KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 7 augusti 2016

RABARBER & CHILI

Ibland blir man lite sur på "gubbarna" som tror att ALLA vill se OS hela tiden!?
Jag är nog ganska normalt funtad, alltså för att vara en kvinnlig TV-tittare. Visserligen kan jag ibland titta lite på fotboll; Om det är VM eller EM. Men att i flera veckor bara kunna se OS på alla
Viasats sportkanaler, där går gränsen. Jag vill faktiskt kunna titta på det jag betalat för, att se motorsport live. Men istället är det visst tennis eller något liknande på den kanalen!
Så istället sitter man här framför datorn igen.....

Tidigare idag så tog jag hand om all rabarber vi fick igår av våra goda vänner Eva & Uffe. Vi tog en tripp till dom med några smågrejor som tack för automatbevattning till växthuset vi fick. Mycket snällt - inget hade överlevt utan bevattningen, nu klarade sig allt!

Först kokade jag en jättegryta med rabarberkräm med kanel. Rolle är tokig i det!
Sen kokade jag lika mycket som jag gjorde chutney med chili av (se bilden på wokgrytan) - sånt gillar jag. Jag gjorde den extra stark med hela tre chilis, men man ska ju bara ta lite till det grillade!

Medan krämen och chutneyn svalnade så åkte vi ner till havet och tog en prommis. Rolle hittade en badboll och vi försökte få Santos intresserad, men det enda han gjorde var att gå och snoka efter tjejer. Vi tror faktiskt inte att han lekt med boll någon gång på kenneln - men tjejer,
det har han lekt med!

Sen åkte vi hem och innan jag fyllde chutneyn på burkar och började med middagsmaten så tog jag en rundtur i trädgården för att se vad som händer där just nu.

Och visst händer det en hel del fortfarande, men till mesta delen är det torrt. Otroligt torrt! I natt regnade det, det kom hela 0,5 mm!! Rena hånet.....

Snart är väl allt visset i torkan, inte bara gräset. Jag har t.ex. en ganska stor gul tuja, c:a 4 meter, den är numera gulbrun och snustorr. Så den får vi väl ta ner snart - fast jag ska ge den en chans. Tujor bryter ju på gammal ved!

Kolla in min nya tjusiga vattenkanna, alltså den gröna i plåt - en engelsk Haws. Den fick jag från  växthusleverantören Classicum för att jag skickat dom lite bilder på växthuset. Den kostar 1600:- så det var inte en dålig betalning för bilderna - jag hade ju dessutom gärna fotat helt gratis! *fniss*
Enda problemet är att den är så tung, hela 2 kg, så jag orkar inte lyfta den när den är
full med vatten - men snygg är den!  Så den får nog stå på altanen som ren dekoration med
lite vatten i som reserv.....

6 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Självklart att tjejer är roligare och intressantare än badbollar, hi hi . . . Jag förstår Santos.
Där i trädgården ser jag det svarta klotet, det passar fint tycker jag.
Härligt vad det grönskar hos er trots värmen och torka.
Vilken sommar ni haft på ostkusten.
Även här på vissa platser talas det om vattnings förbud,typ Värnamo med omnejd. Vi nog fått mer regn här men oftast missar de svarta molnen våran by. För nog behövs det väta även här, men jag vattnar gärna det är rogivande, lustigt eller hur.
Nu får dahliorna sitt behov, de är enorma med massor av knoppar.
Så om de inget vatten får blir de ledsna.
Förstår att ni haft jobb med växthuset, men så blir det ibland.
Må fint hälsa grabbarna.
Kram / Eva

Anonym sa...

Håller med dig om att man måste få se det man har betalat för på viasat. Vi vill ju se notorsporten vi också. Vi har fått lite regn sedan ni var här ca. 10-15 mm, men det är ju inte så mycket. Din nya kanna är ju jätte fin.
Kram Boel

Anonym sa...

Intressanta grejer du kokat ihop!
Vilken fin vattenkanna, men 2 kg, det är tungt det.
Trots brist på vatten så ser det fint ut i din trädgård.
Ha en bra ny vecka!

Marlise sa...

Ach, ihr habt wenigstens einen schönen Sommer.
Hier regnet es fast jeden Tag.
Ich kann mich nicht erinnern,
das es schon einmal so viel geregnet hat.
Und ab morgen soll es richtig kalt werden (14°).
Kein Sommer in diesem Jahr :-(
Dein Garten sieht sehr schön aus
auch mit wenig Wasser.
Ich schicke dir ein paar Regentropfen und Grüße

Åh, åtminstone har du en trevlig sommar.
Här regnar nästan varje dag.
Jag kan inte komma ihåg,
den har redan regnade så mycket.
Och i morgon kommer det att bli riktigt kallt (14 °).
Ingen sommar i år :-(
Din trädgård ser mycket trevligt
också med en liten mängd vatten.
Jag skickar några regndroppar och hälsningar
Kram Marlise

Rost och rädisor sa...

Väldigt snygg vattenkanna, men varför ska den vara så tung... Kommer de att använda nån av dina bilder i reklam tycker jag ändå de kom billigt undan.

Väldigt lyckad kombo med den gula blomman och rönnspirean. Min hamnade i en träbalja så jag vet var jag har den och det gör det lite svårare med kombos för de måste ju också stå i kruka el.dyl.

Ha det så gott
/Anette

Ölandsvindar sa...

Vi fick en liten skur på 3 mm i går men den fukten har snart blåst bort med kulingvindarna. I dag måste jag gå en sväng med korg och sekatör och hyfsa till det som hittills har blåst sönder. Mina "tama" blåbär har jag planterat i stora runda murbruksbaljor fyllda med surjord. De har stått där i två år nu och till våren måste jag läsa på lite om vilken typ av gödning som är bäst för dem. Snygg vattenkanna men 2 kg...Hmmm.
Kram /Kerstin