KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 4 mars 2015

PÅ JAKT EFTER VÅRTECKEN...

...vilket visade sig inte vara så lätt!

Nu har ju SMHI gått ut med att det är metereologisk vår här - och på stora delar av södra Sverige - men inte 17 verkar den ha kommit så långt på vår tomt inte. Här är det fortfarande "vårvinter" när det gäller växterna. Så är det att bo i skugga av höga träd!


Det började med att jag hittade dom här ovan i långrabatten precis innanför grinden till innertomten. Då blev jag riktigt glad och förhoppningsfull!


Efter en liten bit utan att att jag hittat något som kommit upp kom jag fram till den lilla pagodkornellen (Cornus controversa`Variegata´). Den tog jag bort grenarna längst ner på för några dagar sen. Dom var enormt vida och täckte hela rabatten under och gjorde att trädet mer såg ut som en buske. Man såg inte heller vad som försigick där under - vilket kanske var lika bra! 
Marken är nämligen helt täckt med ogräs, mesta delen gräs, som alltså har kommit upp sen i höstas!!


Omedelbart till höger om pagodkornellen har jag några botaniska krokus som jag satt för 10 år sen, dom har överlevt otroligt nog! Men sen var det slut på det roliga...

Väl ute i "parken" bredvid den döda traktorn och bredvid ett litet nysatt träd - alltså förra våren - hade jag satt några narcisser. Det är alltså dom man ser lite av vid pilarna.....

Men...det var bara här på ena sidan av tomten, där det är lite sol, som narcisserna visade sig!


Längre in på tomten, i skuggan under dom höga träden i kohagen, där hittade jag inte en enda narciss som kommit upp - ännu. Inte heller har den orangeblommande trollhasseln börjat blomma trots att knopparna varit så svullna i veckor. Ja, jo, en enda blomma har slagit ut och den måste jag naturligtvis fota!


Det enda som gladde mig här ute i den blivande parken var att den rödbladiga hasseln jag satt i våras (satt då en gulbladig också, samt att vi har en jättestor vild som vi sparat) hade fått hängen.
 Och inte nog med det, dom var rosaröda! Jättefina!! Undrar om den gula får gula hängen.....!?

Sen var alltså dom riktiga vårtecknen över (det finns naturligtvis en massa vårlöksskott på innertomten som kommit upp) så jag tänkte gå in och sura lite. Kände inte för att jobba ute idag. Men så tänkte jag på idén jag fick i natt när jag inte kunde sova. Alltså bad jag Rolle om hjälp med att utföra den! Nu var det bra med en gubbe som gillar att jobba i metall och inte i trä.....


I hörnan vid ingången har jag haft två små plåtkrukor (syns nere till vänster) som stått på en svängbar hylla. Nu är den här hörnan den absolut mörkaste på hela tomten, så växterna jag testat med har inte riktigt trivts (dagens understatement)!


Men något med färg behövs det här - så istället kom jag att tänka på den konstigt formade, tunga, rostiga samt mörkgula plåtgrej vi släpade hem från skogen för två år sen - den kanske man kunde skruva upp här. Nu gillar ju vi "konstiga saker", så även om Rolle inte var så förtjust till att börja med, så gav han med sig och nu sitter den där. Och JAG älskar den!


Bakom ryggen på mig har vi en jättestor plåtkruka som jag först har haft jätteverbena i under många år och sen en stor ljust rosablommande dahlia med mörkt bladverk. Nu måste jag hitta något i samma nyans som "plåtgrejen" - ska bli jättekul! 

10 kommentarer:

Carita och Bertel sa...

Jag ser att du hittat många vårtecken och våren är nog lite längre kommen hos er. Fast det tar sig här också och det är ju vår långt upp i norr säger SMHI. Det är bara att suga i sig alla tecken man får. Ha det fint. Carita

Ruben sa...

Men, vad fint! Ser att du har både hanblommor och honblommor på hasseln! Jättevackra hängen men honblommorna är ju också kul, eftersom de är så anspråkslösa (inte så vanligt bland honor, tror jag).

Ha det gott!
/Ruben

Anonym sa...

Än får vi vänta på riktiga vårtecken här, men snön håller på att smälta undan fast jag tror att det kanske kommer en skvätt till. Vi får glädjas åt att ljuset har kommit och alla dina fina bilder.
Boel

Maribel sa...

Jag går med näsan i marken och letar, det finns ju lite grönt som sticker upp, här med, det är som att de kanske växer till sig om jag stirrar tillräckligt länge. Har svårt att tro att vi fått vår, redan, men hoppas på det. Dina röda hängen är riktigt fina. Ha det så gott! Marika

Vinna sa...

Tålamod, tålamod älskar att följa din blogg. Om du fick se min trädgård skulle du kanske gråta? Men jag njuter av din.
PS:
Har ett litet Colomondinträd ( köpt på Ikea 149 spänn 2014) . Det lever än med massor av citrus på, har fått bo i ett förråd utan någon som helst värme. Tittar till den nästan varje dag. Blir så lycklig.

mammi sa...

Har fått inta sängläge, annars hade jag nog hittat lika mycket som du, Nej jag bara skojar. Sen de började med vägen rakt igenom vår tomt, har alla deras vidriga maskiner, skrämt livet ur mullvadarna, nästan, så de har flyttat in på "gårdssidan" dessa vidriga krabater, Inte så himla lätt att platta ut alla dem med en upp & nedvänd harv. Får se hur det går,
Ha det gott alla 3
Kram från oss 3

Evas Kvarnaro sa...

Men jag tycker mig se en massa vårtecken, vad mer kan man begära vid denna tidpunkt. Du ska se att 'ett tu tre' så får ni vårvärme och allt slår ut på en gång. Nä det vill man ju inte.
Vi har en underbar vårdag idag med blå himmel och mildare vind, fast natten var minus grader.
Men jag spritter av glädje nu, äntligen ljusare tider och man får längre dagar.

Må så gott, kram/ Eva

Ölandsvindar sa...

De röda hängena var verkligen läckra. Men eftersom jag inte har någon vild hassel på min tomt så tror jag att det är för torrt för det släktet. Men tänk att man kan börja så smått med trädgårdspyssel redan nu. Härligt!
Kram /Kerstin

Bosse Lidén sa...

Jag gillar också ofta konstiga saker. Vem ska annars gilla dem? Du får ge dig till tåls. Våren kommer. Annars får du i smyg se till att xx antal höga träd försvinner och släpper in mer ljus och påskyndar processen. Säg inte till någon att det var jag som gav dig idén. Man ska inte kasta glas ... jag börjar också bli en aning otålig. Igår var jag så osmart att jag vände på steken. Veckostädade fast det var sol och skönt ute. Skälet var att jag skulle göra en vårutflykt med kamera och fikakort idag. Nu inser jag att leta vårtecken får vänta. Helgkram Bosse

Marlise sa...

Ja, der Frühling kommt.
Bei uns soll es am Wochenende 20 Grad + geben.
Heute flogen wieder viele Kraniche nach Norden.
Dein Vergleich mit den Neandertalern finde ich gut.
Schönes Wochenende

Ja, våren är på väg.
Hos oss kommer det att finnas 20 grader + i helgen.
Idag återigen många kranar flög norrut.
Din jämförelse med neandertalmänniskan är bra.
Trevlig helg
Marlise