KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 27 april 2015

LÅNGHORNSBOSKAP, BARSHAGEUDD & GRÄSKLIPPNING

Efter att ha "slickat såren" under fredagen och halva lördagen - och faktiskt inte gjort speciellt mycket alls, arbetslusten har liksom försvunnit lite - så började vi klippa gräset på lördagseftermiddagen. Rolle hade servat min åkgräsklippare och fått den att återigen klippa snyggt. (Den gjorde inte det i höstas när jag kört sönder den lite.....) 


 Vi började klippa, Rolle tog alla kanter, när det trots att det var lite gråmulet var hela 18 grader varmt! Underbart!! Vi hann dock bara göra klart i förträdgården eftersom tempen hastigt - men mindre lustigt - sjönk drastiskt och så började det regna! Jäklar, det blev inget sitta på altanen och ta ett glas rosé!!


På söndagen var på grund av regnet alldeles för fuktigt för att göra något, så vi tog en biltur söderut. I Eksta, mittemot kyrkan, finns dom här söta Långhornsboskapen.


Den som står närmast är den "stora" tjuren som flyttade sig mellan oss och kalvarna. Han ville naturligtvis skydda dom.....
Den här ljusa kossan nedan blev årets favorit, sån underbar frisyr. Undrar om det är hennes ljusa kalv?Nu hade jag läst på bloggen hos Kerstin att våradonisen på Öland blommade, alltså var vi ju bara tvungna att åka ner till Storsudret och kolla. Men det var inte alls någon större blomningen där i år!? Visst fanns det några enstaka här och där, men inget värt att ta en bild på ens!Istället övergav vi turiststråken och tog oss ner till den absolut sydligaste udden på Gotland; Barshageudd. Här får man egentligen inte åka ner, men vi anser oss som "behöriga" efter att ha bott här i 12 år och dessutom har vi (jag) hittat en väg dit där det inte är förbud. 
Fast vi är lite småfräcka och kör förbudsvägen ner och den andra "vägen" (några hjulspår) därifrån.....


Som synes var vädret alldeles perfekt även om det inte var någon värmebölja precis, bara 14 grader längre in på ön. Här ute var det bara 11, men det blåste inte så det var rätt skönt ändå - solen värmer ju - så vi gick en runda med Santos.


Dom här hjulspåren fortsätter runt viken och så tvärt in i skogen som syns ovanför.

Och där inne i dunklet fanns det fortfarande MASSOR av blåsippor.....

...hela skogen var full!


Så man var ju bara tvungen att ta några bilder. Blåsippor tillhör ju vårens vackraste blommor. Innan jag flyttade hit trodde jag faktiskt inte att man skulle få se lika mycket blåsippor som vitsippor. Men det är det här. Måste vara den kalkhaltiga jorden.....Väl hemma igen kunde vi klippa klart resten av gräsmattan (inte i parken) och så ställde Rolle ut dom nymålade trädgårdsmöblerna.
Tidigare var dom vinröda - ja, alltså innan färgen hade blekts och flagat - nu blev dom Kinaröda. Och även om jag kanske inte hade valt den nyansen, så blev det helt OK.....
Jämför man med hur dom såg ut innan så ser dom nästan nya ut! Så han hade gjort ett bra jobb!!


I den lilla bonsaiskålen jag ställde på bordet så la vi den lilla rotbiten Rolle hittat vid havet. Den var så vacker, alldeles silvergrå, så den får bli en snygg dekoration. Fast idag efter allt regnande så är den inte längre grå, den är svartgrå!


Igår kväll när jag tog en runda med Santos, så gick jag runt och fotade en massa växter som kommit upp eller som blommade. Men det återkommer jag till i nästa inlägg. Likaså dagens besök av Anna och Leo (Santos kompis) som tyvärr mesta tiden fick försigå inomhus eftersom det regnat massor.

I morgon ska jag på datortomografi, sen på torsdag ska jag till kirurgen och då får jag veta vad som ska hända.....

4 kommentarer:

lavendia sa...

Vad fint ni har det, men det 'r mycket arbete bakom. Det är väl inte sista gången du deppar, men nu kan du tänka på annat också verkar det.
Jag har heller aldrig sett så mycket blåsippor. Visst är de de vackraste på våren.
Fin liten träbit. Sådana är jag också litet svag för. / Britt

Ingrid sa...

Då kommer nog ännu våradonisen. Vi brukar vara på Hoburgen i mitten av maj och då är det ofta väldigt gott om dem.
Lycka till hos farbror doktorn!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Schön, du auf dem Rasenmäher.
Ich drücke dir die Daumen ganz fest!!!!!!
Für das CT morgen und für Donnerstag.
Ich schicke poitive Energie zu dir

Fin, du på åkgräsklippare.
Jag ska hålla tummarna för dig stadigt !!!!!!
För datortomografi i morgon och för torsdag.
Jag skickar poitive energi till dig
Kram Marlise

Gunilla Teckenberg sa...

Vilka bilder, kom på att jag sa det högt för mig själv när jag klickade mig fram på din blogg! Virket där på stranden skulle jag ge en bra slant för, sååå fint det skulle sitta i trädgården.

Bilden på Rolle är ju bara så perfekt, ser ut som om han bestigit en bergstopp ...och blåsipporna, jag blir betagen..

Tänker på dig, kram!