KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 14 augusti 2016

SNART, SNART, SNART...

Det börjar närma sig! Det här är faktiskt mitt 999:e inlägg här på Blogger! Yes!
Så redan nu funderar jag på hur det 1000:e ska bli, det måste ju bli något alldeles extra.
Idag däremot blir det varken något intressant - eller vackert - eller spännande eller.....

Nej - istället visar jag något som både är fult och tråkigt: min älskade gulbarriga tuja som är på väg att dö. Den kommer från min trädgård i Stockholm där den växte i en jättestor kruka nedanför vår altan i 5-6 år. Alltså var den lätt att ta med hit till Gotland, där den omgående grävdes ner i det som så småningom skulle bli "långrabatten".
 
Den första bilden visar den inifrån trädgården, den här ovan visar hur den ser ut ifrån vägen. Man ser klart och tydligt att den inte längre är gul. Istället är den orange och torr!
Så något måste göras med den. Antingen ta ner den helt, eller också bara ta bort alla kvistar och grenar med barr, bara lämna några små stumpar kvar.  Barka av den helt och sen lasera stammarna svarta. Kan kanske bli en snygg spaljé till nått kul.....

Eftersom jag är inne på det här trista ämnet i trädgården så kan jag passa på att visa vad som numera växer i parken i vårt dike mot kohagen. Här är det en ask som väl hunnit bli en 3-4 meter på 3 år!

Lite vallmo finns det naturligtvis...

...och kärleksört... 
...och funkior...

...samt två stycken rönnsumak.

Dessutom elefantgräset som tidigare stod där växthuset numera finns.  Det grävdes upp med maskin med mycket stor jordklump och allt (gräset är alltså 3-4 meter högt), ställdes sen försiktigt ned i diket och där har det otroligt nog överlevt - trots torkan!

Men - jag ska inte bara visa trista saker, jag ska visa lite chili också. Och vad jag gjort med några av dom massor jag fått.....

Jag har torkat några i ugnen i åtta timmar, för att sen trä (sy) upp dom på tråd. Det var alltså chili från en enda buske!

Sen gjorde jag rabarber & chilichutney, 4 burkar, varav en nästan är slut. Därefter gjorde jag chilisås av den allra mildaste chilisorten, som faktiskt inte smakade någonting. Fast jag hade i fyra starka chili också - och då blev det drag på den. Det blev två stora burkar totalt.....

Dessutom plockade jag ner 3-4 liter vindruvor och kokade géle med chili, som först blev lite misslyckat. För det första var det för lite chili i - trots att jag hade kokat med en hel stark i 15 minuter - och sen ville gélen inte stelna.
Så idag har jag kokat om den och passade då på att koka med en jättestark chili i 2 minuter (sen tar man alltså bort chilin) och då blev den bra.  Jag tog dock undan lite från det första koket så att dom som inte gillar starkt också kan äta den! *fniss* 


Bilden tagen av vår gode vän Uffe Altin!
Så här ser man alltså ut t.o.m. under middagen när man funderar på vad ens 1000:e inlägg ska handla om! Och vilka bilder ska jag visa!? Det börjar ju sina lite på den senare fronten, men det får väl bli lite repriser kanske!
Fast nej, det är ju inte kul! Något nytt och roligt ska jag väl kunna bjuda på!!

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...


Ja, vad skall du nu hitta på... kanske några före- och efterbilder på valda delar i trädgården? Tycker i alla fall jag är himla roligt. Men det blir nog bra vad du än bjuder på! ;)

Ja, här har det varit omväxlande väder, ömsom sol, ömsom regn (dock ej jättemycket i mätaren) men hela tiden denna förbaskade blåst....

Må gott!
Gunilla

mammi sa...

Hur många tusentals bilder har du på er vackra trädgård?? Behöver själv allt positivt som går att hitta.Som ni redan vet har jag ett h-te sen snart 6 år tillbaka. Går regelbundet till ett proffs, men på sikt räcker det inte.Inte nog med Unos sjukdom, sen kommer vår sons frånfälle, som pricken över I har vi blivit så grundlurade av Trafikverket,blivit behandlade så negativt det över huvud taget går. Han som har huvudansvaret påstår att folk lika gärna kör en omväg för att ta sig hit, ungefär lika troligt om att någon kör till en Gårds-butik för att TITTA !!! på ägg och potatis.Skall i denna vecka börja med att "rota fram sanningen och gällande lagar.(en ny lag lusläste jag 202 sidor som handlar mitt i prick av vårt ärende" Gäller inte sådana som Ni fick vi besked om. Jag lovar att inte gnälla om mitt h-te fler gånger, får försöka att bara läsa positiva inlägg, som dina ex.
Tog ett par kanonroliga kort, var de är har jag ingen aning. Skärpning nu !!
Kram till er 3
från oss 3

Evas Kvarnaro sa...

Hej Susie, har läst igenom en del inlägg så jag vet vad du hittar på.
Det är full fart på dig och Rolle.
Många fina bilder tankar och gärningar.
Jisses tusende inlägget, inte illa.
Varför inte en liten film där Santos få spela huvudrollen, det är min önskan.
En filmsnutt på något speciellt från Gotland där man ej kan missa att det är just Gotland. Visst klarar du det !
Rolf ha målar också, fast huset.
Han har bytt bräde på husets gavel mot väst, det är mest utsatt. Vädret har varit väldigt nådigt för detta ändamål.
Nu när det åter är soligt och lagom blåsigt är målarmästaren i farten.

Dax att släcka lampan natti natti.
Kram / Eva

HWIT BLOGG sa...

Oj, spännande att se vad du hittar på då! Ja du har då kokat och grejat, jag har inte ens börjat än hi hi. Druvorna ser ut som en riktig godisskål ju, vilka vackra färger...
Ha en fortsatt skön vecka nu!
Kram från ett soligt och varmt Karlskrona och Titti

Ölandsvindar sa...

Det var som tusan (tusen)! Du kommer säkert på något bra.
Kram /Kerstin

Marlise sa...

Keine Idee für den 1000. Blogbeitrag?
Oder zu viele Ideen?
Ich warte gespannt.

Ingen Idé för 1000. blogginlägg?
Eller för många idéer?
Jag väntar ivrigt.
Kram Marlise