara på frågor.

Följ med på en liten morgonprommis: Det första som möter oss när vi går ut är ett litet collage!
Och även om inte jag blev utvald till att föra stafettpinnen vidare genom att svara på några frågor från Lena, så tyckte jag idén var riktigt rolig och svarar på frågorna ändå.
Tror inte att det gör något.....*fniss*

Här är ett typiskt naturligt höstcollage!

Lenas 11 frågor var:

1. Vad handlar din blogg om i stora drag?

Om min trädgård och den vackra naturen här på Gotland - men den är också en liten dagbok och en möjlighet att lätta lite på det man har på hjärtat.


2. När började du blogga och varför?

Det var för massor av år sen när jag hittade en site som handlade om
trädgårdar. När exakt kommer jag inte ihåg, så länge sen är det..... Varför: Se svaret nedan!3. Vad har bloggandet gett dig i ditt personliga liv?

MASSOR! Framför allt en möjlighet att få kontakt med likasinnade och få veta vad som händer hos och med dom (har alltid varit intresserad av människor), att få en möjlighet att skriva av mig det som man går och funderar på samt - naturligtvis - ett ställe att publicera alla bilder jag tar av trädgården.


Elefantgräset som numera står i diket mot kohagen ute i parken. Det växer massor av fina växter där eftersom vi använder diket som avstjälpningsplats!
4. Har du träffat några av dina läsare, som du inte kände tidigare?

Ja, till min stora glädje - och det har t.o.m. blivit så att jag blivit riktigt god vän med några av dom!


5. Har du något från ditt yrkesliv som du vill dela med dig av eller vars erfarenhet du kan använda i ditt bloggande?

Vet inte om mitt långa yrkesliv, först på apotek och sen som egen företagare, bidrar till något när det gäller bloggandet. Skulle kanske vara att man har en massa erfarenhet av kontakter med folk i alla möjliga - och omöjliga - situationer.


Dom tre stora bunkarna i mitten är inte tomma, dom - eller rättare sagt innerkrukorna - är fyllda med tulpan- och hyacintlökar.
6. Vart reser du gärna?

Numera endast till fastlandet!


Kolla! Gräset jag sådde på den senaste plätten i förra veckan har kommit upp!!
7. Vart skulle du gärna vilja resa?

Efter en massa resande utomlands tidigare har jag utvecklat en ganska aktiv flygrädsla, så nu blir det endast dit jag kan ta mig med båt. Men att åka tillbaka till Storbritannien - har varit där över 30 gånger -  skulle sitta riktigt bra!


 
8. Vad har du att säja om Wales?

Har bilat runt där 4-5 gånger och har bara positivt att säga. Finns så många underbara och spännande ställen att besöka och naturen är helt fantastisk.


9.Vad finns av sevärdheter i din närmiljö?

Hela Gotland är ju en sevärdhet, kan inte välja en enda sak!
Gotland har en otroligt vacker natur, det finns härliga badstränder och bra krogar med närproducerad mat. Vi har ringmuren i Visby - och hela stan förresten - alla raukar, det finns massor av folk som säljer konsthantverk m.m. m.m.  


 
10. Finns det någon person, död eller levande som du skulle vilja träffa och vad skulle ni tala om?

Absolut svåraste frågan, så den måste jag klura lite på innan jag svarar!
Efter att försökt begränsa mig till tre personer så valde jag följande, konstigt nog inga kvinnor - men jag hinner kanske ändra mig innan det här inlägget är klart!!

Barack Obama - om USA
Thor Heyerdahl   -  om hans resor
G.W. Persson - om hans böcker

11. Vilken typ av mat äter du helst?

Vällagad mat som kan vara allt från svensk husmanskost till mexikanskt och skaldjur - helst då svenska kräftor som fortfarande finns här på Gotland, sallader - men absolut inte vitlök och svamp. Annars går nog allt ner!

Min japanska gulbladiga lönn på murrabatten på baksidan som nu är mer orange och röd än gul. Underbart vacker!
Hann tyvärr inte längre eftersom Santos hade tröttnat och ville gå in. Får ta några bilder runt garaget och i förträdgården nästa gång och återkomma.

