KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 30 juli 2016

FJÄRDE DAGEN

Du undrar väl vad som har hänt oss dom senaste dagarna. Men vi har haft så mycket för oss att jag faktiskt inte hunnit med att uppdatera semesterbloggen varje dag. Så kan det gå ibland.....

En "minifärja" i sjön Bolmen.
Efter dagarna i Vara, då vi som hade det väldans trevligt trots att vi för ovanlighetens skull hade några missar. (Våra resor brukar vara välplanerade, jag gör ju planeringen själv *fniss*.) så var det dags att börja färden nedåt landet mot Smålandsstenar där Eva & Rolf skulle besökas. Nått vi verkligen såg fram mot.....

Utsikt från minifärjan mot bron över till Bolmsö.
Vi tog småvägar, för att åka stora vägar med mycket trafik eller motorvägar är inte precis det man vill ägna sig åt på semestern. Man vill ju se mycket.....

Som vanligt så letade vi efter en golfbana med lunchservering när vi började känna oss sugna vid lunchtid. Och detta trots missen på Kållandsö!
Till slut hittade vi en liten men trevlig sådan och satt ute på deras altan med Santos och åt. Men hade vetat vad som väntade oss på kvällen hade vi nog tagit något betydligt lättare!

Gamla dahlior hos Eva & Rolf.
Vi tog oss till Värnamo, som är en stad vi gillar och shoppade lite, sen åkte vi vidare mot Reftele där jag bokat in oss på Reftele Hotell & Värdshus - vilket visade sig vara stängt!

Rosor och clematis hos Eva.
Men det var bara att ringa så kom ägarens granne, en mycket trevlig tjej (libanes) och öppnade för oss. Sen gjorde hon allt för att ställa upp för oss. Det var hela 3 rum (!) uthyrda trots stängningen; Alltså ett till oss, ett till ett holländskt par och så ett till nån kille som vi aldrig såg skymten av.

Spaljé hos Eva & Rolf.
Här var rummet minimalt, fast det fanns alla faciliteter, så man fick öppna väskorna i sängarna. Och framförallt - det var oändligt varmt och fönstret gick inte att öppna mer än en liten springa.
Nu skulle vi inte vara där så mycket, vi skulle ju hem till Eva & Rolf  - vilket vi gjorde. Och när vi åkte den lilla vägen mot deras hus så såg jag direkt på långt håll att det var rätt plats. Trädgården var helt underbar.....

Vid en av uteplatserna!
För att inte tala om värdparet! Det blev alltså ett mycket kärt återseende - Eva & Rolf besökte ju oss i juni för andra gången - och mycket snack och det fanns otroligt massa vackra saker att titta på i trädgården. Hann naturligtvis inte kolla på allt, men jag hoppas att det inte var sista gången vi var där utan att vi är välkomna igen.....

Rolf visade stolt upp Evas trädgårdsskapelser.
Vi bjöds på en härlig middag, men först var det några glas vin som välkomnande som gällde. Rolle & Rolf drack alkoholfritt -  som var riktigt gott. Jag tjuvsmakade! Eva och jag klämde däremot i oss en hel flaska!!


Lite senare fick vi en otroligt god tomatsoppa på en av uteplatserna - som jag har fått receptet på - och sen  grillade Rolf fläskfilé och till det var det ett fat med underbara hemodlade grönsaker. Mums! Allt intogs i den inglasade altanen.

En av dom otaliga planteringarna som fanns - och som jag fotade!
Santos som sprang omkring lös hittade en skål med kattmat, torrisar, i uterummet där vi satt - och det var tydligen otroligt gott för han åt upp alltihop. Däremot rörde han inte sina egna torrisar.....

Undertecknad med ett glas rosé!
Vi åkte dock till hotellet lite tidigt tyvärr. För det första så var nog Rolle lite trött. Man blir ju det i den här värmen när man inte längre är 25 utan 75! Dessutom hade han lagt ett bud på en musikanläggning på Ebay och auktionen gick ut halvtio.

Evas underbara trädgård!
Vi hann precis tillbaka i tid och en halv minut innan tiden gick ut la jag ett sista bud och vi tog hem auktionen trots att det då var två engelska "medbudare" som bjöd för fullt. Alltså slutade dagen mycket lyckat!
Hej då Eva & Rolf, vi syns igen nästa år - hoppas vi!

6 kommentarer:

Marlise sa...

Das sieht ja nach einem schönen Tag aus.
Freunde treffen.
Und der Garten von Eva und Rolf sieht wirklich sehr gut aus.
Euch weiter einen schönen Urlaub

Det ser för en trevlig dag.
träffa vänner.
Och trädgården Eva och Rolf ser riktigt bra.
Du fortsätter en fantastisk semester...kram Marlise

Ingrid sa...

Så enormt fin Eva o Rolfs trädgård ser ut att vara. Det ser ut som om de är lika duktiga som du och Rolle! Och så mycket gott ni blev bjudna på, en riktigt toppenkväll.
Ha det fortsatt gott!
Kram, Ingrid

Knatten sa...

Så synd att jag inte hann vara med. Hoppas på en annan gång. Kram på er /Knatten

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin trädgård de har!! Förstår att du sprang omkring med kameran ;)
Ni verkar ha det bra på resan, härligt!
Kram Gunilla

Evas Kvarnaro sa...

Vilken super trevlig kväll vi fick tillsammans, så kul att få besök av er.
Att få beröm av vår trädgård av dig (blomsterdrottningen) känns extra bra.
Vi känner oss riktigt malliga.
Tack för berömen och tusen tack för de fina presenterna. Helt galet av er att överösa oss med så mycket fint.
De intressanta 'historier' böckerna, stål-köks-verktyg, 'stenar' m.m.
(Det var som på julafton, fniss. . .)
Givetvis ska vi ses till nästa år igen, Santos trivdes ju också, hi hi . ...
Hoppas eran fortsatta färd blev lyckad.
Vi hörs/ hälsningar Eva o Rolf 😍 💖

Veronica sa...

Det är ju det där med att besöka trädgårdar.
Det är trevligt att besöka allmänna parker och trädgårdar men inget är bättre än att besöka privata trädgårdar! Trädgårdsnördar är alltid så otroligt trevliga :D


Veronica