KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 2 augusti 2016

SJÄTTE DAGEN

Nu började semestern lida mot sitt slut, men det var lördag och vi hade en del att uträtta innan det skulle bli dags att lämna Sverige för gott.
Ja, jo, det är så att vi skojar jämt om att vi ska åka till Sverige när vi åker till fastlandet - och våra vänner att dom ska till utlandet när dom ska till oss på Gotland! *fniss*

Vi gav oss iväg tidigt på morgonen för vi tänkte passa på att besöka IKEA i Älmhult och deras FYNDHUS som vi fått tips om. Fast egentligen var det så att vi skulle se om dom hade kvar några socklar till vårt kök - som har utgått för några år sen. Det hade dom förstås inte, så nu får vi be nån snickare att fixa det åt oss. Köksskåpen är nämligen fortfarande riktigt snygga, men socklarna ser för jäkliga ut!!
Vi hängde på låset när dom öppnade och jag gjorde en snabb runda bland fynden och hittade väl några få små saker. Nått större kunde vi ju inte få med oss hem.....

Sen hade vi egentligen tänkt åka riktigt små vägar upp till Växjö, men vi tog stora vägen. Jag visste ju att det skulle ta c:a 45 minuter till Växjö, sen ett tag att få mat - och då skulle Rolle vara helt "uthungrad".
Väl i Växjö så åkte vi till vårt favoritmatställe, Arabys Golfrestaurang. Men...det var som sagt lördag samt otroligt fint väder, så vi fick inte ens en P-plats. Alltså var det bara att snopna åka därifrån.


Men, som det heter; "Nöden har ingen lag" - så det blev ett hamburgerställe (där jag åt vegetarisk) i utkanten av Växjö. Faktiskt nästan granne med Scandic hotell som vi skulle bo på.
Fast som tur var så blev det varken McDonalds eller Max som vi har i Visby, utan det blev Big Burger. Och så här glada var vi för det!

Först tänkte vi shoppa lite i det otroligt stora shoppingcentret, men redan efter några få butiksbesök tröttnade vi och tog oss ut på landet. Där hittade vi en liten motionsslinga som vi tog ett varv på. Ända tills vi såg ett hus i skogen och hörde en hund som skällde. Så för att inte "utmana ödet", vände vi tillbaka till bilen.

Vi åkte alltså tillbaka till Växjö och Scandic och checkade in och passade på att se kvalet till formula One. Sen vilade vi lite. Ja, jag vilade väl inte så mycket utan satt mest vid datorn för att se vad som fanns i omgivningarna.

Rummet vi fick var helt OK. Det låg i samma plan som foajén, var hyfsat stort och det fanns en vattenskål till Santos. När vi öppnade dörren så rusade Santos in och tog något stort som han började tugga på direkt!
Det låg nämligen ett helt hundtuggsben bredvid vattenskålen - och det tog ungefär en halv sekund innan Santos upptäckte det! Mycket trevligt välkomnande!!

Efter vilostunden bestämde vi oss för att ta en runda på stan. Vi har varit i Växjö många gånger, men faktiskt aldrig åkt runt i centrum ordentligt. Nu gjorde vi det, men vi hittade väl inget upphetsande precis så det hela slutade med att vi återigen befann oss i shoppingcentret Grand Samarkand vid Scandic. Ett MYCKET stort sådant med över 70 ställen!

Nu hade det börjat närma sig middagstid och vi hade redan tidigare bestämt oss för att vi skulle äta pizza på rummet. En liten nödlösning, inte heller så upphetsande precis.
Alltså stannade vi på Pizza Hut som verkade alldeles nybyggt. Mycket fräscht, både inne och ute. Där beställde vi, efter råd av den mycket hjälpsamma servitrisen, en "spicy" pan pizza:

El Taco Loco
som bestod av mozzarella, tacokryddad köttfärs, rödlök, majs och hackad jalapeños. Toppad efter gräddning med salsa, gräddfil och krossade nachos - samt en burk med Cole Slaw.

Och till vår otroliga häpnad visade det sig vara den absolut bästa pizza vi någonsin ätit. Och då har vi varit i USA ett antal gånger och över 30 gånger i England och ätit på massor av bra pizzaställen och på Pizza Hut många gånger.

Den enda smolk i bägaren den här sista natten var att det var enormt varmt. Alltså måste man ha fönstret på vid gavel, vilket våra - unga - grannar exakt ovanför också hade. Så vid tolvtiden vaknade man av ett jäkla oväsen som höll på till halv fyra!
På morgonen klagade vi och som tröst fick vi fyra frukostkuponger. Personalen såg nog hur dåligt jag sovit. *fniss* Vi kan nog använda dom i Visby, det finns ett Scandic där. Men det beror också på hur länge dom serverar frukost. Här i Växjö var det till elva, vilket skulle passa oss mycket bra!

2 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

På shopping centret Samarkand kunde ni ätit, de har ett fantastiskt utbud på olika mat rätter på den stora 'mat centrum' där. Kina mat, Italienskt, Grekiskt, fler olika buffé rätter m.m. Toppen ställe enligt oss. Att äta på 'Burger' är inget för mig MEN är man i nöd så får det duga hi hi . . .
Synd att golfklubbens restaurang var favorit för många, gillas även av oss och man måste oftast boka.
Nästa år ska vi visa er fina små skogsrundor i vår närhet.
Ni fick i varje fall en trevlig händelserik upplevelseresa på eran färd i 'Sverige'. Santos verkar vara väldigt anpassningsbar vart han än hamnar, en 'jättekultyp', hi hi hi . . .😁👍💕
Ha det bra kram/ Eva

Susie på Stjärnarve sa...

Jodå, vi åt på Samarkand - alltså på Pizza Hut och det var fantastiskt gott. Men...vi kan inte äta överallt beroende på Santos. Inte 17 lämnar vi honom i bilen inte, även om det vore svalt - vilket det alltså inte varit!
KRAM
Susie