Jag tänker inte välja ut några enstaka att svara på dom här frågorna. Dom som vill och känner för det är välkomna för det är precis som Lena skriver, ett sätt att lära känna sina medbloggare lite närmare!

10 kommentarer:

wiolettan sa...

Intressant inlägg och trevligt. Mycket roligt att få lära känna dig lite närmare och det fick jag verkligen här, mysigt.
Som jag skrev i Lenas blogg, jag har svårt att vara med i dessa frågerundor men tycker om att läsa hos de som jag följer.
Vilka vackra bilder du visar, Häftiga är många av dom, du är duktig på kameran också.
Varm kram till dig och Tack från wiolettan.

Evas Kvarnaro sa...

WOW . . . jag ylar av detta inlägg, vilka härliga färg-klickar i dina bilder.
Dina svar, som jag fnissar av, faktiskt känner jag igen dig på alla svaren,
det är DU som i ett 'nötskal', 'ha ha ha' . . . .
Nog finns det sevärdheter på Gotland, tur vi reste dit och hade turen att träffa dig både på blogg och i verkligheten, att du gillar människor förstår man, (jag oxå)
Tyvärr tyvärr har jag aldrig varit i Storbritannien - Wales, förstår att landet är fantastiskt. Åhh så många platser man missat i livet, hoppas jag blir en pigg 100 åring.
Jag flyger hellre än åker båt, mycket smidigare och snabbare, men det är en annan historia.
Ha en skön helg Susie, hälsa killarna från oss/ Eva

Anonym sa...

Jättetrevligt initiativ av dej!
Det är så kul att läsa om bloggaren bakom bloggen.
Ha det bra önskar Lena från det vackra Wales

Gunborg Uhno sa...

Tänk så mycket roligt man har haft sedan man började blogga tycker det är så roligt och det blir ju en dagbok som man kan gå tillbaka i och se hur trädgården har utvecklats under åren och allt annat som hänt med sjukdomar och anhöriga som gått bort.
Det händer så många saker en del år och då är det bra att ha det på pränt.
Kramar/Gunsan.

Piasofia sa...

Såå jättetrevligt inlägg! Kul med rundvandringen och att få en liten aning om vem just du är. Den där vagnen, skrindan eller vad det nu kan heta, gillar jag!
Må så gott!

Anja C. Hill sa...

Jättekul läsning!
Ja. Lena är en duktig och kunnig i det hon skriver om. Jag läser också hennes inlägg med behållning.

Ha det superduper!
/Anja

Carita och Bertel sa...

Vilket trevligt och bra inlägg, då får man veta mycket mer om personen bakom bloggen. Man kan ju ha en hel del förutfattade meningar när man inte vet så mycket. Bilderna är verkligen jättefina. Ha det fint. CArita

Anita sa...

Vilka härligt färgsprakande bilder! Och en fin hibiskus utan spinn har du också ... även om du skrev hos mig att den drabbats av bladlöss. Dom brukar man ju i varje fall kunna få bukt med om man har tur men spinn är ju nästan omöjligt.

Såg i ditt tidigare inlägg att du ska opereras. Jag hoppas det blir det bästa scenariot även om du misstänker det andra. Men hur som helst hoppas jag att det kommer att gå bra och att du kommer att bli av med dina besvär.

Ha det bra!
/Anita

Veronica sa...

Nu tycker ju jag att du är väldigt öppen i ditt bloggande att jag efter de här åren jag läst din blogg nästan tycker jag "känner" dig! Och det är just det som är så kul med att blogga.
I perioder har jag inte tiden eller prioriterar bort bloggandet och då känner jag att jag saknar det massvis!

Jag har inte varit på Öjn på några år nu och Stefan har åkt båten en gång fram och tillbaka, utan att stiga av! Så jag hoppas få med honom över nästa sommar! Hoppas du tar emot oss på ett trädgårdsbesök då ;)

Kram på re!

//Veronica

Bosse Lidén sa...

Det där gjorde du bra. Dessutom gillar jag bonusen med alla dina läckra bilder. Skönt att det blivit lite smidigare och därmed mer frivilligt. Jag är också sugen på att åka till Wales. Skillnaden mot dig är att jag mycket hellre flyger än åker färja. Det känns säkrare.
Kram Bosse