KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 19 september 2016

SOMMAR ELLER HÖST?

Idag har vi varit duktiga, alla tre! Ja, Santos kanske inte har gjort så mycket nytta - men snäll har han varit!!

Så här "kul" och misskött såg rabatten under rosenspaljén i förträdgården ut igår. Det var förväxta, överblommade nävor och torkade klängrosor. Endast en ros har blommor och blad fortfarande, dom andra har torkat in nästan helt!
Så här snyggt rensat och nerklippt är det idag!

Och inte nog med att det blev fint, det var Rolle som gick ut och satte igång att rensa under spaljén. Rosorna fick jag däremot klippa ner själv, dom vågade han sig inte på.....som tur var. Det tog oss två hela 4 timmar, men nu är det äntligen gjort! 

Det börjar se lite "bedagat" ut i trädgården, men det finns iaf några blommor kvar.

Som dom här självsådda penséerna i krukan som står nedanför spaljén vid ingången.

I växthuset finns det två krukor med några få tomater kvar. All chili är däremot skördad och buskarna utkastade - gillar inte bladlöss. Limen växer och blommar för fullt, har dock inte en aning om när det är dags att skörda dom fyra frukter jag fått hitintills.

Sen har jag några vackra blommor också, här är det "Rolles pelargon" som han köpte i somras. Ja, alltså det var jag som köpte växter men han fick välja en till lilla altanen. Där stod den i ett par veckor tills det helt plötsligt regnade tre gånger. Det enda regn som kom på hela sommaren.....
Så den stod där i regnvatten och ruttnade. Den räddades så småningom till stora altanen där den fick stå under tak och i strålande sol - och nu har den alltså avancerat till växthuset.

Den här vackra hibiskusen fick jag i födelsedagspresent när vi var på fastlandet och hälsade på våra goda vänner Berra & Boel som flyttat till södra Småland från Norrland. Berra jobbade hos oss i över 10 år och då bodde dom i Nacka, Stockholm. Några år efter det vi flyttat, så flyttade dom norr över för elva år sen - men dom stod inte ut längre med dom långa vintrarna. Nu har dom bott i Småland i ett år och trivs alldeles utmärkt!

Det doftar underbart i växthuset. Inte bara från den blommande limen, utan också från dom här doftliljorna som jag nästan gett upp hoppet om. Men nu har dom kommit igång.....

När vi var till Visby i lördags besökte vi Linds Handelsträdgård (naturligtvis) och då föll jag pladask för det här vackra "gräset" - strandråg Leymus arenarius `Blue Dune´- och den lila hortensian
Lite vackert ska man väl kunna unna sig den här årstiden också!?

4 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Det är en sån skön känsla när man har gjort ett sånt där krafttag. Det blev jättefint, så ni har verkligen varit duktiga alla tre! ;) klart Santos skall ha lite cred han med , han kom säkert med små glada tillrop - eller nåt..;)
Du frågade om antal djur, och nu står det alltså 2-2! Två hundar (Stina och Lawa) o två katter! Så nu är det balans igen!

Kram Gunilla

Gunborg Uhno sa...

Wow så bra ni jobbat.Sen kändes det väl skönt.Brukar det göra när man varit duktig och jobbat med något som man blängt på länge.Hoppas det kommer lite regn snart så att alla Rododendron och vintergröna växter klarar vintern.
Kram /Gunsan.

HWIT BLOGG sa...

Vaknade i morse av att jag frös, dimman ligger tät ute och träden börjar gulna...nog är det höst alltid! Vare sig man vill eller inte.
Ha en bra vecka nu!
Kram Titti

Anonym sa...

Vad flitiga ni varit!
Gillar din bilder av växthusväxterna! Underbart!
Ha en fin kväll!