KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 29 mars 2015

TIDIGT TRÄDGÅRDSJOBB

Idag har man inte precis lust att gå ut och jobba i trädgården. Visserligen är det +6, men det regnar och så blåser det IGEN! Det är inte klokt vad det blåst mycket i år, men tydligen så är det så när det är onormalt milt. Och det är bara att acceptera. Vädret kan man ju inte påverka.....

Före

Så det var bra att man igår fick hela tre delar av trädgården på baksidan tillfixade. Ja, alltså dom gamla döda perennerna  nerklippta och sen rabatterna urräfsade. 

Efter

Inte för att jag tror att någon "icke insatt" ser nån större skillnad, men för mig så är det en otrolig skillnad.
Även om det återstår mycket att ta hand om, speciellt i den här "gräs- och bamburabatten". Men det är sånt som är fastväxt och  ingår i den lite senare "finrensningen"!

Före

Efter
  Jag rensade av "murrabatten" också. Jag gillar inte det för jag måste stå uppe i den - och för mig är det "högt" - men gubben min var inte hemma så vad gör man.....  
När jag proppfyllt 3 lövkorgar och en skottkärra så slutade jag för dagen, det är nämligen Rolles jobb att tömma dom. Vilket han också gjorde när han kom hem. Sen överraskade jag honom med att säga att vi hade jobbat klart för dagen, resten skulle vi ta idag. Ha! Gissa om Rolle - som alltså inte gillar att jobba i trädgården -  tycker att det är skönt att det är dåligt väder!?


Sen gjorde jag nått jag förutsatt mig att inte göra, jag beskar rosbuskarna i den här odlingslådan. Trots att de tär alldeles för tidigt. Men dom var så risiga att jag inte stod ut att se dom varje gång man kom hem och parkerade framför dom. Väldigt irriterande! Så fryser dom ner ytterligare får jag väl stå ut med det..... 
Det som däremot gläder mig är att det kommit upp 15 tulpaner i lådan - som jag hade glömt bort att jag satt i våras. Ska bli enormt spännande att se vad det är för sort/sorter!


Nedanför rosfollyn bland lavendeln hittade jag också massor av krokus som har överlevt. Skogsmössen har tydligen missat dom. Under busken till höger som är en liten gulbladig dvärgschersmin, växer två ruggar med självsådda snöklockor. Man hittar ju ett och annat när man rensar upp i rabatterna..... 


Bl.a. den här julrosknoppen i "gräs- och bamburabatten". Den här plantan har suttit där i flera år utan att blomma, så den här blomknoppen blev jag extra glad över att få se.....

...likaså dom här ruggarna med snödroppar. Fast dom var ingen överraskning precis. Jag fick nämligen 5 stora ruggar när min väninna var över förra veckan, men beroende på det hemska vädret som var då tog det flera dagar innan jag fick ner dom i backen. Och inte kunde jag dela upp dom ordentligt när jag planterade ut dom, det var det alltför kallt och regnigt. 
Jag satt ruggarna precis på andra sidan stängslet till "parken", där kan dom få yngla av sig hur mycket som helst. Och till min stora glädje verkar dom i alla fall ha att ha överlevt omplanteringen!


I "parken" blommar just nu den orangeblommande trollhasseln, Hamamelis `Aphrodite´, som jag köpte på öland för 3-4 år sen. Den planterade jag då vi infarten, men där växte det snabbt igen av buskar så förra våren flyttade jag den ut här. Och den verkar trivas förträffligt. Den har både växt till sig massor och fått massor av blommor - men väldans sent! Har väntat en månad på att den skulle slå ut ordentligt, men det har den alltså gjort först nu! Men vacker är den..... 

8 kommentarer:

Marlise sa...

Hej Susie
Viel Arbeit jetzt im Garten.
Aber es ist noch kalt.
Hier bei uns ist es auch kalt.
Ich habe schon zum zweiten Mal die Grippe.
Danke für dein Willkommen!
Wir werden auch wieder nach Gotland kommen....
But Öland is the Best!

En hel del arbete nu i trädgården.
Men det är fortfarande kallt.
Här hos oss är det också kallt.
Jag var andra gången influensa.
Tack för ert välkomnande!
Vi kommer att komma tillbaka till Gotland ....
But Öland is the Best!!!!
Kram Marlise

TantGlad sa...

Ja oj så mycket det blåst och regnat. Hoppas solen tittar fram i gen och sätter lite fart på våren. Man blir ju så sugen att pyssla i trädgården då man ser dina fina och inspirerande bilder.
Ha en fin ny vecka.
Kram från mig.

lavendia sa...

Ni har rätt mycket att ta hand om - en hel park. Visst har det blåst otroligt mycket. Då blir det inte skönt, även om temperaturen inte är så låg.
Kul att hitta litet smått här och där. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Tack för trädgårdrundan Susie, nu vet jag hur det ser ut hos er NU.
Trollhasseln är verkligen en snygging,
måste skaffa mig en sådan.
Men funderar var ska jag plantera den, ja jo plats finns ju, men det måste 'passa in'.
Det finns så många växter man vill ha, så givetvis måste man prioritera.

Denna dag är kulen regnig trist, inte alls sugen på att göra något ute.
Helgen blev kul eftersom BB Lina Annie var här igen. Så skönt att tjejerna är pigga 'utomhus-glada',
så det blev picknick i det gröna som det heter. Fast vädret var inte i topp blev det ändå kul, för precis våran 2 timmars vistelse ute höll det uppe. Sen var vi på loppis, det gillade de oxå. Deras föräldrar har bråda dagar, den ena helgen till Tyskland med Maries jobb, nästa helg GTB, (Tomas von Brömsen, avskedsföreställning (en julklapp)
Påskhelgen till Kalmar där deras (tjejernas) morfar firar jämt och bjuder hela hans släkt 12 per. på detta 'kalas'.Men då är tjejerna med.
På torsdag har jag 15 per. hos oss.
Så idag gör jag inget, 'fniss*
Må väl, kram/ Eva

Ruben sa...

Vad du jobbar ihärdigt i trädgården trots vädret! Inte utan att man får lite dåligt samvete. Men jag har gjort annat som också har varit viktigt, får jag väl trösta mig med!

Ha det gott!
/Ruben

PS Så där stora blommor har inte min trollhassel. Valde väl fel sort i plantskolan.

Anja sa...

Och så fint det blev! Någon latmask är du då rakt inte ;-))!
/Anja

mammi sa...

Skulle behöva lite av din överskottsenergi. Har haft det tufft sista tiden, men i dag gjorde jag något i trädgården som du garanterat INTE vågar eller vill. Vår lampa i den höga eken har varit "kass" ett par veckor, och vem får fixa sådant. Jodå har haft samma höjd-rädsla som du, men jag "tvingades" till det för ett par år sedan. Vår son reste stegen, fick sladden på fel sida, men vågade inte gå upp igen. I dag har jag fixat det hela, skall sätta in ett foto så småningom. Har efter mer än 14 dgr fått tillbaka datorn, som fortfarande inte är helt o.k. Har tyvärr inte hunnit tacka alla som skänkt mig en tanke och grattis, skall försöka gottgöra det.
Kram till er alla tre.

Rost och rädisor sa...

Det är en del jobb med städandet, men skönt när det är gjort. Man känner sig så duktig. Skönt med frisk luft också även om vädret inte är det bästa.
Önskar dig en fin påskvecka
Anette