KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 5 februari 2015

NÖJD GUBBE OCH GLASÖGON

Som du kanske har sett så har jag glasögon. Inte för att jag har dålig syn(!) utan för att jag har brytningsfel. Jag ser dåligt på långt håll och behöver alltså glasögon som förminskar. 
Men med glasögon så ser jag som en hök och när jag ska läsa så får jag ta av mig glasögonen. Dessutom så får jag varje gång jag är hos optikern svagare glasögon - alltså såna som förminskar mindre!

Det vräkte ner med snö och Rolle fick t.o.m.skotta här hemma för att vi skulle få ut bilen. Det gillar han inte.....
Men så sista halvåret har jag märkt att när jag ska lösa korsord med extremt liten text, så ser jag inte vad det står. Inte van vid det alls och det känns fruktansvärt jobbigt! 
Så Rolle som är omtänksam (& ekonomisk)  påpekade för ett par veckor sen att man kunde få nya kompletta glasögon hos Specsavers för bara vad undersökningen kostade: alltså 345:-! 
Som tur var så slutade snön att falla på vägen till Visby, så vi kunde ta en välbehövlig prommis i skogen!
Han beställde t.o.m. tid åt mig, så i går - när det nästan var snöstorm, typiskt - gav vi oss iväg. Och mycket riktigt, jag behöver "ålderstillägg" när jag läser. Men eftersom jag enbart ska ha dom på i sängen, så valde jag inga snygga utan tog typen som erbjöds. Har aldrig kommit i närheten av ett så lågt pris tidigare, det brukar ju kosta tusentals kronor! Får hämta dom den 12 och då ska det bli otroligt spännande att se hur dom fungerar!!Eftersom det var så ruggigt väder så gjorde jag iordning en kycklinggryta till middag och tände en massa ljus (fast det gör jag jämt) och Rolle eldade i öppna spisen. 

Men det var inte tid för någon avancerad dukning precis, vi hade ju kommit hem ganska sent, utan det blev verkligen en simpel vardagsvariant med både stekpanna & kastrull på bordet!
Till kycklinggrytan (som jag bekvämt nog gjorde direkt i stekpannan) så fick Rolle sin älskade kokta potatis - som jag är vansinnigt trött på. Och vi hade ingen sallad som jag annars jämt brukar ha, utan istället "slängde" jag fram en burk med smörgåsgurka. 

Så ringde det på dörren och där stod vår hustomte Erik med en kartong ägg (det är 3:e gången vi får "hemodlade" ägg nu) och en plastpåse. I påsen låg en nyfiskad liten lax, så idag har jag fileat den och gjort laxpudding.
Har dock aldrig gjort laxpudding på färsk lax, men jag kollade lite på nätet och såg att det gick bra bara man saltade på laxen. Nu var det visserligen en liten lax, men det blev i alla fall en jättestor laxpudding, alltså har vi mat för flera dagar. Bara att hoppas den blev god också!


För två veckor sen fick vi också en liten lax. Den gjorde jag en lax- och räkaladåb på som är en av Rolles älsklingsrätter med lax. Den andra är laxpudding, så nu är han säkert nöjd.....

10 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Kanske er tur att få lite vitt på marken nu, här har det äntligen slutat snöa.

Trist när ögonen inte riktigt räcker till längre men vilket bra pris! När jag köpte mina glasögon för två år sedan gick det på nästan 10.000 kr för två par.

Kram!

lavendia sa...

Vad skönt att ha sluppit glasögon hittills. Men jag förstår inte - att du bara behöver ha dem i sängen - ska du inte sova i sängen, eller vad ska du då titta på? Eller löser du korsorden i sängen?
Jag ser iallafall att det ser ut att stå god mat på bordet. / Britt

Ruben sa...

Älskar laxpudding! Och det skall förstås vara massor med skirat smör därtill!

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Det var verkligen ett bra pris för ett par glasögon. Jag har nästan funderat på att skaffa ett par billiga glasögon som jag ska ha som terminalglasögon. Det blir ju några timmar varje dag vid datorn och fram mot kvällen när jag kämpar med att få Spindelharpan att gå ut sitter jag och håller i glasögonen med ena handen för att kunna se klokt.
Laxpudding är jättegott. Nu blev jag så inspirerad så jag ska faktiskt göra det. En bit färsk laxsida som man saltar på ordentligt blir säkert en god pudding. Gör du din med potatis eller med ris. Jag tycker nästan att det är godast med ris.
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Das ist wirklich billig für eine Brille.
Hier zahlt man mindestens 500Euro für eine Brille.
Bei uns ist jetzt auch richtig Winter.
Das Schönste im Winter ist es, den Urlaub zu planen.
Hoffentlich wird es bald Frühling.

Detta är verkligen billigt för ett par glasögon.
Här betalar du minst 500 Euro för ett par glasögon.
Vi har nu också rätt vintern.
Den vackraste på vintern är att planera semestern.
Förhoppningsvis kommer snart våren.
Kram Marlise

Marlise sa...

Ja, ich verstehe, was du schreibst.
Habe mit der Zeit, ein Gefühl für die schwedische Sprache.
(aber ich lerne es nicht sprechen) ;-(
Eine externe Festplatte habe ich schon, für meine Fotos.
Eine 2. externe Festplatte nutze ich zur Sicherung der Daten.
Die darf dann aber nicht immer mit dem Computer verbunden sein.
Jetzt hoffe ich, das du meinen Kommentar auch verstehst?

Ja, jag förstår vad du skriver.
Har med tiden,en känsla av det svenska språket.
(Men jag ville inte lära sig tala);-(
En extern hårddisk har jag för mina foton.
En 2. extern hårddisk jag använder för att säkerhetskopiera data.
Vilket kan då inte alltid är ansluten till datorn.
Nu hoppas jag att du också förstår min kommentar?
av Brigitte dator....Kram Marlise

Maria sa...

Jag skulle också behöva besöka en optiker, det är så dyrt men får säga att för det priset skulle man kanske gå. Hoppas du blir nöjd med dina nya ögon. Skönt när det går lite fort med matlagningen och klart man får ha stekpannan på bordet, er stund vid matbordet blev säkert lika trevlig ändå.
Ha en finfin dag/kramen

Carina sa...

Vilken underbar lyx att få färsk lax, bara sådär! Stekpanna och kastrull på bordet, absolut helt okej, och särskilt när det är så god mat som du beskrev, kycklinggryta med kokt potatis...underbart! Saltar man dessutom potatisen riktigt mycket ( hur onyttigt som helst, jag vet) och pressar den, ja då blir det bara HUR GOTT SOM HELST!!!
Natti natti

HWIT BLOGG sa...

Ja detta med att SE bra ut...glasögon hit och dit! Ja jag försöker finna mig i detta men det är svårt...
Härliga bilder från din ö!
Kram,
Titti

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hoppas du blir nöjd med dina glasögon. Både jag o min gubbe har köpt på Specsavers och är nöjda.
Vilken lyx att få färsk fisk levererad till dörren :-)
Läste om era semesterplaner i förra inlägget, så härligt att ha något sånt att se fram emot.
Ha det gott. /Ingela